ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της 8ης και της 9ης Τάξης του Ελληνικού Απογευματινού Γυμνασίου «Κωνσταντίνος και Σταμάτης Πολυχρόνης» με την άψογη ερμηνεία των ρόλων, με την ελληνικότατη προφορά και με τις υποκριτικές τους ικανότητες κατάφεραν να δώσουν μεγαλύτερη αξία στην κωμωδία «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο», που βρέθηκε στο επίκεντρο της Γιορτής των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων, που διοργανώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, 6 Φεβρουαρίου 2022, στο κοινοτικό κέντρο της Αναλήψεως στο Φέρβιου.

Αν και η εν λόγω κωμωδία ήταν το κεντρικό δρώμενο, εν τούτοις την σκηνή μοιράστηκαν όλοι οι μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι και την 9η Τάξη του Γυμνασίου «Κωνσταντίνος και Σταμάτης Πολυχρόνης», που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι το μοναδικό Ελληνικό Απογευματινό Γυμνάσιο στην Νέα Ιερσέη και το οποίο εφέτος εορτάζει την 15η επέτειο της λειτουργίας του.

Πρόκειται για ένα έτος σταθμό, διότι ο διευθυντής του σχολείου Δημοσθένης Τριανταφύλλου έχει θέσει ψηλά τον πήχη και κορωνοϊού επιτρέποντος το καλοκαίρι θα διοργανώσουν προσκυνηματικό ταξίδι στην Ελλάδα για τους τελειόφοιτους της 9ης Τάξης προκειμένου να αγγίξουν τον ελληνικό πολιτισμό και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την ελληνική ιστορία.

Το πρόγραμμα είχε ως πρωταγωνιστές τους μαθητές από το προνηπιαγωγείο μέχρι και την 9η Τάξη και κατάφερε στην κυριολεξία να καθηλώσει τα βλέμματα του κοινού και συνάμα να τους δώσει το έναυσμα να προχωρήσουν με πιο γοργούς ρυθμούς στα μεγαλόπνοα σχέδια για την ανέγερση των νέων σχολικών εγκαταστάσεων.

Η γιορτή έλαβε χώρα αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία και στην αίθουσα δεν έπεφτε καρφίτσα. Στην γιορτή παρέστησαν ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Χρήστος Παππάς, ο πρόεδρος της κοινότητας Παντελής Φραγκίσκου, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, κ. Κωνσταντίνος Ι. Ρακκού και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων, κ. Σόνια Σκονάκι.

Αν και λίγο πριν την έναρξης της παράστασης τόσο ο κ. Τριανταφύλλου, όσο και οι δασκάλες, κ. Μαρία Σάρδη και Βάϊα Τζιώνα εξέφρασαν την λύπη τους διότι η πρόσφατη χιονοθύελλα τους στέρησε δύο Παρασκευές από τις πρόβες, εν τούτοις οι μαθητές και οι μαθήτριες τους εξέπληξαν με τις επιδόσεις τους και ήρθαν να υπενθυμίσουν σε όλους ότι η παρουσία της 9ης Τάξης σε ένα Απογευματινό Σχολείο παίζει καταλυτικό ρόλο στην εξοικείωση των μαθητών με την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.    

Οι μαθητές της 7ης και της 4ης τάξης, υπό την διεύθυνση των εκπαιδευτικών Μαρίας Σάρδη και Μανταλένας Αραβοσιτά, αντίστοιχα, παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στον βίο και στο έργο των Τριών Ιεραρχών.

Οι μαθητές της 6ης Τάξης υπό την διεύθυνση της Δήμητρας Μπαλτζή παρουσίασαν αφιέρωμα στον παγκοσμίου φήμης συνθέτη, τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη.

Σε πρώτο πλάνο η Ερασμία Βουκαλάτου (πιάνο), η χορωδία και τα οι βιολιστές. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι μαθητές των μικρότερων τάξεων (από το προνηπιαγωγείο μέχρι και την 4η Τάξη) απήγγειλαν ποιήματα υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών, πρεσβυτέρας Μαρία Παππά, Θεανώς Καλλοπούλου, Μαρίας Μπονίτση και Βάσως Μανώλη.

Το πρόγραμμα διάνθισε η χορωδία του σχολείου με την συνοδεία πιάνου και κουαρτέτου εγχόρδων, υπό την διεύθυνση της δασκάλας Ερασμίας Βουκελάτου.  

Μετά το πέρας της παράστασης ο Σύλλογος Γονέων και Δασκάλων και η Σχολική Επιτροπή προσέφεραν κεράσματα στους ηθοποιούς και στους θεατές. 

Στο βήμα η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων Σόνια Σκουνάκη, ενώ δεξιά η Μαρία Σάρδη, η οποία ανέλαβε τον ρόλο της παρουσιάστριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι μαθητές της 8ης και της 9ης Τάξης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τις δασκάλες Βάϊα Τζιώνα, αριστερά και Μαρία Σάρδη που ανέλαβαν την σκηνοθεσία της κωμωδίας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την κωμωδία: Το Ξύλο Βγήκε από την παράδεισο”.Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την παράσταση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα παιδιά του νηπιαγωγείου και η νηπιαγωγός – πρεσβυτέρα Μαρία Παππά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την απαγγελία του ποιήματος “Τα γράμματά μου είναι Ελληνικά”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ηγέτες της κοινότητας και οι γονείς ενώ παρακολουθούν την γιορτή των Γραμμάτων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η δασκάλα Δήμητρα Μπαλτζή και η χορωδία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι π. Χρήστος Παππάς, Μαρία Σάρδη, Δημοσθένης Τριανταφύλλου και Βάϊα Τζιώνα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

1 COMMENT

  1. Θερμα συγχαρητηρια στους δασκαλους, τα παιδια ,τους γονεις και την κοινοτητα του Φερβιου που τιμησαν τα Ελληνικα Γραμματα στην εορτη των Τριων Ιεραρχων με τραγουδια, μουσικη και θεατρικη παρασταση!
    ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.