Στη Νομική Καστανά τα ηνία της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Σερέτης, Νικήτας Θεολογίτης, Αναστάσιος Καραγκούνης, Ευδοκία Καραπάνου, Νομική Καστανά, Γιώργος Μεϊντάσης, Άννα Νότη, Μιχάλης Παναούσης και Ευάγγελος Κατράζος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην συμπρόεδρο της Επιτροπής Παρελάσεως, κ. Νομική Καστανά, περιήλθαν τα ηνία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Πρόκειται για ένα ιστορικό με όλη την σημασία της λέξεως γεγονός. Και το λέμε ιστορικό, αφ ενός μεν, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος της κορυφαίας οργάνωσης, αφ ετέρου δε διότι παραλαμβάνει τα ηνία εν μέσω εμφυλίου σπαραγμού, στον οποίο οδήγησαν την Ομοσπονδία οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας.

Η εκλογή της έγινε δια βοής το βράδυ της Τρίτης, 2ας Ιουλίου 2024, κατά την πρώτη σύσκεψη του νέου διοικητικού συμβουλίου που αναδείχτηκε στις εκλογές της 30ής Ιουνίου 2024, που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έλαβαν χώρα στην Ποντιακή Λέσχη.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε η Εφορευτική Επιτροπή η οποία πλαισιωνόταν από τους τους Απόστολο Τομόπουλο, πρόεδρο, Λάκη Παπαδόπουλο, γραμματέα, Γιώργο Χρυσομάλλη, αντιπρόεδρο και Αυγερινή Κατέχη.

Ο κ. Λάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στις εκατέρωθεν αρχαιρεσίες ως παρατηρητή  καθώς ο Σύλλογος Πατρινών «Κωστής Παλαμάς» αποφάσισε να απέχει από όλες τις μονόπλευρες εκλογές, παρουσίασε τα πορίσματα της Εφορευτικής Επιτροπής και τόνισε ότι η διαδικασία ήταν άψογη και ότι τηρήθηκε στο πνεύμα και στο γράμμα το εν ισχύ Καταστατικό το οποίο εγκρίθηκε το 2013 και συν τοις άλλοις φέρει και τις υπογραφές του Νικολάου Διαμαντίδη και Δημητρίου Καλαμαρά.

Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Χρυσομαλλίδης, Απόστολος Τομόπουλος, Αυγερινή Κατέχη και Λάκης Παπαδόπουλος.

Στην συνέχεια ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της αναμέτρησης και κάλεσε τη Νομική Καστανά, ως πλειοψηφούσα να κηρύξει την έναρξη πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι υποδείξεις των αξιωματούχων έγιναν τηρούμενων των προβλεπόμενων διαδικασιών και όλοι εκλέχτηκαν δια βοής.

Το προεδρείο απαρτίζεται από τους Νομική Κάστανα, πρόεδρο, Γεώργιο Α. Μεϊντάση, α’ αντιπρόεδρο, Άννα Νότη, β’ αντιπρόεδρο, Ευάγγελο Κατρακάζο, γ. αντιπρόεδρο, Γεώργιο Σερέτη, δ’ αντιπρόεδρο, Αναστάσιο Καραγκούνη, γενικό γραμματέα, Μιχάλη Παναούση, γραμματέα αλληλογραφίας, Διονύσιο Πυλαρινό, γραμματέα Ηλεκτρονικών Μέσων, Νικήτα Θεολογίτη, ταμία, Ευδοκία Καραπάνου, αναπληρωτή ταμία και Πολύκαρπο Κοτρώνη, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων.

Σύμβουλοι εκλέχτηκαν οι Στέφανος Αμανατίδης, Θεόδωρος Αστρινίδης, Γιώργος Γεωργόπουλος, Βίκτωρας Γκόρος, Παναγιώτης Λέκκας, Κώστας Μάνεσης, Βασίλειος Πετράτος, Απόστολος Τραμπάκουλος, Κώστας Τσούκαρης και Χαράλαμπος Γελαλής.

Το νέο συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Η κ. Νομική Καστανά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την άψογη και υποδειγματική συνεργασία της Εφορευτικής Επιτροπής, καλώς επίσης και για τα στελέχη και τα μέλη για την εμπιστοσύνη τους.

Αναφερόμενη στους στόχους της δικής της θητείας επεσήμανε ότι γνώμονας της δράσης και των πρωτοβουλίων που θα αναλάβουν θα είναι τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας, η ομόνοια και η ενότητα, καθώς επίσης και η προάσπιση των συμφερόντων.

Το διοικητικό συμβούλιο, όπως επεσήμανε, θα συνεδριάζει το ελάχιστον μία φορά τον μήνα και στην τακτική συνεδρίαση του Ιουλίου θα προχωρήσουν στον προγραμματισμό της δράσης για τη νέα σεζόν.

Αναφερόμενη στην δεινή οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας επεσήμανε ότι θα διοργανώσουν ερανικές εκδηλώσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν τα κονδύλια που θα απαιτηθούν για την υλοποίηση των προγραμμάτων και την εύρυθμη λειτουργία της οργάνωσης.

Στις άμεσες δράσεις της νέας ηγεσίας – παρά την θερινή ραστώνη – περιλαμβάνεται η συνεργασία με την Διοικούσα Επιτροπή της Πλατείας Αθηνών και τον πρόεδρό της Τζορτζ Ντέλη προκειμένου να ξεκινήσουν οι ελληνικές βραδιές στην Πλατεία Αθηνών.

Η κ. Καστανά αναφέρθηκε και στην 50ή επέτειο της Τουρκικής Εισβολής και κάλεσε τους συμβούλους να παραστούν στην συνεδρίαση που έχει συγκαλέσει το βράδυ της Δευτέρας, 8 Ιουλίου 2024, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής για την προετοιμασία της μεγάλης διαδήλωσης στον ΟΗΕ που θα λάβει χώρα την παραμονή της Μαύρης Επετείου και στις εκδηλώσεις μνήμης που θα διοργανωθούν στις 20 Ιουλίου 2024, στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν.

«Πρέπει να συμμετέχουμε όλοι σ΄ αυτές τις εκδηλώσεις και να στηρίξουμε ποικιλοτρόπως αυτές τις δράσεις και να εκπέμψουμε σαφέστατα μηνύματα και να ζητήσουμε από τον Λευκό Οίκο, το Κογκρέσο και τον ΟΗΕ να ασκήσουν όλης τους την επιρροή για την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο και την επανένωση του νησιού σε μια ελεύθερη και ευημερούσα πατρίδα», κατέληξε η κ. Καστανά.   

-Advertisement / Διαφήμιση-

2 COMMENTS

  1. Συγχαρητήρια , ας ευχηθούμε ότι θα
    αποδειχθεί η Θάτσερ της ταλαίπωρης
    Ομοσπονδίας.

  2. Ευγε Νομικη! Εισαι η Μπουμπουλινα της Ομογενειας!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΝΥ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.