ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Πλούσια σε συγκινήσεις και εκπλήξεις ήταν η γιορτή των Αγίων Αποστόλων, η οποία έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, 30 Ιουνίου 2022, στην κοινότητα του Αγίου Αθανασίου στο Παράμους της Νέας Ιερσέης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Επισκόπου Μηδείας, κ. Αποστόλου και βοηθούμενου υπό του πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως, π. Χριστόφορου Οικονομίδη, του ιερατικού προϊσταμένου, π. Ανάργυρου Σαυρόπουλου, των ιερέων των κοινοτήτων της Βόρειας Νέας Ιερσέης και του αρχιδιακόνου Φιλόθεου Τομζέσκι και ολοκληρώθηκαν με το δείπνο που παρέθεσε το Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης στην κοινοτική αίθουσα.

Στις εκδηλώσεις παρέστη και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του κ. Αποστόλου που τα δύο τελευταία χρόνια έχει αναλάβει την διοίκηση της Μητροπόλεως και εν συνεχεία του δώρισε ένα εγκόλπιο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, ο πρωτοσύγκελος, π. Χριστόφορος Οικονομίδης, ο π. Παναγιώτης Λέκκας, ο π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος και οι μαθητές του σχολείου, οι οποίοι προσέφεραν την ανθοδέσμη στην Στεργία Κουφαλάκη, μητέρα του Επισκόπου Μηδείας, κ. Αποστόλου.

Παρέστη επίσης και η μητέρα του Επισκόπου, κ. Στεργία Κουφαλάκη, η οποία είχε έρθει από την Ρόδο και η οποία ήταν βαθιά συγκινημένη από τα επαινετικά λόγια του Αρχιεπισκόπου, των κληρικών και λαϊκών για τον γιο της.

Οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου προσέφεραν ανθοδέσμες στον Αρχιεπίσκοπο, κ. Ελπιδοφόρο και στον κ. Απόστολος, ο οποίος την απέδωσε στην μητέρα του Στεργία Κουφαλάκη.  

Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος ανακοίνωσε ότι επιφανής ομογενής και ευεργέτης της Μητροπόλεως προέβη σε μια δωρεά προς την Μητρόπολη και ότι αποφάσισαν να την διαθέσουν για υποτροφίες σε σπουδαστές της Θεολογικής Σχολής και μαζι με τον Αρχιεπίσκοπο απένειμαν υποτροφίες στους σπουδαστές της Θεολογικής Σχολής Spiro Costidi και Νio Schwart.

Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος.

Κατά την διάρκεια του γεύματος έγινε εκτενή αναφορά στα 100 χρόνια της κοινότητας τα οποία συμπίπτουν με τα 100 χρόνια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Το γεύμα παρατέθηκε την παραμονή των Αγίων Αναργύρων και ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε χρόνια πολλά στον π. Ανάργυρο Σταυρόπουλο, ο οποίος για 39 συναπτά έτη διακονεί την ιστορική κοινότητα.

Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο και αυτό οφείλεται στην πραότητα, στην ιδιοφυία και στις πνευματικές και ηγετικές ικανότητες του π. Ανάργυρου Σταυρόπουλου.

Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος.
Ο επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος και οι ιερείς της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης.
Σε πρώτο πλάνο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής,, κ. Ελπιδοφόρος ενώ προσφέρει το εγκόλπιο στον Επίσκοπο Μηδείας, κ. Απόστολο.
-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

 1. Αυτοί που έχουν τα γένια έχουν και τα χτένια.
  Με λίγα λόγια κόβουν και ράβουν, ο άλλος έκανε
  την δωρεάν ( δεν μας είπαν πόσα) για ν’ακουστεί,
  παραβαίνοντας τον νόμον του Χριστού που λέγει:
  “ ότι κάνει η δεξιά σου να μη το γνωρίζει η
  αριστερά σου” και άλλοι τα προώθησαν σε
  υποτροφίες προφανώς σε ημετέρους…….Έτσι με ξένα κόλυβα έκαναν μνημόσυνο.
  Δούλεψε και το Λος Αμίγος Βολεψιόν….. με το
  εγκόλπιο . Θυμάμαι τον αείμνηστο Μητροπολίτη
  Χίου Διονύσιο , που όταν του πήγα ένα εγκόλπιο
  έβαλε τα γέλια , γιατί γελάς τον αρώτησα και
  αμέσως άνοιξε το ντουλάπι που ήταν πίσω από
  το γραφείο του που ήταν γεμάτο εγκόλπια , λες
  και έκανε συλλογή. Μου θύμησε τον γάμο μου
  που όλοι μας έφερναν λαμπατέρ και γέμισε το
  πατάρι του μπάνιου.
  Εγώ που αγαπάω τον Απόστολο του εύχομαι να
  μην βρεθεί ποτέ στη δύσκολη θέση να φωνάξει:
  Σόλων , Σόλων Σόλων……..γιατί έτσι όπως κατάντησαν την Εκκλησία , θα καταλήξουμε εκεί
  για να πάμε πίσω στο σημείο που μας την παρέδωσε ο Χριστός.
  Χρόνια Πολλά Θεοφιλέστατε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.