ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Σύλλογος Ελευθέριανης Ναυπακτίας την τελευταία δεκαετία κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα και να προετοιμάσει το έδαφος για την αλλαγή της σκυτάλης. Η γενική συνέλευση, η οποία συνήλθε στις 23 Ιανουαρίου 2022, στα ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου στο Φλάσινγκ έκανε τον απολογισμό της δράσης της απερχόμενης διοίκησης και εξέλεξε τη νέα ηγεσία με πρόεδρο τον 42χρονο Παναγιώτη (Πίτερ) Σερέτη.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο είναι ένα από τα νεότερα ηλικιακά, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας κυμαίνεται στα 40 με 45 έτη. Το συμβούλιο απαρτίζεται από παιδιά γεννημένα στην Αμερική και απογόνους των ιδρυτών και πρωτεργατών που το 1917 αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ευεργετήσουν την ιδιαίτερή τους πατρίδα, την Ελευθέριανη Ναυπακτίας.

Το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους Παναγιώτη Σερέτη, πρόεδρο, Ντίνο Σιάμα, αντιπρόεδρο, Τζίμυ Αρβανίτη, ταμία, Μάρω Κουρμούση, γενική γραμματέα, Τούλα Πάππα, γραμματέα αλληλογραφίας και μέλη τους Πολύκαρπο Κοτρώνη, Λάμπρο Μπαρμπαγιάννη, Λίντα Πετρόν, Έφη Κατέχη και Λίνα Κουρμούση. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν οι Κόρι Κατέχη και Γιώτα Γκίζα.

Ο πρόεδρος Παναγιώτης Σερέτης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι το νέο συμβούλιο απαρτίζεται από νέους που έχουν υπηρετήσει τον σύλλογο και που έχουν θέσει ως στόχο τον πολλαπλασιασμό της εκπαιδευτικής και φιλανθρωπικής δράσης.

«Προ δύο μηνών και συγκεκριμένα στις 13 Νοεμβρίου 2021 γιορτάσαμε την 104 επέτειο του Συλλόγου μας και απονείμαμε υποτροφίες σε 43 μαθητές και φοιτητές με καταγωγή από το χωριό Ελευθέριανη  συνολικής αξίας πάνω από $40.00», επεσήμανε ο κ. Σερέτης υπενθυμίζοντας ότι έδωσαν τις υποτροφίες για το 2020 και το 2021.

«Το 2020, λόγω του κορωνοϊού υποχρεωθήκαμε να αναβάλλουμε τον ετήσιο χορό, αλλά πέρσι αποφασίσαμε να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και συμμετείχαν 250 περίπου μέλη με τις οικογένειές τους και πέρασαν αξέχαστες στιγμές», πρόσθεσε ο κ. Σερέτης.

Κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης αναβίωσαν και το έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας και της ανταλλαγής ευχών για το νέο έτος.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.