ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η μόδα των φορτηγών που προσφέρουν φαγητό κάθε κουζίνας και για όλες τις γεύσεις είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Σε οποία γωνία και κοιτάξεις στην Αστόρια και σε άλλες περιοχές σίγουρα θα πετύχεις ένα φορτηγό (food truck) που προσφέρει φαγητό της στιγμής για όλα τα γούστα.

Εκείνο όμως που δεν βλέπεις εδώ και πρέπει να ταξιδέψεις μέχρι την Καλιφόρνια για να το δοκιμάσεις, είναι ένα τέτοιο φορτηγό να προσφέρει γευστικά θαύματα.

Είναι ένας συνδυασμός ελληνικών και μεσογειακών γεύσεων που για τους λάτρεις του είδους, αποτελεί πλέον μια καθημερινή απόλαυση, να δοκιμάσουν τα πιάτα που προσφέρει το φορτηγό που φέρει την ονομασία «Thavma».

Ο ιδιοκτήτης του φορτηγού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τοπικής εφημερίδας «The Reporter»,  είναι ο Χέιντεν Κωνσταντινόπουλος, ένα νεαρό παιδί, μάγειρας που όταν βρέθηκε να ζει μακριά από την οικογένεια του στο Ορεγκον, άρχισε να ασχολείται με την τέχνη της μαγειρικής και να ψήνει ψωμί.

Το φορτηγό “Thavma”. Φωτογραφία: Joel Rosenbaum / The Reporter.

Έψηνε βέβαια και πίτες, ακολουθώντας τις συνταγές της γιαγιάς του και κάποια στιγμή άρχισε να σκέφτεται να ανοίξει το δικό του εστιατόριο, βασισμένο όχι σε τέσσερις τοίχους αλλά σε τέσσερις τροχούς.

Άλλωστε η οικογένεια του Χέιντεν είχε μεγαλώσει μέσα στα εστιατόρια και οι παππούδες του είχαν ανοίξει πολλές επιχειρήσεις φαγητού τύπου «ντάινερ», ενώ και ο θείος του ο Σπύρος, είχε ανοίξει το «Αθενς Γκριλ» στην πόλη Suisun.

Ο Χέιντεν σκεφτόταν να στήσει την επιχείρηση του αρχικά στο Όρεγκον, αλλά τα σχέδια του ναυάγησαν λόγω της Πανδημίας του κορωνοιού κι έτσι αποφάσισε να επιστρέψει στην Καλιφόρνια.

Το όνομα της επιχείρησης και του φορτηγού, οφείλεται στον πατέρα του, που παίζοντας με τις γευστικές ονομασίες χρησιμοποίησε την λέξη θαύμα για να τονίσει τον όρο «γευστικό».

Η ελληνική σαλάτα. Φωτογραφία: Joel Rosenbaum / The Reporter

Όντως, συχνά όταν ρωτούν τον μάγειρα ή την μαγείρισσα  «πως είναι το φαγητό;», η απάντηση είναι: «θαύμα».

Και τί δεν βρίσκει κανείς στο μενού του φορτηγού του Χέιντεν Κωνσταντινόπουλου.

Από νοστιμότατο γύρο, μέχρι σάντουιτς λαχανικών τύπου wrap, ντολμάδες, χούμους και φυσικά γλυκά όπως μπακλαβά. Κάποιες μέρες μαγειρεύει και φαγητά, όπως φασολάκια και παγιδάκια από αρνάκι.

Από Δευτέρα ως Παρασκευή το φορτηγό του Χέιντεν βρίσκεται έξω από το Home Depot της πόλης Vacaville, εκεί δηλαδή, που πήγε σχολείο και μεγάλωσε.

Τα Σαββατο-Κύριακα το φορτηγό μεταφέρεται στις κοντινές περιοχές όπου εδρεύουν μπιραρίες και συχνά σταθμεύει και σε περιοχές όπου συναντάει κανείς φοιτητόκοσμο.

Όπου κι αν βρεθεί όμως οι κριτικές και τα σχόλια των πελατών είναι ιδιαίτερα θετικά.

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, λέει ότι προσφέρει φρέσκα και αγνά υλικά, οι πελάτες του λένε ότι «πράγματι στην γεύση βρίσκουν την σφραγίδα αγάπης».

Όνειρο του Χέιντεν είναι να ανοίξει σύντομα ένα εστιατόριο με βάση το μενού που προσφέρει από την κουζίνα του φορτηγού. Προς το παρόν σκέφτεται να επεκτείνει την παρουσίαση του «θαύματος» και σε άλλες γειτονιές της πόλης και είναι ικανοποιημένος όταν συνομιλεί με τους πελάτες του και τους βλέπει να χαμογελούν όταν τρώνε τα γευστικά «θαύματα» που τους σερβίρει.

Αν βρεθείτε στην περιοχή μπορείτε να ενημερωθείτε για την τοποθεσία όπου βρίσκεται το «θαυματουργό» φορτηγό μέσω του Facebook στην διεύθυνση: Facebook.com/thavmafood

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.