Σάλος στο Μιζούρι με 48χρόνη που προσποιούταν για πάνω από 2 χρόνια πως ήταν η 22χρονη κόρη της

0

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (https://www.protothema.gr/) Πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με πέντε χρόνια φυλάκιση, κατηγορούμενη για σκόπιμη παροχή ψευδών πληροφοριών στη Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισης

Μια 48χρονη γυναίκα από το Μιζούρι των ΗΠΑ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης αφού παραδέχτηκε ότι έκλεψε την ταυτότητα της κόρης της, η οποία ζει με τον εν διαστάσει σύζυγό της, για να εξασφαλίσει φοιτητικά δάνεια, να εγγραφεί στο κολέγιο και να ακολουθήσει τις σέξι φαντασιώσεις της.

Η Λόρα Όγκελσμπι, προσποιούταν για περισσότερο από δύο χρόνια πως ήταν η κόρη της Λόρεν Χέις και κατάφερε να ξεγελάσει από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, μέχρι και τους κατοίκους της μικρής πόλης Mountain View.

Το 2016, η Όγκελσμπι έκανε αίτηση για κάρτα Κοινωνικής Ασφάλισης στο όνομα της κόρης της, την οποία έλαβε αμέσως ταχυδρομικώς.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η 48χρονη – η οποία καταγόταν από το Αρκάνσας – πήρε την ταυτότητα της κόρης της, λέγοντας ότι το όνομά της ήταν Λόρεν Χέις και ότι ήταν μόλις 22 ετών, ενώ στην πραγματικότητα εκείνη την εποχή ήταν 43.

identity-theft

Εκτός από τα φοιτητικά προνόμια που απολάμβανε άρχισε να αποπλανεί και 20χρονους, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα ότι η Όγκελσμπι ήταν σχεδόν δύο δεκαετίες μεγαλύτερη από ό,τι έλεγε.

«Όλοι το πίστεψαν. Είχε ακόμη και φίλους που πίστευαν ότι ήταν σε αυτή την ηλικία: 22 ετών», είπε στους New York Times ο επικεφαλής Jamie Perkins του αστυνομικού τμήματος Mountain View .

Η Όγκελσμπι φαίνεται ότι είχε λογαριασμό στο Snapchat στο όνομα της κόρης της, όπου δημοσίευσε φωτογραφίες με διάφορα φίλτρα με νεανική εμφάνιση.

identity-theft_13

«Είχε υιοθετήσει έναν νεότερο τρόπο ζωής: ρούχα, μακιγιάζ και προσωπικότητα», είπε ο ντετέκτιβ Στέτσον Σβίεν, στο τοπικό ABC.

Η Όγκελσμπι ζούσε μαζί με ένα ζευγάρι, το οποίο και είχε… παραμυθιάσει πως έχει φύγει από το σπίτι της λόγω ενδοοικογενειακής βίας. Είχε μετακομίσει στο σπίτι τους στο Mountain View για σχεδόν δύο χρόνια.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Όγκελσμπι έκανε αίτηση για άδεια οδήγησης στο Μισούρι στο όνομα της κόρης της πριν εγγραφεί στο Southwest Baptist University, ενώ έλαβε και 9.400 δολάρια σε ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια, 5.920 δολάρια σε επιχορηγήσεις και 1.863 δολάρια σε χρηματοοικονομικά έξοδα.

Εργαζόταν ακόμη και στην τοπική βιβλιοθήκη Mountain View, όπου οι ντόπιοι τη γνώριζαν ως Λόρεν Χέις.

identity-theft_12

Το Αύγουστο του 2018 η 48χρονη έγινε… τσακωτή. Οι αρχές στο Αρκάνσας επικοινώνησαν με την αστυνομία στο Mountain View, οι οποίες πίστεψαν ότι είχε διαπράξει οικονομική απάτη χρησιμοποιώντας το όνομα της κόρης της. Αρχικά η ίδια αρνήθηκε στις αρχές ότι έκλεψε την ταυτότητα της κόρης της, ωστόσο στη συνέχεια παραδέχθηκε την ενοχή της και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με πέντε χρόνια φυλάκιση, κατηγορούμενη για σκόπιμη παροχή ψευδών πληροφοριών στη Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας της για ένσταση, πρέπει επίσης να καταβάλει 17.521 $ ως αποζημίωση στο Southwest Baptist University στο Μιζούρι και στην κόρη της.

Η πραγματική Λόρεν Χέις δεν έχει μιλήσει ακόμη για την απάτη της μαμάς της — ή για το πώς η σχέση τους επιδεινώθηκε.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.