ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόυν γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια τα ονομαστήριά της. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου 2019 με τον πανηγυρικό Εσπερινό της Ανυψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού  Σταυρού και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο με τη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Επισκόπου Μηδείας, κ. Αποστόλου και το καθιερωμένο γεύμα για όλο το εκκλησίασμα.

Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν όλοι σχεδόν οι ιερείς του Κουίνς και των άλλων κοινοτήτων του Λογνκ Αϊλαντ, καθώς επίσης και από απομακρυσμένες περιοχές μεταξύ των οποίων και το Ράι από όπου είχε έρθει ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Σωτήρος Χρηστού, κ. Ηλίας Βίλλης.

Τον Εσπερινό παρακολούθησαν οι ευεργέτες της κοινότητας, Ευστάθιος και Σταματική Βαλιώτη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λακωνικών Σωματείων Θεόδωρος Παυλάκος, ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Δημήτριος Κωσταράς, ο πρώην και η νυν  πρόεδροι του Συλλόγου Ευρυτάνων «Παναγία Προυσσιώτισσα» Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος και Ελένη Καλογερά, οι πρώην πρόεδροι της κοινότητας, Δρ. Φώτιος Πλακογιάννης και Ιωάννης Δελαγραμμάτικας, ο πρόεδρος της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς, Φώτης Γερασόπουλος, ο τέως διευθυντής του Ημερήσιου Σχολείου «Ειρήνη Λαδά», Θεόδωρος Κούσουλας, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Αγίων Αναργύρων στο Ουάσινγκτον Χάιτς της Νέας Υόρκης, αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Μαρκόπουλος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και εστίασε την προσοχή στον τρίπτυχο χαρακτήρα του Σταυρού, τον ρόλο του στον προχριστιανικό κόσμο, στη Σταύρωση και μετά τη Σταύρωση που, όπως επεσήμανε, ο Σταυρός έγινε το κέντρο της Εκκλησίας.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν, π. Διονύσιος Αναγνωστόπουλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους ιερείς και τους πιστούς που ταξίδεψαν δεκάδες μίλια για να συμμετάσχουν για μια ακόμη φορά στη γιορτή της κοινότητάς μας.

Αμέσως μετά το κοινοτικό συμβούλιο και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα προσέφεραν κέρασμα σε όλο το εκκλησίασμα στο προαύλιο του ναού και οι ιδανικές για την εποχή καιρικές συνθήκες παρείχαν τη δυνατότητα στους ομογενείς να απολαύσουν την πανσέληνο και να ανταλλάξουν απόψεις για τις διακοπές τους καλοκαιριού στην Ελλάδα, καθώς επίσης, για τη νέα εορταστική σεζόν, καθώς επίσης και για τις εξελίξεις στις κοινότητες και στα σχολεία του Κουίνς.

Ο περικαλλής ιερός ναός του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τον πανηγυρικό Εσπερινό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς οι οποίοι κατέκλεισαν τον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο ο π. Ιερόθεος Μαρκόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από τον Εσπερινό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο ο π. Διονύσιος Αναγνωστόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Τιμίου Σταυτού, π. Διονύσιος Αναγνωστόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.