Στον Άθα Ιωάννου τα ηνία του Ε/Α Εμπορικού Επιμελητήριου – Οι νέοι επαγγελματίες στην πρωτοπορία

0
187
Το νέο προεδρείο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Άθας Ιωάννου εξελέγη πρόεδρος και είναι αν όχι ο νεότερος, τουλάχιστον ένας από τους νεότερους που εξελέγησαν ποτέ στην προεδρία του Επιμελητηρίου. Ο κ. Ιωάννου διαδέχεται τον Μάρκο Δρακωτό, ο οποίος σε συνεργασία με τα άλλα ηγετικά στελέχη κατάφεραν να μετατρέψουν την πανδημία του κορωνοϊού σε ευκαιρία και να πολλαπλασιάσουν την προσφορά του Επιμελητηρίου.

Οι εκλογές λόγω της πανδημίας έγιναν διαδικτυακά και το προεδρείο πλαισιώνεται από τους Κλέι Μεϊτλάντ, πρόεδρος του Δ.Σ., Άθα Ιωάννου, πρόεδρο, Νικόλαο Κατσάνο, εκτελεστικό αντιπρόεδρο, Πίτερ Μπάζο, αντιπρόεδρο, Χουμίρα Αχμέντ, εκτελεστική γραμματέα και Τοντ Τζόνσον, ταμία.

Η συμβουλευτική επιτροπή έχει ως συμπροέδρους την Νάνσυ Παπαϊωάννου, πρόεδρο της Atlantic Bank και τον Κλέι Μεϊτλαντ και μέλη τους κ.κ. Τζον Κατσιματίδη, Αγγελική Φράγκου, Πίτερ Γεωργόπουλος και Γουίλιαμ Ρούντιν. Εκτελεστική διευθύντρια παρέμεινε η Αλεξάνδρα Σπύρου Μητσάκη.

O πρόεδρος ων Νέων Επαγγελματιών του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (The Hellenic-American Chamber of Commerce Innovators) Τζον Παπασπανός (John Papaspanos,). Φωτογραφία: Zoom

Το νέο προεδρείο ανήκει στην νεότερη γενιά των Ελληνοαμερικανών και χωρίς την παραμικρή αμφιβολία μπορούμε να πούμε ότι ο μέσος όρος ηλικίας κυμαίνεται στα 40 έτη – κάτι σπάνιο για τα ομογενειακά δεδομένα.

Νέοι Επαγγελματίες

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο το 2007 ίδρυσε την οργάνωση των νέων επαγγελματιών, η οποία επί προεδρίας Νάνσυ Παπαϊωάννου άρχισε να διοργανώνει τις δικές της εκδηλώσεις.

Σήμερα εν έτη 2021 η οργάνωση νέων Επαγγελματιών μετονομάστηκε σε «HACC Innovators» (καινοτόμοι) και αριθμεί 4.500 μέλη τα οποία λόγω του κορωνοϊού επικοινωνούν διαδικτυακά.

Ο διευθυντής του Εμπορικού Γραφείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Γιώργος ΜΙχαηλίδης. Φωτογραφία: Zoom.

Οι  «HACC Innovators» την περίοδο της πανδημίας διοργάνωσαν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις έχοντας στο επίκεντρο την σύσφιξη των σχέσεων με την Ελλάδα και την προβολή των επενδυτικών ευκαιριών στην γενέτειρα.

Μεταξύ αυτών και η ημερίδα με θέμα «ΕCO-Hellas: Η επιχειρηματική άποψη για την βιώσιμη ανάπτυξη» (The Business Case for Sustainable Development), η διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον ελληνικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ecogenia.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα διαδικτυακά το Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021 και ήταν η πρώτη εκδήλωση στην οποία ο Άθας Ιωάννου συμμετείχε με την ιδιότητα του προέδρου και συνεχάρη νέους επαγγελματίες για τις πρωτοβουλίες τους.

Στιγμιότυπο από την εισήγηση του Σπύρου Κουβέλη. Φωτογραφία: Zoom

Στην ημερίδα μίλησαν ο διευθυντής του EPLO/ISD Σπύρος Κουβέλης, η συνιδρύτρια και γενική διευθύντρια της TMV, Μαρίνα Χατζηπατέρα (Marina Hadjipateras), ο διευθύνων σύμβουλος της AIPHORIA, Γιώργος Ηλιόπουλος (Giorgos Iliopoulos), ο συνέταιρος της Arabsque Asset Management Ltd, Γαβριήλ Καραγεωργίου (Gabriel Karageorgiou).

Εκ μέρους του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου μίλησαν ο κ. Άθας Ιωάννου και ο  δικηγόρος Ιωάννης Παπασπανός (John Papaspanos), ο οποίος ηγείται του «HACC Innovators», ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η διευθύντρια Κλιματικών Προγραμμάτων της Ecogenia, Λία Παπάζογλου (Lia Papazoglou).

Στην ημερίδα συμμετείχε και μίλησε και ο διευθυντής του Εμπορικού Γραφείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Γιώργος Μιχαηλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η γενέτειρα για την προώθηση των διαφόρων μορφών τουρισμού και των εμπορικών συναλλαγών με τις ΗΠΑ, καθώς επίσης και στις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην γενέτειρα.

Αν και οι εισηγητές αναφέρθηκαν στα διάφορα ζητήματα που αφορούν την αειφόρο ανάπτυξη και την βιωσιμότητα, εν τούτοις είχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και κυρίως την αισιοδοξία του επενδυτικού κοινού και την σύμπραξη του κρατικού και του ιδιωτικού τομέα στην επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης για την βιώσιμη ανάπτυξη.

Η συνιδρύτρια και γενική διευθύντρια της TMV, Μαρίνα Χατζηπατέρα (Marina Hadjipateras). Φωτογραφία: Zoom
H διευθύντρια Κλιματικών Προγραμμάτων της Ecogenia, Λία Παπάζογλου (Lia Papazoglou). Φωτογραφία: Zoom
O συνέταιρος της Arabsque Asset Management Ltd, Γαβριήλ Καραγεωργίου (Gabriel Karageorgiou). Φωτογραφία: Zoom
O διευθύνων σύμβουλος της AIPHORIA, Γιώργος Ηλιόπουλος (Giorgos Iliopoulos). Φωτογραφία: Zoom
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.