ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μην λησμονάτε την σημασία της προσευχής και  την σημασία «Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον» συνέστησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος στους πιστούς που είχαν κατακλύσει τον ιερό ναό της Παναγίας στο Άϊλαντ Παρκ του Λογνκ Αϊλαντ και παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη την αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του κ. Ελπιδοφόρου μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ιερατικού προϊσταμένου, από τον π. Γεώργιο Καζούλη και ο οποίος είδε ιδίοις όμασι την πρόοδο που συντελέστηκε τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία αρκετών παιδιών και ειδικά εκείνων με ειδικές ανάγκες και τα οποία μετάλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

Η επίσκεψη του κ. Ελπιδοφόρου στην εν λόγω κοινότητα έλαβε χώρα μια εβδομάδα νωρίτερα της εορτής των ονομαστηρίων, καθώς θα μεταβεί στο Φανάρι προκειμένου να επισκεφθεί τον Πόντο και να συμμετάσχει μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και άλλους ιεράρχες και ιερείς στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Στο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στο θεολογικό νόημα της ευαγγελικής περικοπής του θαύματος του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην σύγχρονη κοινωνική κατάσταση και στην αλυσίδα της τροφής και πως αυτή έχει διαταραχθεί μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία η οποία θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους σιτοβολώνες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τέλος ζήτησε από τους πιστούς να μην ξεχνούν πότε στις προσευχές τους να ευχαριστούν τον Κύριο για τον άρτο τον επιούσιο, ο οποίος κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας είναι η ίδια η Θεία Κοινωνία.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους Καλό Δεκαπενταύγουστο και Καλή Παναγία και προσευχήθηκε όπως τους αξιώσει ο Θεός του χρόνου να γιορτάσουν μαζί την εορτή της Μεγαλόχαρης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το κοινοτικό συμβούλιο και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα παρέθεσαν γεύμα προς τιμή του Αρχιεπισκόπου.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Γεώργιος Καζούλης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τα εκπαιδευτικά, φιλανθρωπικά και πολιτιστικά προγράμματα, καθώς επίσης για το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα ονομαστήρια του ναού και για το ελληνικό φεστιβάλ το οποίο θα λάβει χώρα την ερχόμενη εβδομάδα.

Στιγμιότυπο από την Θεία Κοινωνία στον ναό της Παναγίας στο Άϊλαντ Παρκ του Λονγκ Αϊλαντ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το ελληνικό φεστιβάλ είναι τετραήμερο. Θα ξεκινήσει το απόγευμα της Πέμπτης, 18 Αυγούστου 2022 με τον αγιασμό που θα τελέσει ο π. Γεώργιος Καζούλης και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022. Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι διοργανωτές του φεστιβάλ έχουν προετοιμάσει πολλές εκπλήξεις.

Η εν λόγω κοινότητα, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» εφέτος – για πρώτη φορά στην ιστορία της – διοργάνωσε εαρινό φεστιβάλ, το οποίο, όπως έγραψαν οι “Αναμνήσεις” στέφθηκε με επιτυχία.  

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Παναγίας στο Άϊλαντ Παρκ του Λονγκ Άϊλαντ, π. Γεώργιος Καζούλης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο ο διάκονος Μιχαήλ Γιαβρής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά, π. Γεώργιος Καζούλης, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ο διάκονος Μιχαήλ Γιαβρής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο αρχιδιάκωνος Διονύσιος Παπίρης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο διάκονος Μιχαήλ Γιαβρής, αριστερά και ο αρχιδιάκονος, π. Διονύσιος Παπίρης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

1 COMMENT

 1. Μην λησμονάτε τον άρτον ΥΜΩΝ τον
  επιούσιον. Το υμών το είπε με ύψιλον που
  ισχύει μόνο για τους φτωχούς τω πνεύματι
  και την τσέπη, ενώ ο ίδιος ζει σε πολυτελή
  σαλόνια και κάνει παρέες με πολυεκατομμυριούχους .
  Ξύπνα Λαέ και μάθε το περιεχόμενο της κεφαλής
  σου να περιστρέφεται όπως η κεφαλή της
  κουκουβάγιας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.