Πολύς κόσμος στο εαρινό φεστιβάλ της Παναγίας του Άϊλαντ Παρκ

Οι εθελοντές που ασχολήθηκαν με τις ψησταριές. Φωτογραφία: Facebook.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εκατοντάδες ομογενείς και φιλέλληνες από το Άϊλαντ Παρκ και τα περίχωρα συμμετείχαν στο τετραήμερο εαρινό φεστιβάλ της κοινότητας της Παναγίας του ‘Αϊλαντ Παρκ στο Λονγκ Άϊλαντ.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, 16ης Μαΐου  2024 με τον αγιασμό που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Γεώργιος Καζούλης και ολοκληρώθηκε το  βράδυ της Κυριακής, 19ης Μαΐου 2024.

Το εαρινό φεστιβάλ, όπως επεσήμαναν ιερατικός προϊστάμενο, π. Γεώργιος Καζούλης και ο πρόεδρος της κοινότητας Γεώργιος Νίκιας ήταν το πιο επιτυχημένο, αφ ενός μεν λόγω της συμμετοχής των εθελοντών, αφ ετέρου δε λόγω της περιόδου αναγέννησης στην οποία έχει εισέλθει τα τρία τελευταία χρόνια η κοινότητα.

Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ της κοινότητας της Παναγίας του Άϊλαντ Παρκ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο π. Γεώργιος Καζούλης επεσήμανε ότι την Κυριακή μετά την Θεία Λειτουργία τέλεσαν μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 353.000 Ελλήνων του Πόντου που βίωσαν την πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα.

Στην συνέχεια τέλεσε το μυστήριο του γάμου, το οποίο από μόνο του αποτελεί έναν καλό οιωνό για το μέλλον της κοινότητας. Τα μυστήρια του γάμου, της βάπτισης και των αρραβώνων τα τρία τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά και αυτό αποτελεί εγγύηση για το μέλλον.

Η επιτυχία του εαρινού φεστιβάλ, όπως επεσήμανε ο π. Γεώργιος Καζούλης, προλείανε το έδαφος για την επιτυχία του μεγάλου και συνάμα καθιερωμένου φεστιβάλ που κατά κανόνα λαμβάνει χώρα στα μέσα του Αύγουστου.

Ο π. Γεώργιος Καζούλης με την πρεσβυτέρα Δήμητρα και την κορούλα τους. Φωτογραφία: Facebook.

Το επικείμενο φεστιβάλ, όπως επεσήμανε ο π. Γεώργιος Καζούλης, θα λάβει ξεκινήσει την Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024.

Ανήμερα της εορτής της Μεγαλόχαρης (15 Αυγούστου 2024) μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της Αρτοκλασίας η κοινότητα θα στήσει στον χώρο στάθμευσης της ψησταριές και διοργανώσει ένα πανηγύρι που θα θυμίσει σε όλους τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου που διοργανώνονται στην Ελλάδα.

Το περίπτερο με τους λουκουμάδες. Φωτογραφία: Facebook.
Οι ομογενείς ενώ απολαμβάνουν το γεύμα. Φωτογραφία: Facebook.
Η μεγάλη τέντα του φεστιβάλ. Φωτογραφία: Facebook.
Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ της κοινότητας της Παναγίας του Άϊλαντ Παρκ. Φωτογραφία: Facebook.
Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ της κοινότητας της Παναγίας του Άϊλαντ Παρκ. Φωτογραφία: Facebook.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.