Ανέλαβαν τα καθήκοντά τους ο π. Αυγουστίνος Ψωμάς και ο Γιώργος Γ. Χωριάτης στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης

0
289
Το κοινοτικό συμβούλιο σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Επίσκοπο Μηδείας, κ. Απόστολο, τον πρωτοσύγκελο, π. Χριστόφορο Οικονομίδη και το νέο ιερατικό προϊστάμενο, π. Αυγουστίνο Ψωμά.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απίστευτος ο ενθουσιασμός και η αγάπη της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης για τον απερχόμενο ιερατικό της προϊστάμενο, π. Χριστόφορο Οικονομίδη που ως γνωστόν τον περασμένο χρόνο ανέλαβε τα καθήκοντα του πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης και για τον διάδοχό του, π. Αυγουστίνο Ψωμά που το πρωί της Κυριακής, 9 Ιανουαρίου 2022, ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του.

Οι εκδηλώσεις της Κυριακής ξεκίνησαν με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, την Αρτοκλασία προεξάρχοντος του Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου και την ορκωμοσία του νέου κοινοτικού συμβουλίου για το έτος 2022 και συνεχίστηκαν με την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Φιλόπτωχος Αδελφότητα και το γεύμα στην κοινοτική αίθουσα «Ντανιέλ Κουσούλη».

Τα έσοδα από την βασιλόπιτα, όπως κάθε χρόνο έτσι και αυτή τη χρονιά θα διατεθούν για την ενίσχυση της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου στο Γκάρισον της Νέας Υόρκης.

Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του νέου κοινοτικού συμβουλίου.

Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και συνάμα εξήρε την προσφορά του π. Χριστόφορου Οικονομίδη στην κοινότητα και τους τελευταίους μήνες ως πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον νέο ιερατικό προϊστάμενο που τα δύο περίπου τελευταία χρόνια διακονούσε την κοινότητα της Αγίας Τριάδας στο Νιου Ροσέλ της Νέας Υόρκης και εστίασε την προσοχή του στις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει εκεί για την προσέλκυση των νέων και για την εντατικοποίηση της κοινωνικής, εκπαιδευτικής, πολιτιστικής και φιλανθρωπικής δράσης της κοινότητας.

Οι πρόεδροι όλων των φορέων καλωσόρισαν τον π. Αυγουστίνο ευχήθηκαν επιτυχίες και του προσέφεραν τα δικά τους δώρα, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους τους παρισταμένους.

Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ. Ηλίας Ηλιάδης, η δήμαρχος του Τσέρι Χιλ, Susan Shin Angulo, ο π. Αυγουστίνος Ψωμάς, ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, ο πρωτοσύγκελος π. Χριστόφορος Οικονομίδης και ο κ. Τσάρλης Σαντήλος.

Νέο κοινοτικό συμβούλιο

Το κοινοτικό συμβούλιο το οποίο ορκίστηκε την Κυριακή απαρτίζεται από τους Σταύρο Αντωνακάκη, Νικόλαο Γασπαρινάτο, Χριστόφορο Διαμαντούκο, Κοσμά Διαμάντη, Αναστάσιο Ευστρατιάδη, Δρ. Ηλία Ηλιάδη, Γεράσιμο Γ. Καππάτο, Ευστάθιο Καραντώνη, Νίκο Γ. Κωστίου, Αλέξανδρο Κοκόλη, Γεράσιμο Μελισσαράτο, Γεώργιο Παππά, Δημήτριο Ροζανίτη, Ευστράτιο Σανδίλο, Γεώργιο Γ. Χωριάτη και Κωνσταντίνο Η. Χωριάτη.

Το βράδυ της Δευτέρας, 10 Ιανουαρίου 2022, το κοινοτικό συμβούλιο συνήλθε σε σώμα και εξέλεξε το προεδρείο το οποίο απαρτίζεται από τους Γιώργο Γ. Χωριάτη, πρόεδρο, Αναστάσιο Ευστρατιάδη, α΄αντιπρόεδρο, Ευστάθιο Καραντώνη β’ αντιπρόεδρο, Δρα. Ηλία Ηλιάδη, 3ο αντιπρόεδρο, Ευστράτιο Σαντήλο γραμματέα και τον Χριστόφορο Διαμαντούκο ταμία.

Πρόκειται για καταξιωμένα στελέχη και πρώην προέδρους, οι οποίοι, όπως επεσήμανε και ο πρόεδρος Γιώργος Χωριάτης ανήκουν στο «Εμείς» που έλεγε ο στρατηγός Μακρυγιάννης.

Από αριστερά διακρίνονται οι π. Αυγουστίνος Ψωμάς, Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος και ο π. Χριστόφορος Οικονομίδης.

Ερωτηθείς για τους στόχους της νέας προεδρίας, ο κ. Γιώργος Χωριάτης επεσήμανε ότι το 2022 είναι σημαντικό έτος τόσο για την κοινότητα του Αγίου Θωμά, καθώς γιορτάζει την 55η επέτειο της ιδρύσεώς της, όσο και για την ίδια την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής που εορτάζει την 100ή επέτειο της ιδρύσεώς της.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα διοργανώσουν το 2022 επεσήμανε ότι θα φέρουν το άρωμα των δύο προαναφερόμενων επετείων, καθώς επίσης και της 100ής  επετείου της ιδρύσεως της AHEPA, της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών.

«Σε εννέα περίπου εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου 2022 η ομογένεια της τριπολιτειακής περιοχής της Φιλαδέλφειας θα γιορτάσει την 201 επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας διοργανώνοντας την καθιερωμένη παρέλαση στην καρδιά της Φιλαδέλφειας. Η κοινότητα του Αγίου Θωμά δεν θα αρκεστεί μόνο με την αντάξια των παραδόσεών της συμμετοχή στην παρέλαση και στις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν πριν και μετά την παρέλαση, αλλά θα προσφέρει την δική της συμβολή στην κινητοποίηση της ομογένειας, ούτως ώστε οι φετινές εκδηλώσεις να αφήσουν εποχή και συνάμα να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε το 2020 και το 2021 που λόγω του κορωνοϊού υποχρεωθήκαμε να ακυρώσουμε την παρέλαση», επεσήμανε ο κ. Χωριάτης, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ που διοργανώνει την παρέλαση.

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κάρολ Πάππας ενώ προσφέρει το δώρο στον π. Αυγουστίνο Θωμά.
Οι μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου ενώ προσφέρουν το δικό τους δώρο στον π. Αυγουστίνο Θωμά.
Η πρόεδρος της GOYA Yianna Ljachinκ και ο αντιπρόεδρος Μιχάλης Παντέλους δώρισαν στον π. Αυγουστίνο Ψωμά την φανέλα.
Ο νέος ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης, π. Αυγουστίνος Ψωμάς.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.