Πλούσιο σε συγκινήσεις το τριμηνιαίο μνημόσυνο της Μαρίας Αλεξάκη Σκαρμούτσου

0
Ο π. Παύλος Παλαιστίδης και ο π. Αριστείδης Γαρίνης, ενώ τελουν τα μνημόσυνα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πλούσιο σε συγκινήσεις ήταν το τριμηνιαίο μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής της πολυαγαπημένης μητέρας, γιαγιάς και φίλης Μαρίας Αλεξάκη Σκαρμούτσου που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής, 26ης Φεβρουαρίου 2023 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.

Το βάζο με τα ολόλευκα τριαντάφυλλα και οι φωτογραφίες της αείμνηστης καθιστούσαν ακόμη πιο συγκινητική την ατμόσφαιρα.

Το μνημόσυνο τέλεσαν ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Παύλος Παλαιστίδης και ο εφημέριος, π. Αριστείδης Γαρίνης, οι οποίοι προέτρεψαν τους οικείους της Μαρίας Σκαρμούτσου, να αξιοποιήσουν την παρακαταθήκη της, και να διαιωνίσουν την μνήμη της.

Η αείμνηστη 62 ετών το καλοκαίρι 2000.

Η αείμνηστη, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ήταν κάτοικος του Γουάιτστόουν και άφησε την τελευταία της πνοή στις 19 Νοεμβρίου 2022 σε ηλικία 84 ετών.

Η οικογένεια επέλεξε να τελέσει το τριμηνιαίο μνημόσυνο την πλησιέστερη Κυριακή με τα 85ά γενέθλιά της και θέλησε να διαμηνύσει στην ομογένεια ότι θα τιμούν στον αιώνα τον άπαντα τόσο την 25η  Φεβρουαρίου 1938, την ημέρα που ανέτειλε το λαμπρό τους αστέρι, όσο και την 19η Νοεμβρίου 2022, την ημέρα που έδυσε και αποχώρησε από κοντά τους.

Αμέσως μετά παρατέθηκε επιμνημόσυνο γεύμα στο εστιατόριο «Μύθος» το οποίο παρείχε την δυνατότητα στους παρισταμένους να διηγηθούν ιστορίες που άγγιξαν την δική τους ζωή και να αντιληφθούν καλύτερα γιατί την αείμνηστη την αποκαλούσαν Μαρία του Γουάιτστόουν.

Στιγμιότυπο από το τριμηνιαίο μνημόσυνο της Μαρίας Αλεξάκη Σκαρμούτσου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το αφιέρωμα στη μνήμη της το οποίο η οικογένεια καταχώρησε στον «Εθνικό Κήρυκα» και το οποίο αναδημοσίευσαν οι «Αναμνήσεις» προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού. Γνωστοί, φίλοι και συντοπίτες της αείμνηστης επικοινώνησαν με την οικογένεια, καθώς επίσης και με τις «Αναμνήσεις» για να διηγηθούν άγνωστες πτυχές της εκλιπούσης, οι οποίες έρχονται να δικαιολογήσουν πλήρως τον τίτλο «Κυρά Μαρία του Γουάιτστόουν».

Κι αυτό διότι η αείμνηστη ήταν Κυρά με κάπα κεφαλαίο και υπήρξε υπόδειγμα και σημείο αναφοράς.  

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/animera-ton-85-genethlion-to-triminiaio-mnimosyno-tis-maria-aleksaki-skarmoutsou/

Ο π. Παύλος Παλαιστίδης ενώ τελεί τα μνημόσυνα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο ο π. Παύλος Παλαιστίδης ενώ τελεί την Θεία Λειτουργία στο ναό του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο κατάμεστος ναός του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.