Σπάρτη: Στήνει σκηνικό η ελληνοαμερικανική ταινία «Melina’s Dream»

0
Στιιγμιότυπο από τα γυρίσματα της ταινίας.

Ξεκίνησαν με τη συμμετοχή των κατοίκων τα γυρίσματα στο Ξηροκάμπι

Η ελληνοαμερικανικής παραγωγής ταινία «Melina’s Dream» στήνει το σκηνικό της στη Σπάρτη και τα χωριά της, καθώς ήδη ξεκίνησαν τα γυρίσματα στο Ξηροκάμπι. Πρόκειται για μια αισθηματική κομεντί, το σενάριο της οποίας είναι εμπνευσμένο από τη Μελίνα Μερκούρη και τις δράσεις της για την επιστροφή των μαρμάρων στην Ελλάδα.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Αθήνα, τη Σπάρτη, τα γύρω χωριά  και το Γύθειο και θέλει έναν Αμερικανό να καταφθάνει σε ένα ελληνικό χωριό προκειμένου να διεκδικήσει την αγαπημένη του. Ο έρωτας αυτός γίνεται αφορμή να έρθει ο άντρας σε επαφή με την Ελλάδα και να αγαπήσει τον πολιτισμό της.

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης, ενώ την παραγωγή κάνει ο ελληνοαμερικανός ιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής ταινιών ODYSSEY ENTERTAINMENT LLC, Λεωνίδας Δήμας, που είχε και την ιδέα του σεναρίου.

Σπάρτη ταινία 2
Φωτό: Δήμος Σπάρτης

Λάκωνας στην καταγωγή ο Λεωνίδας Δήμας, αφού η ιδιαίτερη πατρίδα του είναι το χωριό Αμύκλες, δήλωσε γοητευμένος από τις ομορφιές της πατρώας γης και επεσήμανε πως το σενάριο της ταινίας βασίζεται στις αναμνήσεις από τις επισκέψεις του στη Σπάρτη κατά την παιδική του ηλικία, για αυτό τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν εκεί, ενώ πολλά εξωτερικά πλάνα θα γυριστούν στις Αμύκλες και το Γύθειο.

Στο Ξηροκάμπι, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των γυρισμάτων, βρέθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου και ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας.

Σπάρτη ταινία 4
Φωτό: Δήμος Σπάρτης

Κατά τις επαφές που είχε με τους συντελεστές της ταινίας τους διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου, καθώς όπως τόνισε τέτοιες παραγωγές συνεισφέρουν στην προβολή της Σπάρτης σε ολόκληρο τον κόσμο και παρέχουν οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Στην ταινία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού  συμμετέχουν έλληνες και αμερικανοί ηθοποιοί αλλά και πολλοί κάτοικοι της περιοχής της Σπάρτης σε βοηθητικούς ρόλους, μετά από open castings που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Σπάρτη ταινία 3
Φωτό: Δήμος Σπάρτης

Η ταινία «Melina’s Dream» που εκτός από τις ελληνικές αναμένεται να προβληθεί και στις αμερικανικές αίθουσες θα ταξιδέψει εικόνες από τη Σπάρτη και τα χωριά της στο εξωτερικό, συμβάλλοντας στην τουριστική προβολή της περιοχής.

Πηγη: https://www.anagnostis.org/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.