«Η Βαλεντίνα σταμάτησε να κλαίει»: Η ιστορία πίσω από τη viral φωτογραφία με το μικρό κορίτσι στην Εύβοια

0
82
Η μικρή Βαλεντίνα

ΑΘΗΝΑ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Πορτοκαλί ουρανός, πρόσωπα με φόβο και απελπισία μπροστά στη λαίλαπα που ερχόταν κατά πάνω τους. Η κυρία Παναγιώτα και η μικρή Βαλεντίνα.

Αδιαμφισβήτητα, οι φωτογραφίες τους αποτύπωσαν την τραγωδία που έζησε η Εύβοια. Εκαναν τον γύρο του κόσμου, συνόδευσαν δημοσιεύματα για την τεράστια καταστροφή στην Ελλάδα και την κλιματική αλλαγή.

Η κυρία Παναγιώτα επέστρεψε σπίτι της, μίλησε για την τραγωδία που βίωσε. Ανάλογη και η ιστορία της μικρής Βαλεντίνας, η οποία πλέον δεν κλαίει, βρίσκεται στην αγκαλιά των γονιών της, στο σπίτι τους.

Η μικρή Βαλεντίνα είναι το κορίτσι που αποτύπωσε ο φωτογράφος Γιώργος Μουτάφης σε ένα αυτοκίνητο να κλαίει, με βλέμμα που αποτύπωνε όλη την απελπισία, την αγωνία και τον φόβο που ένιωθαν οι κάτοικοι της Εύβοιας μπροστά στις φλόγες. Από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο. Από τη Βαλεντίνα ως την κυρία Παναγιώτα.

Ο Γιώργος Μουτάφης θέλησε με νεότερη ανάρτησή του να ενημερώσει για την ιστορία της μικρής Βαλεντίνας. Πώς βρέθηκε εκεί να κλαίει, πώς τελικά ηρέμησε και τι έγινε μετά.

«Η Βαλεντίνα σταμάτησε να κλαίει. H μικρή Βαλεντίνα κλαίει καθώς περιμένει να γυρίσει ο πατέρας της, που έμεινε πίσω για να σώσει το σπίτι τους από τη φωτιά», γράφει ο Γιώργος Μουτάφης στην ανάρτησή του.

«Η μητέρα της σε κατάσταση σοκ επιχείρησε να επιστρέψει και να μπει μέσα στη φωτιά για να δει αν είναι καλά ο άντρας της, αλλά τη σταματήσαμε», προσθέτει.

«Σαν από μηχανής θεός, ο συνάδελφος Nikos Christofakis έβγαλε από το αυτοκίνητό του ένα μικρό παιχνίδι με σούπερ ήρωες και το χάρισε στο παιδί. Μόνο αν είσαι γονιός ξέρεις πώς να σταματήσεις το κλάμα ενός παιδιού!», καταλήγει στο post του.

H ιστορία της μικρής Βαλεντίνας έφθασε μέχρι τη γερμανική «Bild», η οποία φιλοξένησε στο έντυπό της τη μικρή Βαλεντίνα με όλη της την οικογένεια.

«Η Βαλεντίνα πίστευε ότι ο μπαμπάς της έχει καεί», ανέφερε ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ.

Πηγή: iefimerida.gr«Η Βαλεντίνα σταμάτησε να κλαίει»: Η ιστορία πίσω από τη viral φωτογραφία με το μικρό κορίτσι στην Εύβοια [εικόνα]

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.