Σφαιρική ενημέρωση για τον Τουρισμό όλων των εποχών στην Ελλάδα (βίντεο)

0
Οι εισηγητές της τηλεδιάσκεψης για τον τουρισμό..

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σφαιρική και άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η ενημέρωση για τον Ελληνικό Τουρισμό στην διάσκεψη που διοργάνωσαν από κοινού το πρωί του Σαββάτου, 28 Ιανουαρίου 2023 το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC Ελλάς).

Η διάσκεψη με θέμα «Ελληνικός πολύμορφος τουρισμός για όλες τις εποχές και ηλιόλουστες ευκαιρίες σπουδών»  (Hellas Greek Tourism for All Seasons in Many Forms and “Sunny” Study Opportunities) τελούσε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού είχε 23 συνολικά εισηγητές.

Μεταξύ αυτών ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, η Ολυμπία Αναστασοπούλου, Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Άθας Ιωάννου και ο δήμαρχος Σπάρτης και συνάμα πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς), κ. Πέτρος Δούκας.

Η αντιπρόεδρος του ομίλου «Red Apple» Ευτυχία Πυλαρινού – Πάιπερ και συνάμα εκτελεστική σύνδεσμος με την Ελλάδα (Executive Liaison to Greece) του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ανέλαβε για μια ακόμη φορά τον συντονισμό της διάσκεψης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και οι πρόεδροι των δύο προαναφερόμενων Επιμελητηρίων, κ.κ. Άθας Ιωάννου και Πέτρος Δούκας, οι οποίοι καλωσόρισαν τους εισηγητές και τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης και εξήραν την προσφορά της εκτελεστικής διευθύντριας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Νέας Υόρκης, κ. Αλεξάνδρας Μητσάκη.

Η  Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, κ. Ολυμπία Αναστασοπούλου, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του τουρισμού το 2022 και εστίασε την προσοχή της στους στόχους του 2023. Εξέφρασε την αισιοδοξία για την πορεία του ελληνικού τουρισμού και τόνισε ότι ο στόχος για τουρισμό των 365 ημερών είναι εφικτός και ότι προέχει η προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών για όλες τις εποχές.

Η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Άντζελα Γκερέκου αναφέρθηκε στους στόχους του 2023 και διεμήνυσε ότι το σλόγκαν «όλα όσα θέλεις στην Ελλάδα» έχει μεγάλη απήχηση και ότι οι διαφημιστικές καμπάνιες του ΕΟΤ είναι θεματικές και στοχεύουν στην προβολή όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, συμπεριλαμβανομένου και του πολιτιστικού τουρισμού.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου του ΕΟΤ Βορείου Αμερικής, Ιωάννης Πλεξουσάκης και ο Σοφοκλής Σάββας, συντονιστής εκθέσεων και εμπορίου του εν λόγω γραφείου αναφέρθηκαν στις πρόσφατες διακρίσεις και στα βραβεία που απέσπασε ο ΕΟΤ και εστίασαν την προσοχή τους στον ρόλο της ανανεωμένης σελίδας για τον προγραμματισμό των διακοπών στην γενέτειρα.

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησαν τα πάνελ των συζητήσεων για επί μέρους θέματα μεταξύ των οποίων μπορούμε να αναφέρουμε την δημιουργία υποδοχών φιλοξενίας και 5άστερων ξενοδοχείων, την Αθηναϊκή Ριβιέρα, τον αθλητικό τουρισμό και το Μπιτς Βόλεϊ με τις Ακαδημίες στην Βάρκιζα, την ζωή της νύχτας.

Η ομογενής σεφ Μαρία Λόη αναφέρθηκε στις τηλεοπτικές εκπομπές «The Life of Loi», οι οποίες προβάλλονται στην δημόσια τηλεόραση «PBS» και οι οποίες ξεδιπλώνουν τα μυστικά της μεσογειακής δίαιτας.

Εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν και η παρουσίαση από την Αλεξάνδρα Μανώλη του Ιωνικού Χωριού στο Βαρθολομιό Ηλείας.

Το τελευταίο πάνελ είχε ως κεντρικό ομιλητή τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελος Συρίγος και εστιάστηκε σε δύο βασικούς τομείς. Ο πρώτος σχετίζονταν με την συνεργασία των Ελληνικών με 24 Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και την δημιουργία αγγλικών προγραμμάτων στην Ελλάδα, ο δεύτερος στα προγράμματα «Study in Greece».

Τέλος να αναφέρουμε ότι την διάσκεψη μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο https://youtu.be/kIsmdBfLIGc

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.