Πυρκαγιά κατέστρεψε σπίτι ομογενών στο Γουάιτστόουν

Φίλοι άνοιξαν ειδικό λογαριασμό στο https://www.gofundme.com/

0
Το σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά που κατέστρεψε το διώροφο σπίτι της οικογένειας Καραπατάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ανυπολόγιστες είναι οι υλικές ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά στο σπίτι της οικογένειας του Αντωνίου Καραπατάκη στο Γουάιτστόουν του Κουίνς.  Η πυρκαγιά όπως επεσήμανε ο ιδιοκτήτης, κ. Καραπατάκης ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, 9ης Ιουνίου 2024 στο deck της αυλής τους σπιτιού και επεκτάθηκε σε χρόνο ρεκόρ, διότι όλος ο χώρος της αυλής πέριξ της πισίνας ήταν ξύλινος.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έφτασαν στο σπίτι των ομογενών, κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και σε μια περίπου ώρα κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Την μοιραία εκείνη στιγμή η σύζυγό του Μαίρη και η κόρη τους Έλενα ήταν στο εσωτερικό του σπιτιού και κατάφεραν να εξέλθουν πριν η πυρκαγιά πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το διώροφο σπίτι υπέστη ζημιές στο πίσω μέρος του, αλλά όλοι οι χώροι επηρεάστηκαν από το νερό που έριχναν οι αντλίες της πυροσβεστικής και είναι πλέον ακατοίκητο.

Το σπίτι βρίσκεται στην διεύθυνση 6-24 159th Street σε μια από τις καλύτερες περιοχές του Κουίνς.

Κινούμενος το πρωί της Δευτέρας επί της 159ης Οδού αισθάνθηκα από μακριά την οσμή του καπνού και όσο πλησίαζα το σπίτι άλλο τόσο μεγάλωνε η αγωνία και αισθάνθηκα έναν κόμπο στο λαιμό.

Ο λογαριασμός που άνοιξε ο George Dzanoucakis στον ερανικό ιστότοπο.

Ο Αντώνιος ήταν επί ποδός και προσπαθούσε να ασφαλίσει το σπίτι των ονείρων τους το οποίο αγόρασαν προ έξι περίπου ετών και το οποίο ήταν ένα πραγματικό κόσμημα.

Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών είναι πολυδάπανο και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επουλωθούν οι πληγές.

Ο Αντώνιος κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης και είναι επιπλοποιός, ενώ η σύζυγός του Μαίρη το γένος Λέτσιου (Mary Letsiou Karapatakis) είναι δασκάλα και έχουν μια κόρη την Έλενα που είναι φοιτήτρια.

Η θλιβερή είδηση προκάλεσε το ενδιαφέρον του συναδέλφου της Μαίρης, του κ. Γιώργου Τζανουκάκη (George Dzanoucakis), ο οποίος δεν παρέμεινε με τα χέρια σταυρωμένα. Λίγες ώρες μετά την θλιβερή είδηση ανέλαβε μια άκρως συγκινητική πρωτοβουλία. Άνοιξε λογαριασμό στον ιστότοπο https://www.gofundme.com και κάλεσε τους συγγενείς και φίλους να προσφέρουν τον οβολό τους για την κάλυψη των άμεσων αναγκών της οικογένειας Καραπατάκη.

Η πρόσοψη του διώροφου σπιτιού της οικογένειας Καραπατάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Τζανουκάκης ανέφερε στο μήνυμά του ότι καταστράφηκαν τα πάντα στο σπίτι, ότι απόμεινε μόνο το κέλυφος και ότι η οικογένεια απέμεινε μόνο με τα ρούχα που φορούσε εκείνη την ώρα.

Η ανταπόκριση στην έκκλησή του με τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι κάτι παραπάνω από συγκινητική. Μέχρι στιγμής (ώρα 8.00 μ.μ. της Δευτέρας) έχουν ανταποκριθεί 111 συμπολίτες μας, οι οποίοι προσέφεραν συνολικά $15.875.

Οι «Αναμνήσεις» καλούν όσους επιθυμούν να κάνουν κλικ στο https://www.gofundme.com/f/devasting-house-fire-please-help-the-karapatakis-family και να προσφέρουν τον οβολό τους για την ανακούφιση της οικογένειας Καραπατάκη που κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης.

Ότι απέμεινε από το σανιδένιο ντέκ του σπιτιού της οικογένειας Καραπατάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η πισίνα, η οποία υπέστη μεγάλες ζημιές. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.