Στην μνήμη του π. Δημητρίου Κατερλή η έπαρσης της σημαίας στην Φιλαδέλφεια (βίντεο)

1
Στο βήμα η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας Γεωργία Χλέτσου. Φωτογραφία: www,photobystellios.com

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην μνήμη του θρυλικού ιερατικού προϊσταμένου του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Φιλαδέλφεια και συνάμα πρωτεργάτη και «θεμελιωτή» των παρελάσεων της Φιλαδέλφειας, π. Δημητρίου Κατερλή (Demetrios Katerlis) ήταν αφιερωμένη η τελετή έπαρσης της γαλανόλευκης στον ιστό του Δημαρχείου της Φιλαδέλφειας.

Η τελετή έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής, 31ης Μαρτίου 2023 και ήταν η πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του 2016 που ο νυν δήμαρχος Τζέιμς Κένι (James Francis Kenney), παρέστη στην τελετή και τίμησε την ομογένεια και την Ελλάδα.

Παρέστησαν επίσης ο επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο πρώην ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΠΑ και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Χωριάτης και σύσσωμη η ηγεσία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ.

Την παράσταση, όπως και τα προηγούμενα χρόνια έκλεψε το Άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής φρουράς, καθώς επίσης και τα χορευτικά της ομογένειας.

Η τελετή διοργανώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ με πρόεδρο την κ. Γεωργία Χλέτσου και την Επιτροπή Παρελάσεως με συμπροέδρους τον Χάρη Καραπαλίδη και τον Γιάννη Βασιλείου, που ανήκει στην νεότερη γενιά των ομογενών επιχειρηματίων και στελεχών της ομογένειας.

Τους εθνικούς ύμνους έψαλε η Έλενα Ηλιάδη προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Ο Δήμαρχος Τζέιμς Κένι ανακήρυξε την 25 Μαρτίου Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας για τον Δήμο της Φιλαδέλφειας και απένειμε τις διακηρύξεις στην πρόεδρο Γεωργία Χλέτσου και στην πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην προσφορά του αειμνήστου π. Δημητρίου Κατερλή, που όπως επεσήμανε έβαλε τον θεμέλιο λίθο στον θεσμό της Παρελάσεως, την περίοδο που ήταν ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου της Φιλαδέλφειας. ‘

Ο π. Δημήτριος Κατερλής, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» εκδήμησε εις Κύριον στις 17 Αυγούστου 2019 σε ηλικία 88 ετών και τόσο η οικογένειά του, όσο και η ομογένεια της τριπολιτειακής Περιοχής της Φιλαδέλφειας τον αποχαιρέτησαν με θλίψη και συγκίνηση.

Η Έλενα Ηλιάδη έψαλλε τον εθνικό ύμνο στην τελετή έπαρσης της γαλανόλευκης στον ιστό του Δημαρχείου της Φιλαδέλφειας. Η τελετή έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής, 31ης Μαρτίου 2023.

Το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Φωτογραφία: www,photobystellios.com
Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος. Φωτογραφία: www,photobystellios.com
Η Έλενα Ηλιάδη, η οποία έψαλλε τους Εθνικούς Υμνους. Φωτογραφία: www,photobystellios.com
Σε πρώτο πλάνο από αριστερά οι Γιώργος Χωριάτης, Τζιμ Κένι και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος,.
Ο Δήμαρχος της Φιλαδέλφειας Τζιμ Κένι ενώ απονέμει την διακήρυξη για την 25η Μαρτίου. Φωτογραφία: www,photobystellios.com
Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Φιλαδέλφειας Ευστάθιος Καραντώνης. Φωτογραφία: www,photobystellios.com
Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος σε μια αναμνησική φωτογραφία με το Χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων “Ακρίτες” της Φιλαδέλφειας. Φωτογραφία: www,photobystellios.com
-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

  1. May the memory of Rev. Father Dimitrios Katerlis, my wife’s uncle and someone I knew very well for over five decades, be eternal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.