Πολιτισμός: Ανακοινώσεις κατά ριπάς από την Metropolitan Opera

Στιγμιότυπο από την παράσταση στην Μετροπόλιταν Όπερα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πολύ αναμενόμενη επανέναρξη της λειτουργίας της Metropolitan Opera ύστερα από ενάμιση χρόνο είναι λογικό να απασχολεί το κοινό ίσως του πιο σημαντικού θεάτρου όπερας στον κόσμο. 

Ο ενθουσιασμός μεγάλος όπως όμως και τα προβλήματα. Από τη μία η πολυπλοκότητα της λειτουργίας ενός κλειστού θεάτρου εν μέσο της πανδημίας, από την άλλη τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν με τα σωματεία των εργαζομένων.

Ξεκινώντας από το θέμα με τον κορωνοϊό, η διοίκηση κατέληξε στην απόφαση να υπάρχει δυνατότητα προσέλευσης μονάχα των ακροατών οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί. Θα είναι απαραίτητη η παρουσίαση του αντίστοιχου πιστοποιητικού που έχουν λάβει όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί.

Κατόπιν παρουσίασης του εγγράφου θα μπορείτε να προσέλθετε με ή και χωρίς μάσκα. Στο κτίριο και στα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες αλλαγές έτσι ώστε να ακολουθούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχει θεσπίσει η πολιτεία.

Το τελευταίο νέο σχετικά με αυτό είναι ότι παιδιά κάτω της ηλικίας των 12 δεν θα μπορούν να προσέλθουν έως ότου εγκριθεί η χορήγηση του εμβολίου σε εκείνες τις ηλικιακές ομάδες.

Η Μετροπόλιταν Όπερα.

Με λίγα λόγια, εάν θέλετε να ξαναπαρακολουθήσετε όπερα στην ΜΕΤ τότε εμβολιαστείτε. 

Το έτερο φλέγον ζήτημα είναι αυτό με τα σωματεία των μουσικών όπως και των άλλων εργαζομένων. Σχετικά με το προσωπικό που διαχειρίζεται την σκήνη των φωτισμό κ.τ.λ. βρέθηκε η χρυσή τομή στις 3 Ιουλίου. Οι εργαζόμενοι δέχτηκαν μειώσεις από 3-4% σε διάφορες πηγές εσόδων όμως επίσης κατάφεραν να πάρουν από τη διοίκηση κάποιους όρους όπως εφάπαξ 8 εβδομάδων. 

Παρόμοια λύση βρέθηκε με τους μουσικούς, οι οποίοι από τις αρχικές απαιτήσεις από τη διοίκηση της ΜΕΤ για μειώσεις της τάξης του 30% με μάχες επί μαχών κατάφεραν να δουν μείωση και εκείνοι γύρω στο 4% αλλά επίσης μία σχετικά σημαντική μείωση των μόνιμων μελών της χορωδίας.

Βέβαια συνεχίζουν να υπάρχουν εντάσεις μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων και κάποιος θα μπορούσε να πει ότι το γυαλί ράγισε και ίσως για το καλό του μοναδικού μεγάλου θεάτρου όπερας της ΝΥ, η παραίτηση του Peter Gelb διευθυντή της ΜΕΤ, να βοηθούσε την κατάσταση. Ίδωμεν.

Η ουσία πάντως είναι ότι η Metropolitan Opera ξανανοίγει στις 27 Σεπτεμβρίου έπειτα από ενάμιση χρόνο, με το πρώτο έργο από ΑφροΑμερικανό συνθέτη, το “Fire Shut Up in My Bones”. 

Ελπίζω να σας δω εκεί!

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.