Συναυλία συγκροτήματος «Sounds of Cyprus» στο Long Island City με θέα το Μανχάταν

0
Η Έλενα Χρήστου, ο Πήτερ Δούσκαλης, ο Άλεξ Τασόπουλος, ο Ερρίκος Βλεσμάς, ο Σταύρος Παπαδόπουλος και ο Μαρκ Κατσαούνης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Sounds of Cyprus

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Έλενα Χρήστου, ο Πήτερ Δούσκαλης, ο Άλεξ Τασόπουλος, ο Ερρίκος Βλεσμάς, ο Σταύρος Παπαδόπουλος και ο Μαρκ Κατσαούνης πραγματοποίησαν μια δωρεάν συναυλία κυπριακής μουσικής για Νεϋορκεζους στο Gantry Plaza State Park.

Οι περαστικοί, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, είχαν την ευκαιρία να σταματήσουν και να παρακολουθήσουν τους μουσικούς να ερμηνεύουν καθώς απολάμβαναν τη μαγευτική θέα του Μεγάλου Μήλου, συμπεριλαμβανομένων των φημισμένων κεντρικών γραφείων των Ηνωμένων Εθνών και του Empire State Building, ενώ άκουγαν τους παραδοσιακούς ήχους του λαούτο, του βιολιού και της κυπριακής διαλέκτου.

Η ατμόσφαιρα, η διασκέδαση και το σκηνικό όχι μόνο διασκέδασαν όσους άντεξαν τις ζωηρές ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, αλλά και ενέπνευσαν πολλούς να χορέψουν, φέρνοντας τον αέρα ενός παραδοσιακού κυπριακού φεστιβάλ στη μεγάλη πόλη.

Οι θεατές ξεφάντωσαν. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Sounds of Cyprus.

Δείτε το αμερικανικό κοινό να χορεύει με παραδοσιακή κυπριακή παραδοσιακή μουσική μπροστά στον ορίζοντα του Μανχάταν: https://www.facebook.com/reel/165022329840930

Το Sounds of Cyprus είναι μια κυπριακή ορχήστρα που ιδρύθηκε από την Έλενα Χρήστου και τον Πήτερ Δούσκαλη στη Νέα Υόρκη. Το συγκρότημα ερμηνεύει την παραδοσιακή μουσική της Κύπρου σε ποικίλες ενορχηστρώσεις και στυλ που συνειδητά τιμούν τη χρονική περίοδο της σύνθεσης και τα όργανα εποχής και εκτελούν τα τραγούδια με μια σύγχρονη προσέγγιση.

Η Έλενα Χρίστου, τραγουδίστρια και front person του γκρουπ, τραγουδά τα παραδοσιακά τραγούδια στην κυπριακή διάλεκτο της ελληνικής γλώσσας, καθώς και στα τουρκικά για τραγούδια που περιέχουν στίχους και στις δύο γλώσσες.

Η Έλενα Χρήστου, ο Πήτερ Δούσκαλης, ο Άλεξ Τασόπουλος, ο Ερρίκος Βλεσμάς, ο Σταύρος Παπαδόπουλος και ο Μαρκ Κατσαούνης

Ο Πήτερ Δούσκαλης, Μουσικός Διευθυντής, παίζει λαούτο, ούτι, μαντολίνο και κιθάρα, ο Άλεξ Τασόπουλος βιολί και βιόλα, ο Ερρίκος Βλέσμας στο όρθιο μπάσο, ο Σταύρος Παπαδόπουλος στο πιθκλιάβλι και το νέι και ο Μαρκ Κατσαούνης στα κρουστά ολοκληρώνουν την παράσταση.

Το συγκρότημα δραστηριοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, προωθώντας την παραδοσιακή μουσική της Κύπρου στο αμερικανικό κοινό καθώς και στην ελληνική και κυπριακή κοινότητα.

Η παράσταση αδειοδοτήθηκε από New York State Parks, Recreation, and Historic Preservation. Στοιχεία επικοινωνίας SoundsOfCyprusOfficial@gmail.com +1-347-234-5609 Για προηγούμενες και μελλοντικές κυκλοφορίες βίντεο https://www.facebook.com/SoundsOfCyprus Instagram: @SoundsOfCyprus

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.