Ορκωμοσία νέας ηγεσίας και κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Νισυρίων Ν.Υ. (βίντεο)

0
Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του νεοεκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Νισυρίων Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απίστευτο το ενδιαφέρον των Νισυρίων για τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του αντιπροέδρου του Συλλόγου, που έλαβε χώρα την Κυριακή, 22α Ιανουαρίου 2023 στο Νισύρικο Σπίτι στην Αστόρια.

Ο πρώτος γύρος των εκλογών, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έλαβε χώρα το διήμερο 3 και 4 Δεκεμβρίου 2022 στο Νισύρικο Σπίτι στην Αστόρια και επειδή οι υποψήφιοι για την αντιπροεδρία, κ.κ. Γιώργος Κατσιματίδης και Ηλίας Σταυρινός ισοψήφησαν με 39-39 αποφασίστηκε όπως τεθούν εκ νέου στην ετυμηγορία των ψηφοφόρων και όπως ο δεύτερος γύρος συνδυαστεί με την ορκωμοσία και την κοπή της βασιλόπιτας.

Στον δεύτερο γύρο συμμετείχαν 117 ψηφοφόροι και εκλέχτηκε με μόνον μία ψήφο διαφορά ο Γιώργος Κατσιματίδης.

Η Εφορευτική Επιτροπή η οποία απαρτίζονταν από τους κ.κ.  Μιχάλη Μίχαλο, πρόεδρο, Δημοσθένη Τριανταφύλλου, γραμματέα και μέλος τον Γιώργο Ξανθό τήρησε με ευλάβεια τους κανόνες και μάλιστα καταμέτρησε δύο φορές τα ψηφοδέλτια, λόγω της οριακής διαφοράς.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο π. Αναστάσιος Πουράκης τέλεσε τον αγιασμό και αμέσως μετά κάλεσε τους εκλεγμένους να ορκιστούν ενώπιον του Ευαγγελίου.

Στην συνέχεια ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους: Σταύρο Πλαγγέτη, πρόεδρο, Γιώργο Κατσιματίδη, αντιπρόεδρο, Γεώργιο Γενά, γενικό Γραμματέα, Μανώλη Μαυρουδή, βοηθό γραμματέα, Πολυξένη Ροδίτη, ταμία και Ιωάννη Λοΐζο, βοηθό ταμία.  Σύμβουλοι εκλέχτηκαν οι Νικόλαος Παπαμιχαήλ, Φώτιος Παπαμιχαήλ, Ευάγγελος Καμβίσιος, Kωνσταντίνος Ζαχαριάδης και Δημήτριος Ξανθός.

Στο κέντρο ο π. Αναστάσιος Πουράκης, ενώ τελεί τον αγιασμό στο Νισύρικο Σπίτι στην Αστόρια.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Σταύρος Πλαγγέτης αμέσως μετά την ορκωμοσία μίλησε στα στελέχη και στα μέλη και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την εφορευτική επιτροπή που διασφάλισε το αδιάβλητο των εκλογών τόσο στον πρώτο, όσο και στον δεύτερο γύρο.

Παράλληλα τόνισε ότι το συμβούλιο θα ανασκουμπώσει τα μανίκια και τις προσεχείς ημέρες θα κάνει και τον προγραμματισμό των δράσεων του ιστορικού συλλόγου.

Η επόμενη εκδήλωση, όπως επεσήμανε ο κ. Πλαγγέτης θα λάβει χώρα την Τσικνοπέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023.     

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/ypodeigmatikes-oi-ekloges-ton-nisyrion-ston-b-gyro-i-eklogi-antiproedrou/

Πρώτος από δεξιά ο πρόεδρος του Συλλόγου Νισυρίων Σταύρος Πλαγγέτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
sssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssΑπό αριστερά διακρίνονται οι Γεώργιος Ξανθός, Δημοσθένης Τριανταφύλλου, π. Αναστάσιος Πουράκης, Ηλίας Σταυριανός και Μιχάλης Μίχαλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.