Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα σε δύο Αμερικανούς καθηγητές

0
Η πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοποούλου, κέντρο και οι τιμώμενοι Donald Kagan και Sharon Gerstel,

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ, κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιουνίου, φιλοξένησε στην πρεσβευτική κατοικία μια εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας απένειμε εκ μέρους της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα σε δύο διακριμένους φιλλέληνες καθηγητές.

Πρόκειται για τον κ. Donald Kagan, διακεκριμένο ιστορικό, κλασικιστή και καθηγητή του Πανεπιστήμιου Yale και την κ. Sharon Gerstel, βυζαντινολόγο, καθηγήτρια και Διευθύντρια του Κέντρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την μελέτη του ελληνικού πολιτισμού του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Λος Αντζελες (UCLA) για την προσφορά τους στη μελέτη και ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού.

Στο δείπνο, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου παρευρέθηκαν στελέχη της Αμερικανικής Κυβέρνησης, όπως η Victoria Nuland, Υφυπουργός Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις, σημαντικοί πολιτικοί αναλυτές, όπως ο Robert Kagan του Ιδρύματος Brookings και ο Frederick Kagan του Ιδρύματος American Enterprise Institute, ιστορικοί, όπως ο Barry Strauss, στελέχη σημαντικών ιδρυμάτων όπως το Dumbarton Oaks του Harvard, καθώς και διακεκριμένα μέλη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Η πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και η βυζαντινολόγος, καθηγήτρια και Διευθύντρια του Κέντρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την μελέτη του ελληνικού πολιτισμού του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Λος Αντζελες (UCLA) Sharon Gerstel.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.