Δέσποινα Ταβουτζίδου – Despina Tavoutzidou (1924 – 2019)

  0

  Η πολυαγαπημένη μητέρα, γιαγιά, προγιαγιά, αδελφή και θεία, Δέσποινα Ταβουτζίδου (Despina Tavoutzidou) την Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 94 ετών έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στην γενέθλια γη της, στην Καβάλα.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τα παιδιά της Βασιλική και Λάζαρο Τσιρικτσή, Ιάκωβο και Δέσποινα Σπανίδη, Σοφία και Στέλιο Στρουμπάκη, τα εγγόνια Χρήστο και Κική Τσιρικτσή, Δημήτρη και Δέσποινα Σπανίδη, Γιάννη και Λίζα Στρουμπάκη, τα δισέγγονα, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Η εκλιπούσα ήταν παντρεμένη με τον αείμνηστο Δημήτριο Τζαβουτζίδη και έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά τη Βασιλική, τον Ιάκωβο και τη Σοφία και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Η αείμνηστη διέμενε μόνιμα στην Καβάλα, αλλά επισκεπτόταν συχνά τη Νέα Υόρκη όπου διέμεναν η κόρη της Σοφία με το σύζυγό της Στέλιο Στρουμπάκη, το γιο τους Γιάννη, τη νύφη του Λίζα και τον εγγονό τους Στέλιο.

  Η Σοφία και ο Στέλιος Στρουμπάκης είναι ευρύτερα γνωστοί στην ομογένεια της Νέας Υόρκης και κατ΄ επέκταση της Αμερικής όχι μόνο λόγω της επιτυχημένης επαγγελματικής σταδιοδρομίας, αλλά και λόγω της ενασχόλησής τους με τα κοινά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξαν στο πρόσφατο συλλαλητήριο της 18ης Μαρτίου 2018 μπροστά στην έδρα του ΟΗΕ εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

  Ο Στέλιος Στρουμπάκης είναι ύπατος ταμίας της Παμμακεδονικής Ένωσης, ενώ η Σοφία είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εν λόγω οργάνωσης. Η Σοφία έχει διατελέσει και πρόεδρος του Συλλόγου Σύλλογος Νομού Καβάλας «Άγιοι Φίλιπποι».

  Η Σοφία Στρουμπάκη λίγες ώρες μετά την εκδημία της πολυαγαπημένης μητέρας της μοιράστηκε τη θλιβερή είδηση με τους συγγενείς και φίλους της στο Face Book και μεταξύ άλλων έγραψε: «Καλό παράδεισο λατρεμένη μου μανούλα. Καλό ταξίδι αγάπη μου! Θα είσαι μέσα στην καρδιά μας για πάντα. Ήσουν μια υπέροχη μητέρα και γιαγιά! Σε λάτρευαν τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου, τα δισέγγονα σου, οι συγγενείς και οι φίλοι. Πάντα όλοι έλεγαν τα πιο γλυκά λόγια για σένα! Θα μας λείψεις πολύ μάνα μου! Πονάω πολύ, αλλά ξέρω ότι θα είσαι καλά εκεί που πας να βρεις τον πατέρα μας. Ο θεός να αναπαύει την όμορφη ψυχή σου!!! Σ αγαπάω πολύ! Θα μου λείψεις αφόρητα γλυκιά μου μανούλα!».

  Ο πρόεδρος του Σύλλογος Νομού Καβάλας «Άγιοι Φίλιπποι» Δημήτρης Φιλιππίδης εξέφρασε τη θλίψη για το θάνατο της Δέσποινας και τόνισε ότι το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα και ότι αποφάσισε να κάνει μια δωρεά στη μνήμη της σε ένα φιλανθρωπικό οργανισμό του νομού Καβάλας.

  Οι Αναμνήσεις εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένεια της Σοφίας και του Στέλιου Στρουμπάκη και των αδελφών τους στη γενέτειρα.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.