ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ηγέτες του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής και άλλων ομογενειακών οργανώσεων, καθώς επίσης επιχειρηματίες, μέλη της HANAC και του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Κουίνς το πρωί της Τρίτης, 14 Ιανουαρίου 2020 κατέκλεισαν στην κυριολεξία την αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Χρήσης της Γης (Land Use Committee) του Δήμου της Νέας Υόρκης και εξέφρασαν έμπρακτα την υποστήριξή τους για την ανέγερση του υπερσύγχρονου συγκροτήματος και του Θεάτρου του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής «Νίκος Μούγιαρης».

Πρόκειται για την καθιερωμένη ακρόαση που διοργάνωσε η εν λόγω επιτροπής που εξετάζει τις προτάσεις για αλλαγή του δείκτη δόμησης η οποία επιτρέπει στις εργολαβικές εταιρείες και στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.

Την ακρόαση διεύθυνε ο πρόεδρος της επιτροπής Φρανσίσκο Μόγια και εξετάστηκαν δύο προτάσεις η πρώτη για το αλλαγή του δείκτη δόμησης για την ανέγερση εμπορικού κέντρου στο Γουάιτστόουν και η δεύτερη το συγκρότημα που θα ανεγείρει η ομογενειακή εταιρεία «Mega Realty Holding» στη διεύθυνση 22-6-0 46 Street στην Αστόρια.  

Η  «Mega Realty Holding» ζήτησε την αλλαγή του δείκτη δόμησης του τετραγώνου μεταξύ της 45ης και 46ης Οδού και της 23ης και της Λεωφόρου Ντίτμαρς από τον δείκτη R4 kai M1-1 στον δείκτη R4, R4 / C2-3, R6A / C2-3.

Ο Εμμανουήλ Κοκκινάκης, ο οποίος παρουσίασε τα αρχιτεκτονικά σχέδια καθώς επίσης και η διευθύντρια στέγασης της HANAC Paola Duran αναφέρθηκαν στη σύμπραξη της «Mega Realty Holding» με την HANAC για τη δημιουργία διαμερισμάτων με προσιτό ενοίκιο και τόνισαν την αναγκαιότητα δημιουργίας περισσότερων διαμερισμάτων.

Εκτενή αναφορά έγινε και στη σύμπραξη με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αμερικής για τη δημιουργία υψηλών προδιαγραφών θεάτρου 250 θέσεων που θα φέρει το όνομα του ηγέτη και ευεργέτη της ομογένειας Νίκου Μουγιάρη.

Στιγμιότυπο από την ακρόαση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αμέσως μετά ακολούθησαν τρία πάνελ με τους εκπροσώπους της ομογένειας, επιχειρηματίες και άλλους κατοίκους της Αστόριας, οι οποίοι τάχτηκαν ανεπιφύλακτα υπέρ της αλλαγής τους δείκτη δόμησης και τόνισαν ότι το έργο αυτό θα συμβάλει στην αναβάθμιση της περιοχής και στον ρόλο που θα παίξει το Θέατρο «Νίκος Μούγιαρης» στην αναβάθμιση της πολιτιστικής δράσης της ομογένειας και των άλλων εθνικών ομάδων.

Ο βαρύτονος και συνάμα διευθυντής της Κερύνεια Όπερα Κωνσταντίνος Γιαννούδης αναφέρθηκε στην έλλειψη θεάτρων στην Αστόρια και τόνισε ότι το Θέατρο «Νίκος Μούγιαρης» θα παράσχει τη δυνατότητα  στο Θεατρικό Τμήμα του Παγκπυπρίου, στη Χορωδία του Παγκυπρίου και σε δεκάδες άλλους πολιτιστικούς φορείς να εκμεταλλευτούν το Θέατρο για να αυξήσουν και να βελτιώσουν τις παραγωγές τους.

Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Αθηναίων και συνάμα αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών, Πάνος Αδαμόπουλος αναφέρθηκε στο ρόλο της Πλατείας Αθηνών και στη φιλοξενία παραστάσεων και τόνισε ότι το Θέατρο «Νίκος Μουγιάρης» θα τους παράσχει τη δυνατότητα να διοργανώσουν και να υποστηρίξουν πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο Φρανσίσκο Μόγια και οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η κ. Φρόσω Τσούκα η οποία εκπροσωπούσε το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του Θεάτρου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το θέατρο θα δώσει τη δυνατότητα στο ΚΕΠ να παρουσιάσει τις δικές του πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η πρόεδρος του Θεατρικού Τμήματος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής και συνάμα αντιπρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Ασγατιτών Έφη Αντωνίου επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο να πείσει την επιτροπή για την αναγκαιότητα του Θεάτρου και ανέγνωσε την επιστολή της κόρης της που είναι δασκάλα η οποία χαρακτήρισε το συγκρότημα και το θέατρο ένα έργο πνοής για την Αστόρια.

Στα ίδια μήκη κύματος κινήθηκαν και οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Κουίνς και των υπολοίπων κατοίκων της Αστόριας.  

Αεροφωτογραφία των κτιρών που θα ανεγερθούν στην Αστόρια από την ομογενειακή εταιρεία “Mega Realty Holiding” στην Αστορια.
Στιγμιότυπο από τις παραμβάσεις του Κωνσταντίνου Γιαννούδη και του Πάνου Αδαμόπουλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του Εμμανουήλ Κοκκινάκη και των εκπροσώπων της εταιρείας και της HANAK. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Καρλίνα Ριβέρα και Αντώνιο Ρ娔ινόσο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την εισαγωγική ομιλία του Φρανσίσκο Μόγια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η μακέτα των κτιρών που θα ανεγερθούν στην Αστόρια από την ομογενειακή εταιρεία “Mega Realty Holiding” στην Αστορια.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.