Στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

0
Μεταξύ άλλων διακρίνονται ο αρχιδιάκων Διονύσιος Παπίρης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο Επίσκοπος Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρας

Στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστόνη βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος προκειμένου να ευλογήσει την έναρξη του εαρινού εξαμήνου και να ευχηθεί στους φοιτητές.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε την Κυριακή στο παρεκκλήσιο της Σχολής ο Σεβασμιώτατος, οι Καθηγητές και οι φοιτητές μετέβησαν στο Πολιτιστικό Κέντρο όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της Αγιοβασιλόπιτας. Αυτή ήταν η πρώτη μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας, με την τήρηση ασφαλώς των υγειονομικών μέτρων.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μεταξύ άλλων ανέφερε: 

“Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο για να ευλογήσω την έναρξη του εαρινού εξαμήνου στο πολύτιμο Ελληνικό Κολέγιο του Τιμίου Σταυρού από την κοπή της βασιλόπιτας. Ποιον καλύτερο να επικαλεστείς σε τόπο μάθησης και ευσέβειας από τον Άγιο Βασίλειο τον Μέγα;  Ειδικά κατά την ημέρα που τιμάται και ο Άγιος Φώτιος. Και οι δύο αυτοί μεγάλοι Άγιοι ήταν υπερασπιστές της Ορθόδοξης διδασκαλίας επί του Αγίου Πνεύματος.. . Και αυτή είναι η αποστολή αυτού του ιδρύματος. Είμαστε εδώ για να μάθουμε πώς να μιλάμε και να διακηρύττουμε την Ορθόδοξη Πίστη με σοφία και εξουσία. Η σοφία που κερδίζουμε από τις διδασκαλίες των Αγίων Πατέρων. Η εξουσία πηγάζει μέσα από τις πεποιθήσεις μας και από την ευλογία της Εκκλησίας… Γι’ αυτό αγαπημένοι μου φίλοι, ας αγκαλιάσουμε το Νέο Έτος του 2022 και ας δεχτούμε την ευλογία αυτής της βασιλόπιτας με μυαλά που αναζητούν σοφία και καρδιές γεμάτες ελπίδα. Είθε ο Ευγενής Κύριος μας να χαρίσει σε αυτή την πολύτιμη κοινότητα του Ελληνικού Κολλεγίου του Τιμίου Σταυρού ένα πολύ ευτυχισμένο, υγιές και πνευματικά ευήμερο Νέο Έτος, καθώς και έναν ευλογημένο και χαρούμενο εορτασμό της Αρχιεπισκοπής Εκατονταετηρίδας μας.

Πηγή: https://www.orthodoxianewsagency.gr/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.