ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Έλενα Χρίστου, ο Πήτερ Δούσκαλης και ο Άλεξ Τασόπουλος πραγματοποίησαν μια συναυλία Κυπριακής μουσικής για Νεοϋορκέζους και τουρίστες στο κέντρο του μεγάλου μήλου, την Times Square. Η συναυλία είχε διττό στόχο. Ο πρώτος σχετίζονταν με την προβολή της μουσικής παράδοσης της Κύπρου και ο δεύτερος με τον εορτασμό της 62ης επετείου της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Οι περαστικοί είχαν την ευκαιρία να σταματήσουν και να παρακολουθήσουν τους μουσικούς να ερμηνεύουν καθώς απολάμβαναν τα αξιοθέατα της Νέας Υόρκης, ενώ άκουγαν τους παραδοσιακούς ήχους του λαούτο, του βιολιού και της κυπριακής διαλέκτου. Οι θεατές έμειναν έκπληκτοι και εντυπωσιάστηκαν όταν άκουσαν αυτούς τους μοναδικούς ήχους στο κέντρο της πολυσύχναστης πλατείας της Νέας Υόρκης.

Το συγκρότημα δραστηριοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, προωθώντας την παραδοσιακή μουσική της Κύπρου στο αμερικανικό κοινό καθώς και στην ελληνική και κυπριακή κοινότητα.

Το «Sounds of Cyprus» είναι μια κυπριακή ορχήστρα που ιδρύθηκε από την Έλενα Χρίστου και τον Πήτερ Δούσκαλη στη Νέα Υόρκη. Ερμηνεύει την παραδοσιακή μουσική της Κύπρου σε ποικίλες ενορχηστρώσεις και στυλ που τόσο συνειδητά τιμούν τη χρονική περίοδο της σύνθεσης και τα όργανα εποχής όσο και εκτελούν με μια σύγχρονη προσέγγιση.

Η Έλενα Χρίστου, τραγουδίστρια και front person του γκρουπ, τραγουδά τα παραδοσιακά τραγούδια στην κυπριακή διάλεκτο της ελληνικής, καθώς και στα τουρκικά για τραγούδια που περιέχουν στίχους και στις δύο γλώσσες.

Ο Πήτερ Δούσκαλης, Μουσικός Διευθυντής, παίζει λαούτο, ούτι, μαντολίνο και κιθάρα στην ομάδα, αλλάζει τα κατάλληλα όργανα όπως χρειάζεται για την αυθεντική και σύγχρονη ενορχήστρωση των κομματιών και ο Άλεξ Τασόπουλος παίζει βιολί και βιόλα.

Η παράσταση αυτή μαγνητοσκοπήθηκε από τον Άλεξ Αγησιλάου και ηχογραφήθηκε από τον Στέφανο Χαραλαμπίδη. Η παράσταση επιτρεπόταν από την Times Square Alliance.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.