ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Υποδειγματικές και αδιάβλητες ήταν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ιστορικού Συλλόγου Νισυρίων Νέας Υόρκης, οι οποίες έλαβαν χώρα το διήμερο 3 και 4 Δεκεμβρίου 2022 στο Νισύρικο Σπίτι στην Αστόρια. 

Η Εφορευτική Επιτροπή η οποία απαρτίζονταν από τους κ.κ.  Μιχάλη Μίχαλο, πρόεδρο, Δημοσθένη Τριανταφύλλου, γραμματέα και μέλη τους Μανώλη Κουλιανίδη και Γιώργο Ξανθό εργάστηκε άοκνα, με επαγγελματισμό και κατάφεραν να δώσουν την ευκαιρία σε 80 στελέχη και μέλη να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα και το πιο σημαντικό να είναι παρόντες στο άνοιγμα της κάλπης και στην καταμέτρηση των ψήφων.

Ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Μιχάλης Μίχαλος εξήρε το έργο της απερχόμενης διοίκησης και του προέδρου Σταύρου Πλαγγέτη που την δύσκολη περίοδο της πανδημίας κατάφεραν με την χρηστή διοίκηση να επιλύσουν όλα τα εκκρεμή ζητήματα με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του συλλόγου, συμπεριλαμβανομένου και του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία του Συλλόγου, ενώ οι καταθέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς ανέρχονται στις 175 χιλιάδες δολαρίων.

Αμέσως μετά ξεκλείδωσαν την κάλπη και άρχισε η καταμέτρηση των ψήφων. Διανεμήθηκαν σε όλους αντίγραφα του ψηφοδελτίου και όλοι κατέγραφαν τους σταυρούς. Ο Μιχάλης Μαυρουδής είχε ετοιμάσει έναν πίνακα και κατέγραφε τα αποτελέσματα.

Δύο ψηφοδέλτια κρίθηκαν άκυρα, διότι είχαν περισσότερους από πέντε σταυρούς στους υποψήφιους για μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Το προεδρείο με εξαίρεση το αξίωμα του αντιπροέδρου ήταν κοινής αποδοχής και δεν υπήρχαν ανθυποψήφιοι. Συνεπώς πρόεδρος επανεκλέχτηκε ο Σταύρος Πλαγγέτης, γενικός Γραμματέας ο Γεώργιος Γενάς, βοηθός γραμματέα ο Μανώλης Μαυρουδής, ταμίας η Πολυξένη Ροδίτη και βοηθός ταμία ο Ιωάννης Λοΐζος.  

Για το αξίωμα του αντιπροέδρου αναμετρήθηκαν ο Γιώργος Κατσιματίδης και ο Ηλίας Σταυρινός οι οποίοι ισοψήφησαν με 39-39 και άξιου περιέργειας ήταν και το γεγονός ότι ακόμη και τα δύο άκυρα ψηφοδέλτια ήταν μοιρασμένα.

Οι Νισύριοι, ενώ παρακολουθούν την καταμέτρηση των ψήφων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η ισοψηφία προκάλεσε αμηχανία, τόσο στην Επιτροπή, όσο και στους παρισταμένους η οποία ξεπεράστηκε μετά τις διαβουλεύσεις της Εφορευτικής Επιτροπής με τον πρόεδρο Σταύρο Πλαγγέτη και τους πρώην προέδρους Γιάννη Κωνσταντινίδη, Νικόλαο Παπαμιχαήλ όπου αποφασίστηκε να αποπέμψουν εκ νέου στην ετυμηγορία των ψηφοφόρων την εκλογή του αντιπροέδρου.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα γίνει με τις ίδιες διαδικασίες του πρώτου γύρου. Η κάλπη θα ανοίξει το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Ιανουαρίου 2023 και θα κλείσει το απόγευμα της 8ης Ιανουαρίου 2023.

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων και της επικύρωσης του αποτελέσματος των εκλογών θα λάβει χώρα η ορκωμοσία του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Σύμβουλοι εκλέχτηκαν οι Νικόλαος Παπαμιχαήλ με 62 ψήφους, Φώτιος Παπαμιχαήλ με 50 ψήφους, Ευάγγελος Καμβίσιος με 40 ψήφους, Ξωνσταντίνος Ζαχαριάδης με 36 ψήφους και Δημήτριος Ξανθός με 32 ψήφους.   

Όρθιος ο Νικόλαος Παπαμιχαήλ ενώ συνομιλεί με την Εφορευτική Επιτροπή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Μιχάλης Μαυρουδής, ο οποίος κατέγραψε τις ψήφους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι Νισύριοι ενώ παρακολουθούν την καταμέτρηση των ψήφων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

1 COMMENT

  1. B”H Our Nysiros brethren, along with the Athenians’ Association, come immediately to mind for the exemplary fashion they deal with public proceedings. With evident transperancy and broad membership participation elections were held and the current president of the Nysiros island organization in New York was re-elected; even as the scandal-free account of common finances were revealed accurate and plentiful. As usual, I emphasize that a group enjoying the support and confidence of my dearest friend Dr. Demosthenes Triantafillou (the goateed gentleman first to the right) is poised for greater achievement; so may it always be. Amen. With fraternal affection, Asher 🙏😀🎶

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.