ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο γραμματέας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, κ. Απόστολος Τομόπουλος με αλλεπάλληλα σχόλια στον λογαριασμό των «Αναμνήσεων» στο Facebook προσπαθεί να αποδομήσει τους ισχυρισμούς της πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων περί παράνομου εκλογικού συνεδρίου και παράνομης έκτακτης γενικής συνέλευσης της 30ης Ιουλίου 2021.

Επικαλούμενος το Καταστατικό χαρακτηρίζει παράνομες τις συνεδριάσεις που συγκάλεσε τις δύο τελευταίες εβδομάδες η πλειοψηφία της Επιτροπής η οποία απαρτίζεται από τους κ.κ. Δημήτριο Καλαμαρά, Νικόλαο Διαμαντίδη, Δήμο Σιώκη και Ηλία Τσεκερίδη και απολαμβάνει της υποστήριξης του επιτίμου προέδρου και ευεργέτη της Ομοσπονδίας, κ. Βασιλείου Σταθάκου.

Ο κ. Τομόπουλος χθες προέβη σε κάτι σπάνιο για τα δεδομένα της Ομοσπονδίας. Έδωσε στην δημοσιότητα τα πρακτικά της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 30ής Ιουλίου 2021 και τόνισε ότι θα ακολουθήσει η δημοσιοποίηση και των πρακτικών του Εκλογικού Συνεδρίου της 5ης και της 6ης Ιουνίου 2021.

Από αριστερά διακρίνονται οι κ.κ. Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Δημήτριος Α. Γωνιάς, Νίκος Διαμαντίδης, Βασίλειος Σταθάκος, Δημήτριος Καλαμαράς, Δήμος Σιώκης και Δημήτριος Παλιούρας. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με την απόφαση της πλειοψηφίας να χαρακτηρίσει παράνομες τις εν λόγω συνεδριάσεις και τις αποφάσεις τους επεσήμανε: «Πρόκειται για νόμιμες αποφάσεις του ανωτάτου οργάνου της Ομοσπονδίας, οι οποίες έχουν ως στόχο την αποκατάσταση της διαφάνειας, τον έλεγχο των οικονομικών και την διενέργεια των εκλογών ούτως ώστε να εξέλθει από την κρίση και να επανέλθει σε μια νέα τροχιά ανόδου η οργάνωση».

«Παράνομες δεν είναι οι αποφάσεις των συνελεύσεων, αλλά των πρώην προέδρων, κ.κ. Δημητρίου Καλαμαρά, Δήμου Σιώκη και Νικολάου Διαμαντίδη, οι οποίοι αποφάσισαν να θέσουν τους συλλόγους «Ανιάτων Σπάρτης», Καστοριέων «Ομόνοια» και Συριανών «Ερμούπολη» που εκπροσωπούν, αντίστοιχα, εκτός της συλλογικής δράσης, για να μην έχουν απαρτία οι γενικές συνελεύσεις. Τους προκαλώ και τους καλώ να δώσουν στην δημοσιότητα τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των συλλόγων τους για μη καταβολή των συνδρομών και για αποχή από τις γενικές συνελεύσεις», πρόσθεσε ο κ. Τομόπουλος.

«Χαρακτήρισαν παράνομο το εκλογικό συνέδριο, αλλά αγκάλιασαν και μάλιστα κατάφεραν να χειραγωγήσουν τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, κ. Δημήτριο Α. Γωνιά και να βραχυκυκλώσουν την Εφορευτική Επιτροπή. Χαρακτήρισαν παράνομη την έκτακτη γενική συνέλευση, αλλά θεωρούν νόμιμη την Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή και μάλιστα συνεργάζονται μαζί τους. Πώς είναι δυνατόν να θεωρούν παράνομες τις διαδικασίες και να νομιμοποιούν τα αποτελέσματα αυτών των διαδικασιών;», επεσήμανε ο κ. Τομόπουλος υπενθυμίζοντας ότι «πρόκειται για οξύμωρα σχήματα και ανήθικες και ζημιογόνες πρακτικές».

Ερωτηθείς για την διαφάνεια και τον ρόλο της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής ο κ. Τομόπουλος επεσήμανε ότι μέχρι και το διήμερο συνέδριο ουδείς γνώριζε για τα μεγάλα ποσά μετρητών που διαχειριζόταν ο απερχόμενος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου.

Στιγμιότυπο από την έκτακτη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

«Το ίδιο βράδυ που έσκασε η βόμβα Μεϊμάρογλου έστειλα ενυπόγραφη καταγγελία στην Εφορευτική Επιτροπή για την διαχείριση μεγάλων ποσοτήτων μετρητών εν αγνοία του διοικητικού συμβουλίου και ζήτησα επισήμως να μην γίνουν εκλογές εάν δεν ελεγχθούν τα σκάνδαλα», επεσήμανε ο κ. Τομόπουλος υπενθυμίζοντας ότι τις ίδιες καταγγελίες παρέδωσε και η ίδια η Εφορευτική Επιτροπή στην Εξελεγκτική Επιτροπή και στους ορκωτούς λογιστές.

«Είμαστε αποφασισμένοι να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο για να απαλλαγεί η Ομοσπονδία από τους ανίκανους, τα λαμόγια και τους λασπολόγους», συμπλήρωσε ο κ. Τομόπουλος.

«Καλώ την αυτοαποκαλούμενη πλειοψηφία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και αντί να ασχολείται με το δέντρο να ασχοληθεί με το δάσος. Να σταματήσει να αγκαλιάζει τον απερχόμενο πρόεδρο Κλεάνθη Μεϊμάρογλου γιατί εκτίθενται και οι ίδιοι. Όσοι προκάλεσαν την κρίση δεν έχουν κανένα δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα και πρέπει πάραυτα να αποχωρήσουν και να αφήσουν την Επιτροπή των Πρώην Προέδρων έστω και στο παρά πέντε να σώσει ότι έχει απομείνει από την υστεροφημία της», κατέληξε ο κ. Τομόπουλος.

Τα πρακτικά

Παραθέτουμε τα πρακτικά της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 30ής Ιουλίου, τα οποία έδωσε στην  δημοσιότητα ο κ. Τομόπουλος

Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

Έκτακτη Γενική Συνέλευση, Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Θεματολογία:

Προσευχή

Εκλογή Προεδρεύοντός

Παρουσιολόγιο

Ανάγνωση Πρακτικών

Εκλογή Συντονιστών – Συντονιστή

Έναρξη Συνεδρίασης με χαιρετισμό του κ. Τομόπουλου και αναφορά για την έκτακτη Γ.Σ., καθώς αιτία της συνέλευσης αυτής είναι ο κ. Καλαμαρας. Καθώς με την εκλογή στις 22 Ιουλίου 2021 νέου συντονιστή και παρά την ένστασή, καθώς η εκλογή θα έπρεπε να ήταν ομόφωνη. Επίσης ο κ. Τομόπουλος αναφέρθηκε στο γραπτό αίτημα 25 συλλόγων  για έκτακτη γενική συνέλευση. Υπενθύμισε ότι στη Γ.Σ. ο κ. Τσεκερίδης είχε παραιτηθεί από την 10η Μάϊου και από τότε δεν έδωσε παρών στην συνεδρίαση. Επίσης ανέφερε ότι ο κ. Σταθάτος ουδέποτε ήταν μέλος της επιτροπής συνεδρίου. Καθώς μετά την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής   στις 6 Ιουνίου 2021 και όπως ορίζει το άρθρο 11 του καταστατικού περί εκλογής εφορευτικής επιτροπής, εδάφιον 3, ότι μετά την εκλογή εφορευτικής επιτροπή το Δ.Σ. παραιτείται και παραμένουν ο Πρόεδρος, ο γραμματέας και ο Ταμίας για τα τρέχοντα θέματα. Οι οποίοι θα παραδώσουν με την σειρά τους όλα τα έγγραφα – αρχεία της ομοσπονδίας στο νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές.

Διαβάστηκαν Παρουσίες:

Ένωσης Πειραιωτών

 Πετρίνας

Σαμίων «Πυθαγόρας»

 Ελευθέριανης Ναυπακτίας

 Δραμινών

 Ερεικουσίων Αμερικής «Πανερίκουσα»

 Παγκερκυραϊκού Συλλόγου

 Πανγ Γκριγκόριαν της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης

 Κωσταραζιωτών

 Νομού Καβάλας Άγιοι Φίλιπποι»

 Δραμινών «Αγία Βαρβάρα

 Πανθρακικής Ένωσης «Ορφεύς»

 Παναθηναϊκού

 Παλλημνιακής Αδελφότητας «Ήφαιστος»

 Συλλόγου Κρητών «Ομόνοια»

 Συλλόγου Κρησσών «Πασιφάη»

 Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης

Γύθειο

 Κάβου Μελανιου

 Φρουράς του Λυκούργου

ΠΑΟΚ

 Συλλόγου Χειμαρριωτών

 Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος»

 Κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ

Συλλόγου Χιωτών Αγίου Γάλα

«Aktina FM»

 Λαογραφικού Ομίλου Αμερικής

Σύλλογος Ηλεκτρολόγων

Κατερινιωτων

Παραβρέθηκαν επίσης τέσσερα από τα πέντε μέλη της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής και συγκεκριμένα ο κ.κ. Πολύκαρπος Κοτρώνης, Γιάννης Στρουμπάκης, Αλεξάνδρα Λάσκαρη και Στέλιος Λεοντιάδης, καθώς επίσης και τα τέσσερα από τα πέντε μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, κ.κ. Αναστάσιος Καραγκούνης, Γιάννης Καραπετρίδης, Γιώργος Χρυσομάλλης και Γρηγόρης Δημητρουλάκος. Απουσίαζαν ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Δημήτριος Α. Γωνιάς και  ο καθηγητής Δρ. Νίκος Αλεξίου, ο οποίος είναι μέλος της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Ο κ. Τομόπουλος ανέγνωσε τα πρακτικά των δύο προηγούμενων γενικών συνελεύσεων και  ζήτησε την επικύρωση των πρακτικών. Η επικύρωση έγινε από τον κ. Νίκο Μπάρδη και δευτερώθηκαν από τον κ. Αμανατίδη. Ο κ. Τομόπουλος επεσήμανε ότι στην κοινή συνεδρίαση της Εφορευτικής και της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής και  αποφασίστηκε η διενέργεια των εκλογών στις 19 Σεπτεμβρίου 2019.

Επίσης αναφέρθηκε ότι η Γ.Σ. είναι  το ανώτερο όργανο της οργάνωσης, το οποίο κλήθηκε από την μειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και συγκεκριμένα τους κ.κ. Απόστολο Τομόπουλο, Γιώργο Γεωργόπουλο και Νίκο Βέλλιο αγνοώντας πλήρως τις καταγγελίες της πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και τις προειδοποιήσεις του ιδιωτικού δικηγόρου τους William Bird III. Οι κ.κ. Τομόπουλος, Γεωργόπουλος και Βέλλιος είχαν την σύμφωνη γνώμη του νομικού συμβούλου, κ. Γεωργίου Ραζή έλαβαν και επισήμως την συγκατάθεσή του για την υλοποίηση των αποφάσεων της συνέλευσης. Επίσης αναφέρθηκε στην αξιολόγηση του οικονομικού ελέγχου από την οικονομική επιτροπή και  για την πραγματοποίηση εκλογών στις 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Αναφέρθηκε  στην απόφαση της γενικής συνέλευσης που  αποφάσισε να αλλάξει τις κλειδαριές της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις  15 Ιουλίου και να αφαιρεθεί κάθε δικαίωμα πρόσβασης στον κ. Μειμαρογλου, προκειμένου να αποτραπεί η επιχειρούμενη από την πλειοψηφία των Πρώην Προέδρων αλλαγή των κλειδαριών. Τα κλειδιά θα τα έχουν ο κ. Καραγκούνης, η εξεταστική επιτροπή αποτελούμενη, ο κ. Γεωργόπουλος, Τομοπυλος και συντονιστής.

Επίσης ενημέρωσε το σώμα για το πρωινό επεισόδιο της 30 Ιουλίου 2021 όπου  ο απερχόμενος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου άλλαξε τις κλειδαριές στην κάτω αίθουσα, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αποστολή του καθώς την ώρα εκείνη εισήλθε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο ο Απόστολος Τομόπουλος, ο οποίος τον αντιλήφθηκε και τον διέταξε να παραδώσει τα νέα κλειδιά.Ο κ. Τομόπουλος αποφάσισε να «φυλάξει Θερμοπύλες» και ενημέρωσε τους κ.κ. Γεωργόπουλο και Βέλλιο και αποφάσισαν εναλλάξ να φρουρήσουν το κτίριο προκειμένου να αποτραπούν τα σχέδια παρεμπόδισης της έκτακτης γενικής συνέλευσης. Κατά το μεσημέρι ο κ. Τομόπουλος έπρεπε να επιστρέψει στο σπίτι του και επειδή καθυστερούσε ο κ. Γεωργόπουλος προθυμοποιήθηκε ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας να αναλάβει βάρδια. Λίγο μετά την αναχώρηση του κ. Τομόπουλου έφτασε στο κτίριο ο κ. Μεϊμάρογλου και όταν είδε τον κ. Γαλάτουλα στην αίθουσα της γραμματείας του ζήτησε να αναχωρήσει πάραυτα από το κτίριο. Διαπληκτίστηκαν, ο κ. Μειμάρογλου επιτέθηκε στον κ. Γαλατουλα στο σημείο της καρδιάς, όπου ήδη έχει χειρουργεί.   Μετά από λίγο ο κ. Γαλάτουλας αισθάνθηκε δυσφορία και κλήθηκε το ασθενοφόρο το οποίο ανέλαβε την διακομιδή του στο Νοσοκομείο της Αστόριας. Την ώρα της κόντρας μεταξύ των κ.κ. Γαλάτουλα και Μεϊμάρογλου δεν υπήρχε άλλος στο κτίριο και όταν έφτασε ο κ. Γιώργος Γεωργόπουλος ο κ. Γαλάτουλας ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και εκλήθησαν το ασθενοφόρο και η Αστυνομία.

Η συνέλευση εξέλεξε προεδρείο και συγκεκριμένα τους κ.κ. Νίκο Μπάρδη και Τεντ Αστρινίδη, και την Σπυριδούλα Τσουκαλά  στην γραμματεία.

Ο γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής Αναστάσιος Καραγκούνης επεσήμανε ότι κατά την διάρκεια της σύσκεψης της επιτροπής τέθηκε σε ψηφοφορία πρόταση για την διενέργεια των εκλογών στις 19 Σεπτεμβρίου 2021 και ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη. Η Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο πρόεδρος Δημήτριος Α. Γωνιάς, την επόμενη της ανακοίνωσης διέψευσε τα περί ομοφωνίας αποφάσισαν να άρουν την εμπιστοσύνη τους στον κ. Γωνιά και να τον καθαιρέσουν αναθέτοντας την προεδρία στον Γιώργο Χρυσομαλλίδη, πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί».

Παράλληλα ζήτησε από την ολομέλεια να αναδείξει δύο αναπληρωματικούς και εκλέχτηκαν οι κ.κ. Αθανάσιος Αρώνης και Νίκος Σουρέλος.

Εκ μέρους της Ανεξάρτητης Επιτροπής μίλησαν οι κ.κ. Πολύκαρπος Κοτρώνης και Γιάννης Στρουμπάκης, οι οποίοι διαβεβαίωσαν τη συνέλευση ότι μέχρι και την επόμενη γενική συνέλευση θα εξεταστούν όλες οι καταγγελίες για την διαχείριση των δωρεών σε μετρητά και ότι θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα.

Ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών, όπως επεσήμαναν, δεν έχει καν ξεκινήσει και θα χρειαστούν – λόγω και των θερινών διακοπών, δύο με τρεις τουλάχιστον μήνες και ζήτησαν από την ολομέλεια να εγκρίνει προϋπολογισμό για τους ορκωτούς λογιστές.

Η ολομέλεια ενέκρινε την πρόταση του κ. Γεωργόπουλου για την διάθεση έως και $10.000 και ανέθεσε την ευθύνη στην Επιτροπή για την σύναψη συμφωνίας ανάθεσης του έργου στους ορκωτούς λογιστές.

Η συνέλευση έκανε δεκτή την παραίτηση του συντονιστή της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων Τιμολέοντα Κακούρου και όρισε δύο νέους συντονιστές και συγκεκριμένα τους κ.κ. Νίκου Μπάρδη και Τεντ Αστρινίδη.

Η συνέλευση ενέκρινε ψήφισμα το οποίο επικαλείται την ρήτρα του Καταστατικού που χαρακτηρίζει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ανενεργούς μήνες, την εκλογή και την ανάληψη των καθηκόντων της Εφορευτικής και της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής και την απόφαση για την διενέργεια των εκλογών στις 19 Σεπτεμβρίου και γενικής συνέλευσης στις 14 Σεπτεμβρίου και διακηρύττει ότι έως και την γενική συνέλευση της 14ης Σεπτεμβρίου 2021 δεν θα αναληφθούν δράσεις από την Ομοσπονδία, εκτός από διευθετήσεις που θα ζητηθούν από τις προαναφερόμενες επιτροπές.

Να σημειωθεί ότι δόθηκε ο λόγος στον πρ. πρόεδρο κ. Μεϊμάρογλου για να εκφράσει την άποψη του. Το Σώμα του αφαίρεσε τον λόγο καθώς διαπιστώθηκε ότι κατέγραφε – μαγνητοφωνούσε την συνεδρίαση χωρίς την ενημέρωση έστω του σώματος. Επίσης καταγράφηκε επεισόδιο που παρενοχλούσε δημοσιογράφους.

Ο Προεδρεύουν κ Μπαρδης ζήτησε από το σώμα να κλείσει η παρούσα συνεδρίασης και δευτέρωσε ο κ. Γεωργόπουλος.

-Advertisement-

4 COMMENTS

 1. “Καλώ την αυτοαποκαλούμενη πλειοψηφία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και αντί να ασχολείται με το δέντρο να ασχοληθεί με το δάσος.”

  Αγαπητέ κύριε Τομόπουλε, η νόμιμη πλειοψηφία δεν είναι «αυτοαποκαλούμενη» κατά την παραπάνω ρήση σας. Είναι αληθινή. Τουλάχιστον για οποιονδήποτε λογικά σκεπτόμενο Ομογενή συνάνθρωπο που πιστεύει στις αρχές και αξίες της δημοκρατίας.

  Δευτερευόντως, η πλειοψηφία δεν ασχολείται με το δέντρο όπως εσείς πιστεύετε, που παρεμπιμτώντως ασχολείστε με την οδοντογλυφίδα και χάνετε και το δέντρο και το δάσος! Ο προσχηματικός γραπτός σας λόγος το αποδεικνύει και δεν πείθει κανέναν, γιατί απλά ποτέ δεν αναλάβατε την προσωπική ευθύνη που σας αναλογεί για την κατάντια της Ομοσπονδίας. Ήρθε πλέον ο καιρός να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσετε επιτέλους να προκαλείτε την κοινή Ομογενειακή λογική. Τα δέοντα.

 2. Δεν ξέρω ποιος φταίει για αυτή την κατάντια αλλά όσο μαλώνετε δημόσια όπως τα πετινάρκα(κοινώς κόκορες) το ρεζίλι συνεχίζεται δυστυχώς! Κλειστείτε όλοι στο Σταθακειο και μην βγείτε αν δεν σταματήσετε το ρεζίλεμα !!

 3. B”H
  For weeks, my daily required reading routine includes perusal of the electronic Anamniseis stories; reading in detail the ongoing unfolding of a local Greek tragedy —- the unraveling of our local organized Federation of Hellenic Societies of New York.
  Come what may, the journalist Dimitris Tsakas —- dismally, he was let go after 20 years’ service by the rabidly patriarchal Greek-American daily National Herald —- should be a prime candidate for a Pulitzer Prize for his reportage!
  For years, mired in controversy over allegations of mismanaged funds; a depletion in popularity of the annual Fifth Avenue Greek Independence Parade; absconding of official minutes and operational records; the obvious contention of past presidents, and other petty leaders to seize the crumbs of disintegrating power; the apparent loss of trust and confidence of indifferent, and silent grassroots membership, create the conditions of a perfect storm, from which a revival may be effectuated. From the ashes, a proverbial Phoenix may yet emerge —- the symbol of the dictator-colonels who held Greece in their sway, 1967-74, and for whom there’s a depressing residue of support in the Federation’s Astoria headquarters!
  The petty feuds that Tsakas unveils incrementally show the immaturity, and the realization that one may exit a backward society, and benefit for the education and opportunities America offers; but, alas, the reactionary vendettas acquired in the old country get another chance to be relived as uncompromising, authoritarian manifestations within the meeting chamber on 29 Street.
  Without exhaustively naming culprits, the lawyer Dimitris Kalamaras stands out for dismaying opprobrium: his role during his tenure, and in perpetuating the current mess is disgraceful. Add to the list the long-term former President Petros Galatoulas —- who acted throughout as if the presidency was his entitled fief —- and one gets the outline of an untenable situation.
  In years past, when both the Argonauts —- the unit representing my special endearing Volos, and Magnisia —- and I were actively involved aspiring to advance American Hellenism, I offered a resolution to the whole body to declare our opposition to then, as now, rabid Greek anti-Semitism.
  The proposition was latex aside on the weak, really, groundless assertion defying reality —- an early BIG LIE —- that Greeks are not anti-Semitic!
  Remaining keenly interested in the welfare of our Greek-Americans, as I do for the progress of our native land, I reached out to the philanthropist, and rare sage among our number, Vasilios Bill Stathakos —- his generosity is emblematic in the name Stathakion Cultural Center.
  Repeatedly, I have been moved by this man, for immediately understanding and appreciating my words and actions; realizing that disagreements, expressed with loving kindness, can only bring the light of wisdom to resolve present and future problems.
  Meanwhile, I hereby propose that all former presidents must be disqualified to weigh in on how to get out the awful present; and, there must be several years, before they can return to active duty —- a reverse term limit, as it were.
  A caretaker administration, not to take politically substantive decisions, but to provide a period of professional technocrats at the helm is now required.
  Such a group will attend to providing transparency in everything they do —- financial, of course, and the drawn out necessary procedures to hold general elections with a slate of younger, more competent cadres of leaders.
  The very thought is not inherently contradictory!
  Create an advisory committee where untainted outside individuals can offer ideas for the Renaissance Greece never experienced; indeed, becoming a model to our not-so-modern Hellas, even after 200 years!
  By the way, this septuagenarian Zorba the Jew is prepared, willing, and able to lend a hand. And, please, no additional imbroglio is needed, by involving the Archbishop or Church more generally; here, and now, an overdue signal must be given of the separation between spiritual and temporal affairs; Greece and our diverse Greeks have suffered long enough from such unholy union!
  How about it? Await, an uncharacteristic response.
  With fraternal affection,
  Prof. Asher J. Matathias
  Woodmere, NY-USA
  Of the United States of Anxiety
  Less so, since January 20, and April 20!
  Revived, via described chicanery and shenanigans!🙏😩🇬🇷😢🇺🇸🤣

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.