Στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ο «Χρυσός Σταυρός του Αγίου Ισιδώρου»

Από αριστερά διακρίνονται ο Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και ο δήμαρχος Χίου Μιχάλης Βουρνού. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην Εκκλησία και στη διακονία της πίστεως ο Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών, Μάρκος, απένειμε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο τον ΙΙ τον «χρυσούν Σταυρόν του Αγίου Ισιδώρου» μετά από συνάντηση τους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Ανακοίνωση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή αναφέρει ότι ο Μητροπολίτης Χίου, ο Δήμαρχός, Εμμανουήλ Βουρνού και ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Μουσουρούλης,  έγιναν δεκτοί το πρωί της Πέμπτης από τον Αρχιεπίσκοπο στο γραφείο του, ευρισκόμενοι και οι τρεις στην Κύπρο για να συμμετάσχουν στις εργασίες του  Γ΄ Διεθνούς  Επιστημονικού Συνεδρίου Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας.  

Αποδεχόμενος με συγκίνηση την τιμητική διάκριση ο Αρχιεπίσκοπος ανταπέδωσε δωρίζοντας στους καλεσμένους του αργυρό δίσκο που απεικονίζει τους ιδρυτές της Εκκλησίας Κύπρου, Αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα.

Ο Μητροπολίτης Χίου θα παραμείνει στην Κύπρο μέχρι και το Σάββατο 30 Μαρτίου.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.