ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην προσφάτως ανακαινισμένη «Αίθουσα Χιώτη» του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στην διεύθυνση 337 E 74th St New York, NY 10021 θα παρατεθεί το βράδυ της Πέμπτης, 24 Μαρτίου 2022 η καθιερωμένη δεξίωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη για την 201 επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Είναι η πρώτη φορά για τα δεδομένα των δύο τουλάχιστον τελευταίων δεκαετιών που η δεξίωση παρατίθεται εκτός έδρας και, όπως επεσήμανε ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις», κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η απόφαση.

Και αυτό οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους: Ο πρώτος σχετίζεται με την μεγαλύτερη χωρητικότητα και με τις ίδιες τις ανέσεις που παρέχει η αίθουσα για την διοργάνωση εκδηλώσεων αντάξιων του κύρους της ομογένειας και της Ελλάδας.

Η ανοικτή πρόσκληση του Γενικού Προξενείου για την δεξίωση για την 25η Μαρτίου.

Ο δεύτερος σχετίζεται με το γεγονός ότι μπορεί να τηρηθεί με μεγαλύτερη ευλάβεια το πρωτόκολλο προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η δεξίωση είναι ανοικτή για το ευρύτερο κοινό της ομογένειας, καθώς επίσης και για τους φιλέλληνες και θα έχει και το άρωμα των επιτυχημένων εκδηλώσεων της ομογένειας της μείζονος περιοχής της Φιλαδέλφειας που, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έλαβαν χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς αναμένεται να παραστούν πολλοί από τους πρωταγωνιστές των εκδηλώσεων και της μεγαλειώδους παρελάσεως της 20ής Μαρτίου 2022.

Εξ άλλου ο Γενικός Πρόξενος, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και ο Πρόξενος Δημήτρης Παπαγεωργίου, οι οποίοι παρέστησαν σε όλες τις εκδηλώσεις του τριημέρου θα μεταφέρουν το κλίμα της πρώτης μεγάλης γιορτής του ελληνισμού της Αμερικής της μετακορωνοϊού εποχής και θα εκπέμψουν μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας ως βασική προϋπόθεση για την αξιοποίηση των ανεξάντλητων και ανεκμετάλλευτων δυνάμεων και δυνατοτήτων των Ελλήνων και Ελληνοαμερικανών για την προάσπιση των συμφερόντων της ομογένειας, της Ελλάδας και της Κύπρου και την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.