ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Περισσότερα μπουλούκια και πολύ κέφι στα Ραγκουτσάρια του ιστορικού Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» που διοργανώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, 11 Ιανουαρίου 2020 στην Σαραντάκειο Αίθουσα της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση του 2020 η οποία παρείχε τη δυνατότητα σε τρεις γενιές Καστοριέων και στους φίλους του να απολαύσουν τα παραδοσιακά Καστοριανά εδέσματα και να συμμετάσχουν σε ένα ξέφρενο ξεφάντωμα μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα μπουλούκια των μεταμφιεσμένων που παρέλασαν προκαλώντας χαρά και συγκίνηση στους συμπατριώτες τους. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το μπουλούκι που υποδύθηκε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να σέρνει με τα σχοινιά τον πρόεδρο του Ιράν.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης οι κριτές βαθμολόγησαν τα καλύτερα μπουλούκια και έδωσαν τον πρώτο έπαθλο των $200.00 στο 1ο μπουλούκι, το δεύτερο έπαθλο των $150.00 στο μπουλούκι 0 και το τρίτο έπαθλο στο 17ο μπουλούκι.

Ο Πάνος Πολιτίδης, ο οποίος ηγούνταν της οργανωτικής επιτροπής και ο οποίος υποδύθηκε τον καπετάνιο του καραβιού επεσήμανε ότι τα μπουλούκια αποφάσισαν να δωρίσουν τα έπαθλα στον Σύλλογο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δήμος Σιώκης και ο υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής Πάνος Πολιτίδης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή των Καστοριέων και των φίλων τους στην καθιερωμένη εκδήλωση.

Τα μπουλούκια που βραβεύτηκαν σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους κριτές. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Παράλληλα τόνισαν ότι το διοικητικό συμβούλιο ετοιμάζει μια σειρά πολιτιστικών και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων για το 2020

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Αγίων Αναργύρων στο Μανχάταν, π. Ιερόθεος Μαρκόπουλος ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και προέτρεψε τους συνδαιτυμόνες να επιμείνουν στη διατήρηση και μεταλαμπάδευση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων της Καστοριάς.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα φοιτητικά του χρόνια στη Νέα Υόρκη και με έκδηλη τη συγκίνηση τόνισε  ότι μεγάλωσε ως μηχανικός και με την πάροδο του χρόνου έγινε «κλειστάς» στις γούνες.

Στιγμιότυπο από την παρέλαση των μπουλουκιών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Με δέχτηκαν σαν παιδί τους και έζησα με αυτούς τους ανθρώπους και μεγάλωσα μαζί τους», επεσήμανε ο π. Ιερόθεος εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τη μεγαλοψυχία, την ευσπλαχνία και τη γενναιοδωρία των Καστοριέων.

Ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια», όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι ένας από τους αρχαιότερους εθνικοτοπικούς συλλόγους της Νέας Υόρκης, ο οποίος το 2020 θα γιορτάσει την 110η επέτειο της ιδρύσεώς της.

Ο πρόεδρος Δήμος Σιώκης και τα άλλα στελέχη έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη και ευελπιστούν το 2020 να διοργανώσουν περισσότερες εκδηλώσεις και να εντείνουν την εκπαιδευτική, πολιτιστική, κοινωνική και φιλανθρωπική δράση.  

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των Καστοριέων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στο κέντρο ο πρόεδρος του Συλλόγου Καστοριέων “Ομόνοια” Δήμος Σιώκης και ο υπεύθυνος της εκδήλωσης Πάνος Πολιτίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμνιότυπο από το ξεφάντωμα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Αγίων Αναργύρων στο Μανχάταν, αρχιμανδρίτης Ανάργυρος Μαρκόπουλος.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.