Πολύς κόσμος στην κοπή της βασιλόπιτας των επαγγελματικών φορέων της Ν. Υόρκης

0
Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τριακόσιοι περίπου ομογενείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των επαγγελματικών φορέων της Νέας Υόρκης και στην κυριολεξία κατέκλεισαν το πολιτιστικό κέντρο του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν και παρακολούθησαν με συγκίνηση την αναβίωση του εθίμου της κοπής της βασιλόπιτας.

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση του 2019 που διοργάνωσαν από κοινού το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (Hellenic-American Chamber of Commerce), ο Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος της Νέας Υόρκης (Hellenic Medical Society of New York), το Κυπροαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (Cyprus-U.S. Chamber of Commerce), ο Σύλλογος Ελληνίδων Επαγγελματιών (Hellenic Professional Women Inc.), ο Ελληνικός Δικηγορικός Σύλλογος (Hellenic Lawyers Association) και ο Σύλλογος Ελληνομερικανών Τραπεζιτικών (HABA – Hellenic American Association for Professionals in Finance).

Ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας, π. Ιωάννης Βλάχος καλωσόρισε τους ομογενείς και ευχήθηκε σε όλους υγεία, χαρά και ευημερία το 2019. Στη συνέχεια ευλόγησε και έκοψε τη βασιλόπιτα.

Η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας αποτελεί μια από τις βασικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν από κοινού οι προαναφερόμενοι φορείς και ήταν η πρώτη για τις νεοεκλεγμένες ηγεσίες του Ιατρικού και Δικηγορικού Συλλόγου καθώς και του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Στιγμιότυπο από την κοπή της βασιλόπιτας των επαγγελματικών φορέων.

H πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Τραπεζιτικών Φανή Τραταρού μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίηση για την επιτυχία της εκδήλωσης και μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι η πρώτη εκδήλωση του έτους που διοργανώνουμε από κοινού και η επιτυχία της μας δίδει το έναυσμα να επιδιώξουμε τη διοργάνωση περισσότερων κοινού ενδιαφέροντος εκδηλώσεων».

Αναφερόμενη στις ιδιαιτερότητες της φετινής εκδήλωσης επεσήμανε ότι τους παρείχε τη δυνατότητα να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με τους νέους προέδρους του Ελληνικού Δικηγορικού Συλλόγου, του Ιατρικού και του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου.

Όσον αφορά τους στόχους του Συλλόγου τους για το νέο έτος επεσήμανε ότι θα διοργανώσουν περισσότερες ενημερωτικές εκδηλώσεις προσκαλώντας εκλεκτούς κάθε φορά ομιλητές και ότι θα προσελκύσουν νέα μέλη.

Ο νέος πρόεδρος του ιστορικού Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, Δρ. Παναγιώτης Μανώλας επεσήμανε: «Είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή που είχα δει τα τελευταία χρόνια. Οι Έλληνες γιατροί πάντα συνεργάζονταν με τους επαγγελματικούς φορείς ούτως ώστε να προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες στην ομογένεια και κατ΄ επέκταση στον απανταχού ελληνισμό. Οι  επαγγελματικοί σύλλογοι πλαισιώνονται από αξιόλογα στελέχη και μέλη με μεγάλες και ανεξάντλητες δυνάμεις».

Αναφερόμενος στους στόχους του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου για το 2019 επεσήμανε: «Στη Νέα Υόρκη υπάρχουν πάνω από 850 ομογενείς γιατροί και πρέπει να τους προσελκύσουμε ούτως ώστε να διευρύνουμε τις τάξεις και την προσφορά του Συλλόγου».

«Ο Ιατρικός Σύλλογος είναι κοινωφελής οργανισμός. Όλοι προσφέρουμε το χρόνο, παρέχουμε υποτροφίες, βοηθούμε οικογένειες που έχουν πράγματι ανάγκη.  Προσφέρουμε κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες δολάρια στους ομογενείς που σπουδάζουν στις ιατρικές σχολές», κατέληξε ο Δρ. Μανώλας, ο οποίος είναι διακεκριμένος ογκολόγος – χειρουργός.

Ο πρόεδρος του Κυπροαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Νικολάου πρόσθεσε: «Ευχόμαστε καλή χρονιά και επιτυχίες σε όλη την ομογένεια. Χαίρομαι που βλέπω τόσο πολλούς επαγγελματίες και φίλους σε μια κοινή εκδήλωση. Εκδηλώσεις όπως και η αποψινή αποδεικνύουν τι μπορούμε να επιτύχουμε όταν είμαστε μονοιασμένοι».

Ερωτηθείς για τις επικείμενες εκδηλώσεις επεσήμανε ότι άρχισαν ήδη οι προετοιμασίες για το επίσημο δείπνο το οποίο θα λάβει χώρα στις αρχές Μαϊου και ότι στο ενδιάμεσο προετοιμάζουν και άλλες εκδηλώσεις.  

Η πρόεδρος του Ελληνικού Δικηγορικού Συλλόγου Χρυσάνθη Ν. Ζαπάντη επεσήμανε ότι είναι η τρίτη εκδήλωση που διοργανώνεται από τη η νέα διοίκηση.

«Η πρώτη εκδήλωση ήταν το επίσημο δείπνο, ακολούθησε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και τώρα την κοπή της βασιλόπιτας. Είμαι πολύ χαρούμενη που βλέπω όλους τους επαγγελματικούς φορείς στη φιλόξενη αίθουσα του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν για να γιορτάσουμε από κοινού τη νέα χρονιά».

«Τέτοιου είδους εκδηλώσεις παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία στους ομογενείς επαγγελματίες να βρεθούν από κοινού στον ίδιο χώρο, να γνωριστούν και να συνεργαστούν», κατέληξε η κ. Ζαπάντη.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.