Σε αντεπίθεση η Εφορευτική Επιτροπή – υπεραμύνεται της νομιμότητας των εκλογών της Ομοσπονδίας

0
257
Από αριστερά οι Αναστάσιος Καραγκούνης, Γρηγόρης Δημητρουλάκος και Γιώργος Χρυσομαλλίδης, ενώ κηρύσσουν την έναρξη της ψηφοφορίας. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Εφορευτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης το απόγευμα της Τετάρτης, 6 Οκτωβρίου 2021 και λίγες ώρες πριν την πανομογενειακή συγκέντρωση απαντά στην πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και υπεραμύνεται της νομιμότητας και της εγκυρότητας των εκλογών της 19ης Σεπτεμβρίου 2021.

Απαντά στις αιτιάσεις της ομάδας Δημητρίου Καλαμαρά, Δήμου Σιώκη, Ηλία Τσεκερίδη, Νίκου Διαμαντίδη, Βασιλείου Σταθάκου που επέλεξαν την λέξη «πεζοδρόμιο» για να να χαρακτηρίσουν τις εκλογές και το νέο συμβούλιο και μάλιστα περνάν στην αντεπίθεση και εμμέσως πλην σαφώς τους καταγγέλλουν για την στάση των ιδίων και των συλλόγων που εκπροσωπούν.  

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Κύριοι Πρώην Πρόεδροι.

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που μας δίνετε την ευκαιρία για άλλη μια φορά να σας απαντήσουμε.

Ποια στοιχεία δώσατε στο Νομικό Σύμβουλο και χαρακτήρισε παράνομη και καταχρηστική την διαδικασία των εκλογών;

Προφανώς δεν του δώσατε τίποτα. Tα πρακτικά της Επιτροπής με όλα τα αποτελέσματα των εκλογών δεν τα είχατε. Eμείς όμως πριν προχωρήσουμε στις καταστατικές ενέργειες για να γίνουν διοίκηση οι εκλεγμένοι περιμέναμε, και πήραμε στον χρόνο που ορίσαμε την ένσταση από τον κ. Μεϊμάρογλου όπου αναγνωρίζει τις εκλογές, την επιτροπή, και τον κ. Χρυσομαλλίδη ως πρόεδρο.

Απαντήσαμε στην ένσταση και μετά παραδώσαμε στον νομικό Σύμβουλο τα πρακτικά και όλα τα στοιχεία των εκλογών, κι όταν τα διάβασε όλα και μας επιβεβαίωσε ότι είναι όλες οι ενέργειες είναι βάσει καταστατικού προχωρήσαμε.

Και πάλι δεν πήγαμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα, αλλά να επικοινωνήσαμε για άλλη μια φορά μαζί σας για να γίνουν οι εκλογικές διαδικασίες στο Σταθάκειο.

Αφού πήραμε αρνητική απάντηση από τον κ. Καλαμαρά, προχωρήσαμε και ζητήσαμε από τον Σύλλογο Κρητών να μας φιλοξενήσει. Με μεγάλη χαρά μας παραχώρησαν την αίθουσα για να γίνουν οι καταστατικές διαδικασίες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους της Εφορευτικής Επιτροπής τον Σύλλογο Κρητών «Μίνως» για την υπέροχη φιλοξενία και να πω ότι είναι τιμή για την Ομοσπονδία όταν έχει όλους τους Συλλόγους των Κρητών να την στηρίζουν.

Και σαν Μακεδόνας που είμαι θα επαναλάβω την ιστορική φράση ότι «η Κρήτη απελευθέρωσε την Μακεδονία» και θα συνεχίσω λέγοντας «και το 2021 στήριξε και στέγασε την Ομοσπονδία».

Ας στηρίξουμε όλοι μαζί το καινούριο το καινούριο Διοικητικό Συμβούλιο. Η υπόσχεση της Εφορευτικής Επιτροπής παραμένει 110% διαφάνεια. Πλήρη αναφορά στην πρώτη Γενική Συνέλευση και απάντηση σε όλα τα ερωτήματα και καταγγελίες.

Η σελίδα γύρισε.

Αυτά που μας ενώνουν είναι σίγουρα ποιο πολλά από αυτά που μας χωρίζουν. Εμείς όπως το δηλώσαμε από την αρχή σαν Επιτροπή, προσπαθήσαμε, με βάση το καταστατικό την ακεραιότητα και έχοντας πλήρη ευθύνη απέναντι στην Ομογένεια και τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, να κάνουμε πάντα το έργο μας με απόλυτη διαφάνεια.

Για το λόγο αυτό πάντα είχαμε ανοιχτές τις πόρτες μας στον Ομογενειακό Τύπο. Είμαστε στη διάθεση όλης της Ομογένειας να απαντήσουμε για τις αποφάσεις που πήραμε. Ποτέ δεν επιλέξαμε ακρότητες. Ούτε όταν δεν μας άφησαν να κάνουμε Γενική Συνέλευση στο Σταθάκειο, ούτε όταν κάναμε εκλογές στο πεζοδρόμιο, όπως αρέσει σε μερικούς να λένε, κι ας είχαμε συμμετοχή 70.03%.

Ούτε όταν αποφασίσαμε να ζητήσουμε φιλοξενία από τον ΜΙΝΩΑ, και πάλι τελευταία στιγμή επικοινωνήσαμε και ζητήσαμε να ανοίξουν τις πόρτες. Μας είπαν όχι.

Ποιος μας είπε όχι; Και που μας είπαν ότι δεν έχουμε πρόσβαση; Στο σπίτι της Ομογένειας, το Σταθάκειο; Στο σπίτι μας;

Αλλά αυτοί που χαρακτηριστικά μας είπαν ότι βρεθήκαμε στο ΜΙΝΩΑΣ καφέ ας κοιτάξουν την Ομογένεια στα μάτια κι ας μας πουν… γιατί τόσο μίσος; Ας μας πουν, γιατί επέλεξαν να μην τακτοποιήσουν οικονομικά τους Συλλόγους τους; Ας μας πουν, γιατί στηρίζουν αυτούς που έβαλαν αλυσίδες στις πόρτες; Ας μας πουν, γιατί από την αρχή λειτουργούσαν ως υποβολείς του πρώην προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής;

Ας μας πουν, γιατί δεν άνοιξαν τις πόρτες έστω και την τελευταία στιγμή αφού τους το ζητήσαμε ως Εφορευτική Επιτροπή; Γιατί;

Όπως και να ‘χει, η Ομογένεια μίλησε 70.03% συμμετοχή στις εκλογές. Η Ομοσπονδία έχει πλέον διοίκηση και πραγματικά θέλω να ζητήσω ξανά, όλοι μαζί να τους στηρίξουμε.

Η Ομογένεια γύρισε σελίδα με την υπόσχεση ότι δεν θα σκεπαστεί τίποτα. Πρέπει όμως όλοι μαζί σαν Ομογένεια να προχωρήσουμε. Όλοι μαζί να έρθουμε στην Γενική Συνέλευση και να πούμε την γνώμη μας. Συμμετοχή – Διάλογος.

Η Ομοσπονδία έχει διοίκηση και μπορεί να ακούσει όλη την Ομογένεια.

Πρόσκληση και παράκληση σε όσους απέχουν. Η συμμετοχή και ο διάλογος κάνουν την διαφορά και φέρνουν την πρόοδο. Ας στηρίξουμε όλοι μαζί το καινούριο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Η Ομογένεια μας θέλει ενωμένους.

Ευχαριστώ τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής και την Γενική Συνέλευση που μας τίμησε. Καλή δύναμη στο καινούριο Διοικητικό Συμβούλιο.

Με εκτίμηση,

η Εφορευτική Επιτροπή Γεώργιος Χρυσομαλλίδης – Πρόεδρος, Αναστάσιος Καραγκούνης – Γραμματέας Γιάννης Καραπετρίδης – Μέλος, Γρηγόρης Δημητρουλάκος – Μέλος και Νίκος Σουρέλος – Μέλος

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.