Ο Φιλοσοφικός Όμιλος Πλατωνιστών διοργανώνει τα  «Πλατώνεια 2023» στην Αστόρια

0
Η αφίσα του Συμποσίου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Φιλοσοφικός Όμιλος Πλατωνιστών Νέας Υόρκης καλεί τα μέλη του ομίλου και τους φίλους τους να παραστούν στο ετήσιο Συμπόσιο «Πλατώνεια 2023» που θα λάβει χώρα το βράδυ του Σαββάτου 3 Ιουνίου 2023 και ώρα 6:30 μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων στην διεύθυνση 23-11 21st Avenue, Astoria, New York

Στόχος της εκδήλωσης, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, είναι να τιμήσουν την γέννηση του θεϊκού Πλάτωνος την 7η Θαργηλιώνος c. 427 π.χ.χ.

Κεντρικός ομιλητής του Συμποσίου είναι ο Μάρκος Δενδρινός, συγγραφέας και καθηγητής Πληροφορικής και Ιστορίας & Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ο οποίος θα αναπτύξει την διάλεξη με θέμα «Παγκόσμια και ατομική ψυχή στο Πλατωνικό κοσμοείδωλο». Αμέσως μετά θα υπάρξουν τοποθετήσεις και συζητήσεις για το Δίκαιο, την Αρετή, τους Πλατωνικούς Διαλόγους, την Πλατωνική Φιλοσοφία και τον επιστημονικό φεμινισμό της Πλατωνικής σκέψης.

Το πρόγραμμα του Συμποσίου έχει ως εξής:

6:45-7:30 μ.μ.: «Παγκόσμια και ατομική ψυχή στο Πλατωνικό κοσμοείδωλο», από τον Μάρκο Δενδρινό, συγγραφέα και καθηγητή Πληροφορικής και Ιστορίας & Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

7:45 μ.μ. μέχρι το τέλος του Συμποσίου: Σειρά σχολιαστών με τοποθετήσεις και σχόλια σε θέματα όπως:

-Το “Δίκαιον” και η Aρετή της Δικαιοσύνης στους Πλατωνικούς διαλόγους.

-From Faith to Reason: The Platonic Ascent

-Η σημασία της Πλατωνικής φιλοσοφίας για το Ελληνικό Κίνημα.

-Ο επιστημονικός φεμινισμός της Πλατωνικής σκέψης.

Θα προσφερθούν, δωρεάν, ορεκτικά και οίνος. Κλείστε θέσεις άμεσα καθότι αυτές είναι περιορισμένες. Επικοινωνήστε μαζί μας στο (347) 396-5556 ή στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα στο plato321@hotmail.com.

Οι ομιλίες θα γίνουν κυρίως στην ελληνική γλώσσα.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.