Στα γαλανόλευκα το διοικητικό μέγαρο της Κομητείας Nassau (βίντεο)

Ο νέος πρόεδρος της Κομητείας Nassau στο Λονγκ Αϊλαντ, Bruce A. Blakeman τίμησε ομογενείς στην εκδήλωση για την 201η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

0
Το χορευτικό της κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινγκτον. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Διοικητικό Μέγαρο της Κομητείας Nassau στο Λονγκ Αϊλαντ, το βράδυ της Τρίτης, 29 Μαρτίου 2022, είχε βάλει τα γιορτινά του για να υποδεχτεί την ομογένεια και να τιμήσουν την 201ή επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα τρεις περίπου μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου της κομητείας Bruce Α. Blakeman και οι ηγέτες των κοινοτήτων και κατ΄ επέκταση της ομογένειας του Λογνκ Αϊλαντ εξεπλάγησαν από την φιλοξενία, καθώς επίσης και από την απόφασή του να φωταγωγήσει με τα χρώματα της Ελλάδας το διοικητικό μέγαρο.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε -για πρώτη φορά- από τις Ελληνορθόδοξες Κοινότητες της Αγίας Τριάδας στο Χίκσβιλ, της Παναγίας στο Αϊλαντ Παρκ, του Αγίου Δημητρίου στο Μέρρικ, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσιγκτον, της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ και του Καθεδρικού του Αγίου Παύλου στο Χέμπστεντ και ήταν υψηλών προδιαγραφών.

Στην γιορτή παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς η δικαστής Ελένη Βουτσινά, ο πρωτοσύγκελος της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, π. Ηλίας Βίλλης και ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Μιχάλης Φυρίλλας.

Τον συντονισμό της εκδήλωση ανέλαβε ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινγκτον, π. Ιωάννης Λαρδάς, ενώ κεντρική ομιλήτρια ήταν η εφέτης δικαστής της Νέας Υόρκης, Μαγδαληνή Σίγκα.

Ο πρόεδρος Bruce Blakeman ανακήρυξε την 25η Μαρτίου ως Ημέρα Ελληνικής Κληρονομιάς για την κομητεία και απένειμε τιμητικές διακρίσεις στους π. Γεώργιο Σταυρόπουλος, ο οποίος υπηρέτησε επί 33 χρόνια ως ιερατικώς προϊστάμενος την κοινότητα της Αγίας Τριάδας στο Χίκσβιλ, στον κ. Στηβ Ευσταθίου από την κοινότητα της Κοίμησης της Θεοτόκου στο  Αϊλαντ Παρκ, στον κ. Κωνσταντίνο Πηγή, πρώην αντιπρόεδρο του Αγίου Δημητρίου στο Μέρρικ, ο κ. Λέοναρντ Τόμας Ζάνγκας, ευεργέτης του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσιγκτον, στην κ. Φωτεινή Τακβοριάν, διευθύντρια του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της Αναστάσεως.

Τιμήθηκαν επίσης οι αείμνηστοι Γεώργιος και Ντενίζ (Δέσποινα Χατζόγλου οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού και τους οποίους ο π. Χριστόφορος Κωνσταντινίδης τους αποκάλεσε «πρεσβευτές του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου».

Ο πρόεδρος της Κομητείας Νάσο, Μπρους Μπλέικμαν (Βruce A. Blakeman) με τους ηγέτες της ομογένειας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Την τιμητική διάκριση των αειμνήστων παρέλαβαν εν μέσω συγκινήσεως τα παιδιά τους.

Τέλος να σημειώσουμε ότι το χορευτικό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινγκτον, καθώς επίσης και η χορωδίας του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ “Οι Μελωδοί του Μέρρικ έκλεψαν την παράσταση.

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/epezise-tou-koronoiou-alla-den-antekse-efyge-tris-mines-meta-ton-sizigo-tis/ https://www.anamniseis.net/thlipsi-kai-sygkinisi-gia-ton-thanato-tou-thrilikou-dieythynti-kai-proin-proedrou-tou-170-tmimatos-tis-ahepa/ https://www.anamniseis.net/7-ikogenies-12-thymata-ateliotes-omogeniakes-tragodies-stin-epohi-tou-koronoiou/

Το φωταγωγημένο μέγαρο της Κομητείας Νάσο προς τιμή της 25ης Μαρτίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η χορωδία του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ “Οι Μελωδοί του Μέρικ, η οποία έψαλε τους ύμνους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στο βήμα η κα Φωτεινή Τακβοριάν, διευθύντρια του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της Αναστάσεως και ο π. Παντελεήμωβν Παπαδόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο π. Ιωάννης Λαρδάς με τον τιμώμενο, Λέοναρντ Τόμας Ζάνγκα και την σύζυγό του Katherine Santore. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο π. Χριστόφορος Κωσνταντινίδης και ο π. Ιωάννης Λαρδάς με τα παιδιά των αειμνήστων Γιώργου και Ντενίς Χατζόγλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο π. Νικηφόρος Φακίνος και ο τιμώμενος Κωνσταντίνος Πηγής με τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Νίκο Πουλικίδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο π. Γεώργιος Καζούλης με τον τιμώμενο Στηβ Ευσταθίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η δικαστής Ελένη Βουτσινά και οι π. Θεοφάνης Παπαντώνης και ο π. Ιωάννης Λαρδάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο π. Θεοφάνης Παπαντώνης και ο π. Ιωάννης Λαρδάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο πρωτοσύγκελος της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, π. Ηλίας Βίλλης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο γενικόε Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, κ. Μιχάλης Φυρίλλας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο πρόεδρος της Κομητείας Νάσο, Μπρους Μπλέικμαν (Βruce A. Blakeman). Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.