Στο νοσοκομείο Ronald Regan UCLA εισήχθη χθες το απόγευμα ύστερα από αδιαθεσία που αισθάνθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Σύμφωνα με την Ιερά Αρχιεπισκοπή ο Σεβασμιώτατος υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαγνώστηκε με ελαφρά λοίμωξη, για την οποία η ιατρική ομάδα που τον εξέτασε, με επικεφαλής την ιατρό Αρετή Τίλλου, συνταγογράφησε αντιβίωση και συνέστησε ξεκούραση.

Ο Σεβασμιώτατος εξήλθε από το νοσοκομείο και αναμένεται να ξαναρχίσει το πρόγραμμα και τις δραστηριότητές του τις επόμενες ημέρες.

Την είδηση για την εισαγωγή του Αρχιεπισκόπου στο νοσοκομείο γνωστοποίησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής με την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Την τρίτη ημέρα του ποιμαντικού του ταξιδιού στη Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αισθάνθηκε αδιαθεσία και για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Ronald Reagan UCLA. Αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε προληπτικές εξετάσεις. Οι γιατροί δεν έχουν εκφράσει άμεσες ανησυχίες και έχουν αποκλείσει την πιθανότητα μόλυνσης από τον COVID19. Θα υπάρξει ενημέρωση μόλις υπάρξουν νεότερα από τους γιατρούς του”.

15.000 δολάρια για την Ουκρανία

Ο Σεβασμιώτατος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Σαν Φρανσίσκο ενώ τη Δευτέρας στον Καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολιτικούς και κοινοτικούς ηγέτες του Λος Άντζελες. “Με τιμά ιδιαίτερα να γνωρίσω τον 41ο Δήμαρχο της πόλης, Antonio Villaraigosa”, ανέφερε ο ίδιος.

Στην ίδια εκδήλωση η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Αγία Σοφία, δώρισε 15.000 δολάρια στο Ταμείο Αρωγής GOARCH Ukraine για την υποστήριξη των δοκιμαζομένων ανθρώπων από τον πόλεμο. “Σε μια στιγμή της ιστορίας, όταν ο κόσμος βλέπει την Εκκλησία μας στα σλαβικά εδάφη υπό τυραννικό έλεγχο και να χρησιμοποιείται εναντίον του δικού Της Λαού, εμείς που ζούμε σε αυτή τη «χώρα των ελεύθερων και την πατρίδα των γενναίων» έχουμε μια μοναδική ευκαιρία και ευθύνη να δείξουμε τι είναι πραγματικά η Εκκλησία”, έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: https://www.orthodoxianewsagency.gr/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.