Στις 22 Οκτωβρίου θα ψηφίσει η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας για Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ

0
H ομοσπονδιακή εφέτης δικαστής Έιμι Κόρεϊ Μπάρετ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Η Γερουσία, που τελεί υπό τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων, βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην επικύρωση του διορισμού της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ, με την Επιτροπή Δικαιοσύνης να προγραμματίζει τη διεξαγωγή της σχετικής ψηφοφορίας στις 22 Οκτωβρίου, παρά τις ενστάσεις των Δημοκρατικών.

Η Μπάρετ αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου Τραμπ για την πλήρωση μιας κενής δικαστικής έδρας στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Η χθεσινή, τέταρτη και τελευταία ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στην αναφερόμενη επιτροπή της Γερουσίας, ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις εξωτερικών ειδικών.

Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί αντέδρασαν σε αυτό που χαρακτήρισαν βεβιασμένη φύση της διαδικασίας και παραπονέθηκαν ότι η Μπάρετ παρέκαμψε ερωτήσεις σχετικά με το εύρος των προεδρικών εξουσιών, τις αμβλώσεις, την κλιματική αλλαγή, τα εκλογικά δικαιώματα, αλλά και το πρόγραμμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Obamacare).

Οι Ρεπουμπλικάνοι στοχεύουν στη διεξαγωγή της τελικής ψηφοφορίας στην ολομέλεια της Γερουσίας στα τέλη Οκτωβρίου, μετά τη ψηφοφορία στην αρμόδια επιτροπή.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.