ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Λαμπερή με όλη την σημασία της λέξεως ήταν η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της 8ης Τάξης του Ημερήσιου Σχολείου «Βασίλειος Σπυρόπουλος» της κοινότητας Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ, η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής 11 Ιουνίου 2021 εντός του περικαλλούς ιερού ναού.

Οι μαθητές, οι οποίοι είχαν το προνόμιο να παρακολουθήσουν δια ζώσης τα μαθήματα καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους, εισήλθαν στο ναό με τα βλέμματα στραμμένα στους γονεις και στους παππούδες, οι οποίοι προσήλθαν να συμμετάσχουν σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής τους, διότι μετά από 10 τουλάχιστον χρόνια αποχαιρετούν το αγαπημένο τους σχολείο, τους δασκάλους, την διεύθυνση και κατ΄επέκταση την κοινότητα.

Η Τάξη του 2021 απαρτίζονταν από 47 μαθητές (24 αγόρια και 23 κορίτσια) οι οποίοι απέσπασαν περισσότερα βραβεία και υποτροφίες από τις προηγούμενες τάξεις.

Αριστερά ο π. Αριστείδης Γαρίνης και ο π. Παύλος Παλαιστίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια οι απόφοιτοι του Αγίου Νικολάου έγιναν δεκτοί στα καλύτερα ιδιωτικά λύκεια της περιοχής μεταξύ των οποίων το Bronx High School of Science, to St. Francis Preparatory High School, Holy Cross High School, St. Anthony’s High School ka Bishop McLaughlin Catholic High School, ενώ μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού οι μαθητές που θα φοιτήσουν σε δημόσια λύκεια.

Την μερίδα του λέοντος κατέλαβε για μια ακόμη χρονιά το St. Francis Preparatory High School στο οποίο θα φοιτήσουν 21 συνολικά μαθητές.

Μετά λύπης διαπιστώσαμε ότ αν και το Ελληνικό Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας απέχει 6 περίπου μίλια από το εν λόγω σχολείο και κατέχει εξέχουσα θέση στην κατάταξη των καλύτερων ιδιωτικών και κοινοτικών λυκείων της Νέας Υόρκης, εν τούτοις δεν συμπεριλαμβάνεται στο ραντάρ των αποφοίτων του «Βασίλειος Σπυρόπουλος».

Σε πρώτο πλάνο από αριστερά διακρίνονται οι Αθηνά Κρομμύδα, Μαρία Σακιαβέλλα, Πολ Μίσθος και ο πρωτοσύγκελος, π. Αδρέας Βυθούλκας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στην τελετή αποφοίτησης παρέστησαν η τέως διευθύντρια του σχολείου και νυν πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, κ. Αθηνά Κρομμύδα, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, π. Ανδρέας Βυθούλκας, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της τελετής και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αγίας Τριάδας στο Χίξβιλ, π. Ανδρέας Βυθούλκας.

Την  παρουσίαση των ομιλητών και των προσκεκλημένων ανέλαβε για μια ακόμη φορά ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Παύλος Παλαιστίδης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων Μαρία Σιακαβέλλα, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Γεωργία Αθανασοπούλου, ο πρόεδρος της κοινότητας Πολ Μίσθος, η υποδιευθύντρια Γεωργία Κακιβέλη και η διευθύντρια Μαίρη Τζάλλα, καθώς επίσης και η Νάγια Σιδεράκη, εκ μέρους των αποφοίτων της Τάξης 2017.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του π Παύλου Παλαιστίδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η ομιλία του πρωτοσυγκέλου, π. Ανδρέα Βυθούλκα άγγιξε τις καρδιές των αποφοίτων, των δασκάλων και των γονέων διότι εμπεριείχε πολλές νουθεσίες για τον ρόλο των γονέων, των δασκάλων, των ιερέων και κατ΄ επέκταση της κοινότητας στην διαπαιδαγώγηση των μαθητών.

Εξίσου συγκινητικές ήταν και οι ομιλίες του πρώτου αριστεύσαντα (valedictorian) Νικήτα Βλάχου και της δεύτερης αριστεύσασας (Salutatorian) Χριστίνα Ψαρρού.

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν οι υποτροφίες και τα βραβεία και η τελετή έληξε με το Απολυτίκιο του Αγίου Νικολάου.

Στην πρώτη σειρά διακρίνονται η διευθύντρια Μαίρη Τζάλλα, η υποδιευθύντρια Γεψργία Κακιβέλη και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Γεωργία Αθανασοπούλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.