Παρά το αλαλούμ θα διεξαχθεί κανονικά το Διήμερο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης

Το Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο το οποίο έχει σημαιοστολιστεί. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αλαλούμ – άνευ προηγουμένου – προκάλεσε η ανακοίνωση που εξέδωσε μερίδα της Επιτροπής των πρώην προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και η οποία κυκλοφόρησε το μεσημέρι της Παρασκευής και λίγες ώρες μετά το ρεπορτάζ των «Αναμνήσεων» για την σύγκλιση του διήμερου Εκλογικού Συνεδρίου.

Η ανακοίνωση, η οποία έφερε τις υπογραφές τεσσάρων από τα επτά μέλη της Επιτροπής των πρώην προέδρων και συγκεκριμένα τον κ.κ. Δημητρίου Καλαμαρά, Νίκου Διαμαντίδη, Δήμου Σιώκη και Ηλία Τσεκερίδη, καθώς επίσης και των κ.κ. Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και Βασιλείου Σταθάκου, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, προκάλεσε αγανάκτηση τόσο στα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής των προέδρων, όσο και των μελών της Επιτροπής Διαφάνειας και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το έργο τους και είναι έτοιμοι να ενημερώσουν το Συνέδριο για τα ευρήματα της έρευνάς τους. Κι αυτό διότι η ανακοίνωση της μερίδας ήταν πανομοιότυπη με την ανακοίνωση που εξέδωσαν δύο ημέρες μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης για την σύγκλιση του διήμερου συνεδρίου.

Ο συντονιστής της Επιτροπής των πρώην Προέδρων, κ. Τιμολέων Κακούρος λίγο μετά την καταχώρηση της ανακοίνωσης περί αναβολής του συνεδρίου σε μερίδα του τύπου συναντήθηκε στο Σταθάκειο με πρώην προέδρους και εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας αφ ενός μεν διαμηνύει ότι το διήμερο συνέδριο είναι «καταστατικά επιβεβλημένο, χρονολογικά καθορισμένο και δεν έχει αναβληθεί», αφ ετέρου δε χαρακτηρίζει την ανακοίνωση των πρώην προέδρων «παραπλανητική, διχαστική και κατάφωρα αντικαταστατική».

Τόσο ο κ. Κακούρος όσο και ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Γεωργόπουλος, με τους οποίους επικοινωνήσαμε αμέσως μετά την κοινοποίηση της ανακοίνωσης για την αναβολή, εξέφρασαν την απαγοήτευσή τους για την προσπάθεια τορπιλισμού της νόμιμης διαδικασίας που αν μη τι άλλο θα δώσει πράσινο φως για την  διενέργεια των εκλογών και την έξοδο της Ομοσπονδίας από το τέλμα και την παρατεταμένη κρίση.

Παράλληλα επεσήμαναν ότι δεν υπάρχει απόφαση της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και ότι οι αποφάσεις τους για να έχουν ισχύ πρέπει να είναι ομόφωνες.

«Πώς είναι δυνατόν μια διορισμένη επιτροπή να θέτει επ’ αμφιβόλω την απόφαση του ανωτάτου οργάνου της Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα της Γενικής Συνέλευσης»; διερωτήθηκε ο κ. Γεωργόπουλος.

«Το διήμερο εκλογικό συνέδριο θα δώσει οριστικό τέλος στο αλαλούμ που επικρατεί στην Ομοσπονδία την τελευταία διετία, στην κακοδιαχείριση και στην καταστρατήγηση του Καταστατικού και των δημοκρατικών διαδικασιών που πρέπει να διέπουν έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό», επεσήμανε ο κ. Γεωργόπουλος.

Παραθέτουμε τα πλήρη κείμενα των ανακοινώσεων που προκάλεσαν το άνευ προηγουμένου αλαλούμ  

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.