Πλώρη για την παρέλαση του 2022 έβαλε η Ομοσπονδία της Φιλαδέλφειας (βίντεο)

Ο π.. Χριστόφορος Οικονομίδης ενώ λαμβάνει την τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο Δημήτριο Ροζανίτη. Φωτογραφία: https://cosmosphilly.com/

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πλώρη για την διοργάνωση της παρέλασης για την 201ή επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας έβαλε η γενική συνέλευση των μελών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ, η οποία έλαβε χώρα δια ζώσης το βράδυ της Τρίτης, 29ης Ιουνίου 2021, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ντανιέλα Κουσούλη» της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέι Χιλ της Νέας Ιερσέης.

Πρόκειται για την τελευταία εκδήλωση της Ομοσπονδίας για την περίοδο 2020 – 2021 και η οποία, όπως αποκάλυψε και η διαδικτυακή τηλεόραση «Cosmos Philly TV» είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς παρείχε την δυνατότητα στον πρόεδρο Δημήτρη Ροζανίτη και τα τους άλλους αξιωματούχους να κάνουν τον απολογισμό του έτους και συνάμα να προετοιμάσουν τους εκπροσώπους των συλλόγων και των ομοσπονδιών για την νέα περίοδο που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα λάβει χώρα δια ζώσης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Ροζανίτης αναφέρθηκε στην προσφορά του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας του Αγίου Θωμά, π. Χριστόφορος Οικονομίδη, ως πνευματικού ηγέτη της Ομοσπονδίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανάδειξή του ως πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης.

Αναφερόμενος στον ρόλο του Πρωτοσυγκέλου τόνισε ότι θα συμβάλει τα μέγιστα στην διοργάνωση της παρελάσεως του 2022, καθώς οι Ελληνορθόδοξες Κοινότητες δίνουν τον δικό τους τόνο και παλμό στην παρέλαση. Η Ομοσπονδία του απένειμε τιμητική πλακέτα.

Η παρέλαση της Φιλαδέλφειας, κατά κανόνα, διοργανώνεται την πλησιέστερη με την 25η Μαρτίου Κυριακή και προηγείται της παρελάσεως της ομογένειας της Νέας Υόρκης. Εκτός απροόπτου η παρέλαση θα λάβει χώρα την Κυριακή 20ή Μαρτίου 2022 στην καρδιά της Φιλαδέλφειας, ενώ το επίσημο δείπνο για την απονομή των Μεταλλίων της Ελευθερίας θα παρατεθεί το βράδυ του Σαββάτου, 19 Μαρτίου 2022.

Ο κ. Ροζανίτης διευκρίνισε ότι οι ημερομηνίες θα επισημοποιηθούν τον Σεπτέμβριο μετά την επικοινωνία με τις δημοτικές και πολιτειακές αρχές.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του πρωτοσυγκέλου, π. Χριστόφορου Οικονομίδη, Φωτογραφία: https://cosmosphilly.com/

Εκτενή αναφορά έγινε και στις προσπάθειες που καταβάλει η Ομοσπονδία για την  απόκτηση του στάτους του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, το οποίο θα παρέχει την δυνατότητα στην οργάνωση να δεχτεί μεγαλύτερες δωρεές και να πολλαπλασιάσει την φιλανθρωπική της δράση.

Η ολομέλεια αποφάσισε να παρατείνει την θητεία του διοικητικού συμβουλίου για ένα επί πλέον έτος.

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Γιώργος Χωριάτης, κέντρο και ο Τάσος Ευστρατιάδης, δεξιά. Φωτογραφία: https://cosmosphilly.com/
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτριος Ροζανίτης και ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, π. Χριστόφορος Οικονομίδης. Φωτογραφία: https://cosmosphilly.com/
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.