ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πρωτοφανής με όλη τη σημασία της λέξεως ήταν η συμμετοχή των Καστοριανών και των φίλων τους στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του ιστορικού Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια», η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 22 Δεκεμβρίου 2019, στην Σαραντάκειο Αίθουσα της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις του έτους, η οποία προσφέρεται δωρεάν στα μέλη και η οποία παρέχει τη δυνατότητα στις τρεις γενιές των Καστοριέων να αναβιώσουν τα έθιμα των Χριστουγέννων, να ψάλλουν τα Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και να υποδεχτούν τον Άγιο Βασίλη, ο οποίος μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά.

Η αίθουσα είχε γεμίσει ασφυκτικά και τα φλας των κινητών τηλεφώνων και των φωτογραφικών μηχανών πήραν φωτιά όταν η παιδική χορωδία έψαλε μεγαλοφώνως τα Κάλαντα των Χριστουγέννων.

Την παράσταση έκλεψαν τα τρία χορευτικά του Συλλόγου, τα οποία υπό τη διεύθυνση της χοροδιδασκάλας Έφης Χάτσου ερμήνευσαν παραδοσιακούς χορούς της Καστοριάς και άλλων γεωγραφικών διαμερισμάτων της Ελλάδας.

Η έλευση του Αγίου Βασίλη ήταν ιδιαίτερα συγκινητική για τα βρέφη, τα νήπια και τα παιδιά, τα οποία φωτογραφήθηκαν με τον Αγιο Βασίλη και έλαβαν τα δώρα του.

Ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος εξέπληξε τους Καστοριανούς, οι οποίοι συγχάρηκαν την οργανωτική επιτροπή.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια οι Καστοριανοί και οι φίλοι τους απόλαυσαν τα κάστανα, τα φρούτα και τις πεντανόστιμες πίτες με τη συνοδεία οίνου και ξεφάντωσαν.

Ο υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής και συνάμα βοηθός ταμίας Χαρίλαος Βλαχόπουλος μιλώντας εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους, καθώς επίσης και για τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, που εργάστηκαν με αυταπάρνηση.

Ο Αη Βασίλης ενώ μοιράζει τα δώρα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Βλαχόπουλος επεσήμανε ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τα κάστανα προέρχονταν από την Καστοριά και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για το εστιατόριο «North Shore Diner», το οποίο έβρασε αφιλοκερδώς τα κάστανα.

Αναφερόμενος στην διοργάνωση της εκδήλωσης επεσήμανε ότι «κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και τους εθελοντές που από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και το πέρας της εκδήλωσης ήταν επί ποδώς.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ανδρέας Βασιλείου μιλώντας στις “Αναμνήσεις” εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης καθώς επίσης και για τη μαζική συμμετοχή των Καστοριέων.

Στιγμιότυπο από την άφιξη του Άη Βασίλη με τα δώρα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Πάνος Πολιτίδης επεσήμανε ότι η διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων δεν είναι εύκολη υπόθεση, διότι το διοικητικό συμβούλιο έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη και κάθε νέα εκδήλωση πρέπει να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» για το 2019 θα λήξουν με το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν που θα διοργανώσουν στο πνευματικό κέντρο των Καστοριέων στο Γουάιτστόουν και για το οποίο υπάρχει ήδη λίστα αναμονής. Το εισιτήριο έχει οριστεί στα $75 για τους ενήλικες, στα $40 για τους έφηβους και τους νέους και δωρεάν για τα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Οι Καστοριανοί ενώ παρακολουθούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να ψέλλουν τα Κάλαντα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το βράδυ του Σαββάτου, 11 Ιανουαρίου 2020, θα αναβιώσουν στη Σαραντάκειο Αίθουσα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ το πανάρχαιο έθιμο των Ραγκουτσαρίων.  Το εισιτήριο έχει οριστεί στα $60.00 για τους ενήλικες, στα $35 για τους νέους και τους φοιτητές και λόγω του περιορισμένου των θέσεων οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο έως τις 6 Ιανουαρίου 2020.

Πρόκειται για την πρώτη και την πιο μαζική εκδήλωση του έτους και συνάμα την τελευταία πριν τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου συμβουλίου που έχουν προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο.

Οι Καστοριανοί ενώ απολαμβάνουν τις παραδοσιακές Καστοριανές πίτες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των Καστοριέων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το μεγάλο χορευτικό των Καστοριέων, το οποίο ερμήνευσε με πάθος τους παραδοσιακούς χορούς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το μεσαίο χορευτικό του Συλλόγου Καστοριέων Ομόνοια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το χορευτικό με παιδιά από 3 έως 6 ετών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των τριών γενεών των Καστοριέων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά οι Χαρίλαος Βλαχόπουλος, υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής, Ανδρέας Βασιλείου, αντιπρόεδρος, και ο φωτορεπόρτερ Φώτης Παπαγερμανός. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

-Advertisement-

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.