Πολλοί επιχειρηματίες και ευεργέτες στην ετήσια γιορτή του ομίλου «Alma Realty»

0
Από αριστερά οι Νίκος Γαβαλάς, Μάριος Ιωάννου, Πάνος Στογιόγλου και Ευστάθιος Βαλιώτης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τις παλιές καλές εποχές θύμισε σε όλους η ετήσια γιορτή του ομίλου «Alma Realty», η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης, 17 Ιανουαρίου 2019 στο εστιατόριο «Don Qoqui» στην Αστόρια. Ο πρόεδρος του ομίλου, Ευστάθιος Βαλιώτης με τη σύζυγό του Σταματική Βαλιώτη και τα παιδιά τους, τα οποία έχουν ήδη παραλάβει τα ηνία, υποδέχονταν με ευγένεια και αγάπη τα στελέχη και τους εργαζόμενους του ομίλου, τους συνεργάτες, τα στελέχη της ομογενειακής τράπεζας «Alma Bank», καθώς επίσης τους φίλους και τους επιχειρηματίες.

Στα πρόσωπα τόσο των οικοδεσποτών, όσο και των συνδαιτυμόνων διέκρινε κανείς τη χαρά για τα επιτεύγματα του ομίλου του έτους 2018 και την αισιοδοξία για το μέλλον. Οι χειραψίες, οι αγκαλιές και τα χαμόγελα σε συνδυασμό με τα φλας των κινητών σου έδιναν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στους κόλπους μιας μεγάλης οικογένειας.

Ταυτόχρονα παρείχαν τη δυνατότητα στους φίλους και στους προσκεκλημένους να κατανοήσουν καλύτερα τους λόγους για τους οποίους ο όμιλος «Alma Realty» δεν είναι απλά και μόνο ο μεγαλύτερος ομογενειακός όμιλος, αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους στην αγορά ακινήτων της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης. 

Από αριστερά Γιώργος Βαλιώτης, Γιώργος Αγγελάκης, Ευστάθιος Βαλιώτης, Γιώργος Μπουλνταδάκης.

Ο πρόεδρος του ομίλου Ευστάθιος Βαλιώτης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι είναι η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη και πρωτοχρονιάτικη γιορτή, η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε όλους όσους εργάζονται και συνεργάζονται με τον όμιλο να γιορτάσουν σα μια μεγάλη οικογένεια.  «Μαζευτήκαμε όλοι μαζί να γιορτάσουμε το χρόνο που μας πέρασε και να ευχηθούμε να έχουμε έναν χρόνο καλύτερο, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο», επεσήμανε ο κ. Βαλιώτης ο οποίος δεν είναι μόνο ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης, αλλά και μεγάλος ευεργέτης της ομογένειας και της γενέτειρας.

Αναφερόμενος στο 2018 επεσήμανε ότι ήταν ένας πολύ καλός χρόνος σε όλους τους τομείς.

«Ευχόμαστε ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος και να χαρίζει υγεία, αγάπη και ειρήνη σε όλον τον κόσμο. Πάμε πολύ καλά και σε κάθε μας βήμα λέμε Δόξα Σοι ο Θεός. Αγαπάμε το Θεό και μας αγαπάει και αυτό αποτελεί εγγύηση», πρόσθεσε ο κ. Βαλιώτης, ο οποίος με τις πρωτοβουλίες του και με τις επενδύσεις του έχει συμβάλει τα μέγιστα στην οικιστική ανάπτυξη της ελληνοκρατούμενης Αστόριας, του Λονγκ Αϊλαντ Σίτι, του Μπρούκλιν και πολλών άλλων περιοχών της Μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης.

Με τις επενδύσεις του έχει αλλάξει τα δεδομένα σε πολλές περιοχές της Νέας Υόρκης και της Νέας Ιερσέης και οι δημοτικές και πολιτειακές αρχές τον έχουν βραβεύσει, διότι έχτισε χιλιάδες διαμερίσματα, αξιοποίησε εγκαταλελειμμένα κτίρια, δημιούργησε εμπορικούς χώρους και προσέφερε χιλιάδες θέσεις εργασίας. Περιττό να τονίσουμε ότι ο όμιλος «Alma Realty» θεωρείται ο μεγαλύτερος επενδυτής του Πάτερσον, ο οποίος την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης του 2007-2014 έκανε τη διαφορά.

Από αριστερά διακρίνονται οι Πανίκος Παναγιώτου, Νίκος Ανδριώτης και Νίκος Γαβαλάς. Στο βάθος Τζον Στρατάκης και Ευστάθιος Βαλιώτης.

Ο κ. Βαλιώτης είναι ταυτόχρονα ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της «Alma Bank» της μοναδικής ομογενειακής τράπεζας που ιδρύθηκε από ομογενείς για τους ομογενείς, που αναπτύχθηκε και μεγάλωσε και διανύει αισίως τη δεύτερη δεκαετία.

Ο Νίκος Ανδριώτης, ο οποίος είναι συνοδοιπόρος του κ. Βαλιώτη μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η «Alma Realty» ιδρύθηκε το 1983. «Είμαι από την πρώτη ημέρα που δημιουργήθηκε η “Alma” με τον κ. Βαλιώτη. Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε μαζί. Όταν ξεκινήσαμε ήμασταν απόλυτα βέβαιοι ότι η εταιρεία θα μεγάλωνε και θα εξελισσόταν με γοργούς ρυθμούς. Οφείλω, 35 χρόνια μετά, να παραδεχτώ ότι η εταιρεία μεγάλωσε περισσότερο από ό,τι εγώ ο ίδιος ανέμενα και επιβεβαίωσε τη ρήση του κ. Βαλιώτη «sky is the limit».

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του ομίλου ο κ. Ανδριώτης επεσήμανε ότι «η μεταφορά της έδρας του ομίλου από το Μανχάταν στην Αστόρια ήταν μια από πιο έξυπνες αποφάσεις».

«Έγινε στην κατάλληλη στιγμή και άλλαξε τα δεδομένα στην αγορά ακινήτων της Αστόριας και του Λονγκ Αϊλαντ Σίτι και ευεργετήθηκαν όλοι και κυρίως οι ομογενείς οι οποίοι διέμεναν και διατηρούσαν ακίνητη περιουσία στην Αστόρια. Η εταιρεία με την καθοδήγηση του Ευσταθίου Βαλιώτη μεγάλωσε. Μη ξεχνάμε κανείς δεν περίμενε ότι το Λονγκ Αϊλαντ Σίτι και η Αστόρια θα εξελισσόταν με τον τρόπο που εξελίχθηκε και συνεχίζει να εξελίσσεται», είπε.

«Και ενώ νομίζαμε ότι ανεβήκαμε στην κορυφή, η αγορά της Αστόριας απέκτησε μια νέα δυναμική και μεγαλύτερη ανάπτυξη. Το γεγονός αυτό είναι καλό τόσο επιχειρηματικά, όσο και για τον ελληνισμό. Εύχομαι αυτή η περιοχή στην οποία πίστεψα και επένδυσα να έχει ευοίωνο μέλλον», επεσήμανε ο κ. Ανδριώτης ο οποίος είναι ταυτόχρονα πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και ευεργέτης του.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο κ. Βαλιώτης δεν ευεργέτησε μόνο την ομογενειακή παιδεία, την εκκλησία και τον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιόνκερς, αλλά ευεργέτησε όσο ελάχιστοι τη γενέτειρα.

Την προηγούμενη δεκαετία, την  περίοδο που στην Ελλάδα έρρεαν άφθονα τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο κ. Βαλιώτης έχτισε εξ ιδίων και παρέδωσε στο ελληνικό δημόσιο τις υπερσύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Σπάρτης.

Ακόμη και την περίοδο της χειρότερης οικονομικής κρίσης στη γενέτειρα δεν τήρησε στάση αναμονής και ούτε αρκέστηκε μόνο με τις δωρεές για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Επένδυσε πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια στον αγροτικό τομέα δημιουργώντας το ομώνυμο κτήμα με τους ελαιώνες και συνάμα έχτισε το υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής ελαιολάδου και τυποποίησης ελιάς «Sparta Gourmet» το οποίο εγκαινιάστηκε στις 12 Νοεμβρίου 2017.

Το περασμένο καλοκαίρι τα ελαιόλαδά «Sparta Gourmet», όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» απέσπασαν το χάλκινο μετάλλιο του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου του Λονδίνου «London International Olive Oil Quality Competition».

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.