Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο πρώην στελέχους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης

  0
  Ο αείμνηστος Γιάννης Γκόρος.

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Γιάννης Γκόρος (John Goros), ο οποίος την προηγούμενη δεκαετία έχει διατελέσει σύμβουλος και γ’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 63 ετών.

  Η σορός του το απόγευμα της Δευτέρας, 23 Δεκεμβρίου 2019 από τις 3.00 εώς τις 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο ομογενειακό γραφείο τελετών «Antonopoulos Funeral Home» στη διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd., Αstoria, ΝΥ, 11105, ενώ το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του θα ψαλεί στις 7.00 μ.μ.

  Ο θάνατός του καταλυπεί την κόρη του Ελένη Γκόρου, την αδελφή του Nina Cozzoli, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο αείμνηστος είχε γεννηθεί προ 63 ετών στην Αθήνα, έλκυε την καταγωγή του από τη Χειμάρρα της Βορείου Ηπείρου και συμμετείχε ενεργά στον αγώνα της ομογένειας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

  Ο αγώνας για τα εθνικά θέματα τον συνέδεσε με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του στην επιτροπή παρελάσεως. Είχε εκλεγεί σύμβουλος και μια θητεία τρίτος αντιπρόεδρος επί προεδρίας Νίκου Διαμαντίδη. Παράλληλα είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του για πολλά χρόνια στην επιτροπή εθνικών θεμάτων και στην επιτροπή κτιρίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

  Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε τη θλίψη του για τον πρόωρο θάνατο του Γιάννη Γκόρου και τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα άλλα ηγετικά στελέχη θα συμμετάσχουν στο προσκύνημα και στο τρισάγιο που θα τελεστεί στο Γραφείο Τελετών το βράδυ της Δευτέρας, 23 Δεκεμβρίου 2019.

  Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Καλαμαράς μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε τη θλίψη και τη συγκίνηση για τον θάνατο «του καλού και ειλικρινούς φίλου και ακραιφνή πατριώτη».

  «Ο Γιάννης ήταν συνεπής όσο ελάχιστοι στα πιστεύω και στα ιδεώδη του και δεν έκανε εκπτώσεις. Ήταν ασυμβίβαστος και πανέτοιμος να θυσιαστεί προκειμένου να προστατεύσει τους πιστούς του φίλους», επεσήμανε ο κ. Καλαμαράς υπενθυμίζοντας ότι ο αείμνηστος διακρινόταν για την ευγένεια και για το φιλότιμο.

  Ο κ. Ντίνος Ράλλης, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως της εν λόγω Ομοσπονδίας επεσήμανε ότι «η παρέλαση και ο αγώνας για τα εθνικά θέματα ήταν οι δυο τομείς στους οποίους προσέφερε αδιαλείπτως τις υπηρεσίες του ο αείμνηστος».

  «Επωφελούμενος της ευκαιρίας επιτρέψτε μου να εκφράσω τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην κόρη του, στην αδελφή του και τους συγγενείς του», κατέληξε ο κ. Ράλλης.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.