ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ράγισαν οι καρδιές των συγγενών και φίλων, καθώς επίσης και των εκπροσώπων των φορέων που ευεργετήθηκαν από την πολυσχιδή δράση και την γενναιοδωρία και οι οποίοι παρακολούθησαν την Εξόδιο Ακολουθία του Νικολάου Μιχαλιού και του απηύθυναν το στερνό αντίο.

Η Εξόδιος Ακολουθία έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης, 10 Αυγούστου 2022, στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια και τελέστηκε από τον ιερατικό προϊστάμενο και τον εφημέριο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Βασίλειο Τσουρλή και π. Νικόλαο Πάρο, αντίστοιχα, τον ιερατικό προϊστάμενο του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, π. Παύλο Παλαιστίδη, τον ιερατικό προϊστάμενο της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης, π. Χρήστο Παππά, τον ιερατικό προϊστάμενο της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ, π. Βασίλειο Λούρο και τον ιερατικό προϊστάμενο της Παναγίας του Άϊλαντ Παρκ, π. Γεώργιο Καζούλη.

Τόσο στο προσκύνημα που έλαβε χώρα στο ομογενειακό γραφείο τελετών «Αντωνόπουλος» το βράδυ της Τρίτης όσο και στην Εξόδιο Ακολουθία παρέστησαν ηγέτες και εκπρόσωποι των οργανωμένων φορέων της ομογένειας.

Οι ιερείς ενώ τελούν την Εξόδιο Ακολουθία του Νικολάου Μιχαλιού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Στην Εξόδιο Ακολουθία, μεταξύ αυτών, διακρίναμε τον κ. Άλεξ Πρίτσο που εκπροσωπούσε το Τάγμα των Αρχόντων, την πρόεδρο του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, κ. Αθηνά Κρομμύδα, οι πρώην πρόεδροι του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Δημήτριος Κωσταράς και Μιχάλης Μίχαλος, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Δημήτριος Κοντολιός, οι πρώην και νυν πρόεδροι του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, κ.κ. Λάζαρος Χατζόγλου και Πίτερ Βαλασιάδης, αντίστοιχα, οι πρώην και νυν πρόεδροι της Χιακής Ομοσπονδίας , Σταύρος Χαβιάρας και Ιωάννης Κοντολιός, αντίστοιχα, ο ευεργέτης Στυλιανός Ζερβούδης και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Ο Νικόλαος Γ. Μιχαλιός, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», απεβίωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, 3 Αυγούστου 2022 σε ηλικία 85 ετών έχοντας στο πλευρό του την πολυαγαπημένη σύζυγό του Αικατερίνη, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, π. Παύλος Παλαιστίδης, ανέγνωσε το συλλυπητήριο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου, το οποίο εστιάστηκε στην προσφορά του Νικολάου Μιχαλιού στην Εκκλησία και στο Τάγμα του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην Χιακή Ομοσπονδία και στον Σύλλογο Βορειοχωριτών Χίου «Το Πελιναίον – Αγία Μαρκέλλα» στην λίμνη Κενόζα στο Upstate της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και στην φιλανθρωπική του δράση.

Ο αείμνηστος Νικόλαος Μιχαλιός. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Εκ μέρους της οικογένειας μίλησε ο γιος του – δικηγόρος – Γιώργος Μιχαλιός ο οποίος χαρακτήρισε τον εκλιπόντα «στοργικό πατέρα», «φίλο», «μέντορα που δίδαξε δια του παραδείγματός του. Εκτενή αναφορά έκανε στην προσφορά του πατέρα του στην ομογένεια και στην γενέτειρα και στην βαριά παρακαταθήκη του.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Βασίλειος Τσουρλής αναφέρθηκε στην εκδημία του Νικολάου Μιχαλιού και τόνισε ότι «η οικογένεια και η ομογένεια είναι πιο φτωχές».

Αναφέρθηκε στην ζωή και στο έργο του αειμνήστου και κάλεσε τα παιδιά και τα εγγόνια να ακολουθήσουν τα βήματα του πατέρα – παππού τους και να διαιωνίσουν την κληρονομιά του.

Ο π. Βασίλειος Τσουρλής, ενώ διαβάζει το Ευαγγέλιο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Το στεφάνι που συμβόλιζε την προσφορά του αειμνήστου Νικολάου Μιχαλιού στην οικιστική ανάπτυξη της Αστόριας και των υπολοίπων περιοχών της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.