ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το φιλόξενο Κεφαλλονίτικο Σπίτι στην Αστόρια το βράδυ του Σαββάτου, 4 Ιανουαρίου 2020, είχε πλημμυρίσει από τους Ηπειρώτες και τους φίλους τους οι οποίοι ξεφάντωσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με την ορχήστρα του Θωμά Λώλη, που είχε έρθει από την Ελλάδα.

Η εκδήλωση ήταν η πρώτη μετά τα πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν και παρείχε τη δυνατότητα στους ομογενείς να ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος 2020 και να περάσουν αξέχαστες στιγμής.

Η βραδιά ήταν λιτή και οι προσφωνήσεις σύντομες, διότι όταν και όπου υπάρχει καλό κλαρίνο δεν υπάρχει χώρος για αλλεπάλληλες και εξαντλητικές ομιλίες.

Παρά ταύτα οι διοργανωτές της ελληνικής βραδιάς Σταύρος Ζιώγκας και Νίκος Αλυσανδράτος καλωσόρισαν τους συνδαιτυμόνες ευχήθηκαν χρόνια πολλά και αναβίωσαν το έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας.

Η πρόεδρος των «Θυγατέρων της Ηπείρου» Κωνσταντίνα Κολέζη ευχήθηκε χρόνια πολλά αι κάλεσε τους συνδαιτυμόνες να συμμετάσχουν στην Πρωτοχρονιάτικη Γιορτή που θα διοργανώσουν από κοινού ο ιστορικός Σύλλογος Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» και οι  Θυγατέρες της Ηπείρου το βράδυ του Σαββάτου, 25 Ιανουαρίου 2020 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόρια.

Ο Θωμάς Λώλης με το κλαρίνο, ο Λουάν Χουσέ με το βιολί του, Γέργκι Νάκος, ο Φώτης Τσέρος και ο τραγουδιστής Χρήστος Νάτσης άγγιξαν τις καρδιές των συνδαιτυμόνων και τους ώθησαν να κατέβουν στην πίστα και να ξεφαντώσουν.
Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλονιτών «Κέφαλος» Νίκος Αλισανδράτος και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» Σταύρος Ζιώγκας υποσχέθηκαν στους συνδαιτυμόνες να συνεργαστούν και πάλι για τη διοργάνωση στην ίδιο χώρο μια Ηπειρώτικη Τσιπουροβραδιά.

Ο Χρήστος Νάτσης και η ορχήστρα από την Ελλάδα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Σταύρος Ζιώγκας, Νίκος Αλυσανδράτος και Μαρία Βαγγελάτου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των Ηπειρωτών και των φίλων τους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.