ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα ποιοτικά κυπριακά και ελληνικά εδέσματα, οι εύγευστοι λουκουμάδες, η ξενάγηση στο ναό του Αγίου Νικολάου, τα παιγνίδια και η διασκέδαση σε συνδυασμό με τη ελληνική φιλοξενία αποτελούν σήματα κατατεθέν του 48ου ετήσιου Ελληνικού Φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.

Πρόκειται για το 48ο φεστιβάλ το οποίο για πρώτη φορά διοργανώνεται το Μαϊο και οι ιθύνοντες της κοινότητας έχουν ανεβάσει ψηλότερα τον πήχη, διότι ποντάρουν στον ανοιξιάτικο καιρό.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το απόγεμα της Πέμπτης, 16 Μαϊου 2019, με τον αγιασμό και θα συνεχιστεί σήμερα, Παρασκευή 17 Μαϊου 2019 από τις 6.00 – 12.00 μ.μ., αύριο από το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα και την Κυριακή 19ης Μαϊου 2019 από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 10.00 μ.μ.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας π. Παύλος Παλαιστίδης το απόγευμα της Πέμπτης τέλεσε στο προαύλιο του ναού τον αγιασμό βοηθούμενος από τον π. Ανδρέα Χούπο και στη συνέχεια αγίασαν όλους τους χώρους ξεκινώντας από το Λούνα Παρκ, τα εμπορικά περίπτερα, τη Σαραντάκειο Αίθουσα, όπου η Φιλόπτωχος είχε στήσει το φημισμένο “flee market”, την κουζίνα όπου προετοιμάζονταν τα φαγητά, στην ταβέρνα, στην κυπριακή γωνία, στους λουκουμάδες και στο καφενείο.

Στον αγιασμό παρέστησαν ο πρόεδρος Βασίλειος Κακουλής, ο πρώην πρόεδρος Λάρης Χοτζόγλου, ενώ οι πρώην πρόεδροι Νικόλαος Καρακώστας και Ανδρέας Τσιόλας παρέμειναν στα πόστα τους, ο πρώτος στην κυπριακή γωνία και ο δεύτερος στην ταβέρνα.

Ο π. Παύλος Παλαιστίδης  ευχήθηκε επιτυχίες στα στελέχη και στα μέλη της κοινότητας και τους υπενθύμισε ότι πρέπει να ξεδιπλώσουν τις καλύτερες αρετές της φυλής μας, να εργαστούν με φιλότιμο και να αναδείξουν τις αξίες που πρεσβεύουμε ως Ελληνοαμερικανοί και ως Ορθόδοξοι.

Οι ιερείς π. Παύλος Παλαιστίδης και π. Ανδρέας Χούπος με τις εθελόντριες που εργάστηκαν στο Καφενείο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος της κοινότητας, δικηγόρος Βασίλειος Κακουλής μιλώντας στις Αναμνήσεις επεσήμανε ότι ανέκαθεν το φεστιβάλ διοργανωνόταν το τριήμερο του Columbus Day, αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές για τη διοργάνωση του. 

«Εφέτος αποφασίσαμε να το μεταφέρουμε το Μάιο και όπως βλέπετε ο κόσμος το επιβραβεύει με τη συμμετοχή του. Αν και είναι η πρώτη μέρα του φεστιβάλ σε όλα τα ταμεία υπάρχουν ουρές και αυτό αν μη τι άλλο αποτελεί έναν πολύ καλό οιωνό και εγγύηση για την επιτυχία του φεστιβάλ», συμπλήρωσε ο κ. Κακουλής.

Το φεστιβάλ αποτελεί μια από τις πιο μεγαλύτερες ερανικές και συνάμα πολιτιστικές εκδηλώσεις καθώς παρέχει τη δυνατότητα στους ομογενείς και άλλους κατοίκους του Φλάσινγκ, του Μπέισαϊντ και των περιχώρων να απολαύσουν τους εύγευστους λουκουμάδες και τα ελληνικά και κυπριακά εδέσματα και να περάσουν ευχάριστες στιγμές με τις οικογένειές τους.

Ο π. Παύλος Παλαιστίδης ενώ συνομιλεί με τους εθελοντές. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ιερείς σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τις κυρίες που εργάστηκαν στους λουκουμάδες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ απολαμβάνουν την φιλοξενία και τα εδέσματα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το Flee Market. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα περίπτερα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.