Πέντε σχολεία από την Αστόρια στην πρώτη θέση στον κατάλογο με τα καλύτερα σχολεία της Νέας Υόρκης

0
309
Το δημόσιο σχολείο PS 122 στην Αστόρια.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πέντε δημόσια σχολεία στην Αστόρια και το βόρειο-ανατολικό Κουίνς, είναι ανάμεσα στα καλύτερα σχολεία της πόλης αλλά και της πολιτείας της Νέας Υόρκης σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού «US News & World Report» και αναδημοσίευσε η ιστοσελίδα «Patch».

Την πρώτη θέση στον κατάλογο κέρδισε το εμβληματικό σχολείο PS 122, που φέρει την ονομασία «Mamie Fay» και βρίσκεται στην συμβολή της λεωφόρου «Ντίτμαρς» και της οδού 21.

Η κατάταξη αυτή, είναι ενδεικτική της ποιότητας στην εκπαίδευση που προσφέρουν αυτά τα σχολεία και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πολύ συχνά τα σχολεία και η τοποθεσία τους παίζουν σπουδαίο ρόλο σε ότι αφορά την επιλογή τους από τους γονείς.

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα η επιλογή των γονέων είναι συνδεδεμένη άμεσα με την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Οι ιστορίες που διηγούνται συχνά οι γονείς μαρτυρούν την σημασία αυτής της επιλογής.

Πρόκειται για σχολεία που διαθέτουν τάξεις από το νηπιαγωγείο μέχρι και την ογδόη τάξη και για να γίνει η κατάταξη συγκεντρώθηκαν στοιχεία σε περισσότερα από 80 χιλιάδες σε όλη την Aμερική.

Σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού «US News», την δεύτερη θέση κατέλαβε το σχολείο «Baccalaureate School for Global Education», που βρίσκεται στο Λονγκ Άιλαντ Σιτι, με τάξεις από την εβδόμη μέχρι και την δωδεκάτη.

Στην πέμπτη θέση κατατάχθηκε το σχολείο της «30ης Λεωφόρου» (The 30th Avenue School), στην κατηγορία elementary (δημοτικό)με τάξεις από το νηπιαγωγείο μέχρι την ογδόη. Στην έβδομη θέση βρέθηκε το σχολείο «30th Avenue Middle School.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα ή περισσότερα δημόσια σχολεία στην κομητεία του Κουίνς κατακτούν υψηλή θέση σε παρόμοιους καταλόγους. Μόλις τον περασμένο Απρίλιο ένα γυμνάσιο, το Kew Gardens High School, κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου «Χάι Σκουλ» της πολιτείας και βρέθηκε στην δωδέκατη θέση από όλα τα γυμνάσια της χώρας. Για να συνθέσει τον κατάλογο το περιοδικό έλαβε υπόψη του τα αποτελέσματα του κάθε σχολείου σε ότι αφορά τα μαθηματικά και την ανάγνωση, πάντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τα στάνταρ της πολιτείας, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες του ίδιου του σχολείου.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.