ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ομογενής μητέρα την ώρα που οι άλλοι μένουν στα σπίτια τους και παρακολουθούν τις θλιβερές ειδήσεις από όλα τα μέτωπα του αγώνα κατά του κορωνοϊού, είναι εν κινήσει δέκα με δώδεκα ώρες την ημέρα, παραλαμβάνει τα γεύματα που ετοιμάζουν οι ομογενείς και άλλοι εστιάτορες και τα διανέμει με το δικό της αυτοκίνητο στα νοσοκομεία της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για την Νίκη (Νικολέττα) Καλοπαίδη – Μπονάτου (Niki Kalopedis Bonatos), η οποία στις 21 Μαρτίου 2020, αποφάσισε να προσφέρει γεύματα στους γιατρούς και νοσηλευτές των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και μέχρι στιγμές έχει εκπληρώσει πενήντα περίπου αποστολές στα νοσοκομεία των πέντε κομητειών της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και του Λονγκ Αϊλαντ.

Ανάλογα με τις αποστάσεις κάνει καθημερινά τρεις με τέσσερις διανομές φαγητού την ημέρα και το πρόγραμμά της είναι ήδη κλειστό μέχρι και την 5η Μαϊου.  

Το θεάρεστο και πρωτοποριακό για τα δεδομένα της ομογένειας έργο της Νίκης ξεκίνησε αρχικά με χρήματα δικά της και των φίλων της και με την πάροδο του χρόνου πήρε τη μορφή χιονοστιβάδας και συγκεντρώθηκαν πάνω από δέκα χιλιάδες δολάρια.

Γνωστοί και φίλοι ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή της στο Facebook και προσέφεραν τον όβολό τους, ενώ οι ομογενείς και φιλέλληνες εστιάτορες προσφέρουν σε τιμή κόστους τα γεύματα, ενώ άλλοι προσθέτουν τα δικά τους δώρα.

Η εκστρατεία της Νίκης είχε τριπλό χαρακτήρα. Ο πρώτος σχετίζονταν με την έκφραση της ευγνωμοσύνης, της αγάπης και της έμπρακτης υποστήριξης για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που δίνει καθημερινά την μάχη με τον κορωνοϊό και εργάζεται ακατάπαυτα πολλές ώρες. Ο δεύτερος σχετίζονταν με την ενίσχυση των ομογενειακών και άλλων εστιατορίων που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνιού. Ο τρίτος σχετίζονταν με την παροχή του εναύσματος της προσφοράς στους συγγενείς και φίλους που παραμένουν σε καραντίνα.

Η Νίκη με τον σύζυγό της Γιώργο και τα παιδιά τους Σοφία και Θέο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκης Καλοπαίδη – Μπονάτου.

«Τα χαμόγελα και τα ευχαριστώ των γιατρών και των νοσοκόμων μου δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω την προσφορά. Και δεν πρόκειται να σταματήσω έως ότου επανέλθει η ζωή στους κανονικούς της ρυθμούς», δήλωσε στις «Αναμνήσεις» η κ. Νίκη Καλοπαίδη – Μπονάτου, η οποία για πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα είναι διοικητική υπάλληλος ιατρικών κέντρων.

Όταν η πολιτεία της Νέας Υόρκης τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο σύζυγός της Γιώργος Μπονάτος, ο οποίος ασχολείται με τις οικοδομές βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κορωνοϊού, διότι ασχολούνταν με την κατασκευή νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο «North Shore University Hospital» και διαγνωστικών κέντρων για τον κορωνοϊό.

Από την παράδοση των γευμάτων στο νοσοκομείο NewYork-Prebyterian Queens. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκης Καλοπαίδη – Μπονάτου.

Το γραφείο της Νίκης έκλεισε και έπρεπε να μείνει σπίτι με τα δύο ανήλικα παιδιά της την Σοφία και τον Θείο. Η συνείδησή της όμως δεν της επέτρεπε κάτι τέτοιο. Και επειδή δεν μπορούσε να βοηθήσει στα νοσοκομεία επέλεξε να κάνει κάτι διαφορετικό. Να προσφέρει γεύματα χωρίς ποτέ της να φανταστεί ότι θα ήταν μια καθημερινή απασχόληση με πολλές ώρες στα τηλέφωνα για την παραγγελία των γευμάτων και για την συνεννόηση με τα νοσοκομεία για την παράδοση των γευμάτων.

Ο Στέλιος και η Έλλη Καλοπαίδη με τις θυγατέρες τους Νίκη, Ρούλα και Ευανθία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκης Καλοπαίδη – Μπονάτου.

«Ευχαριστώ τα παιδιά και τον σύζυγό μου που με στηρίζουν, τους συγγενείς και όλους τους φίλους που ενώ έχουν χάσει τις δουλειές τους και είναι σε ταμείο ανεργίας προσφέρουν τον όβολό τους και μου παρέχουν τη δυνατότητα να προσφέρω χαμόγελα στους άνδρες και τις γυναίκες της πρώτης γραμμής που δίνουν καθημερινά τη μάχη με τον κορωνοϊό. Ευχαριστώ τους ομογενείς ιδιοκτήτες των εστιατορίων και τους εργαζόμενους που προετοιμάζουν με πολύ αγάπη τα γεύματα και τα δείπνα», επεσήμανε η κ. Μπονάτου.

«Το λεξιλόγιό μου είναι πολύ φτωχό για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη για την γενναιοδωρία και την ευσπλαχνία των ομογενών και φιλελλήνων εστιατόρων και συγκεκριμένα του Νίκου Κοντού από το «Parkway Diner», του Λέων Λεάνδρου από το «Nonnas 1977», τους Νίκο Κοντομανώλη και Αλέξη Βαρβέρη από το «Tasty Grill», τον Ιορδάνη Καλαζαρίδη από το «Aphrodite’s Sweets», την Dalia Hagooli
από το «Simply Fruit N.Y.», Gerardo Natale από το «Bagel Parlor», τον Ginous Moradi Assil από το «Nana Good Eats», Teddy Gailas από το «Chip NYC», τον Λάκη Αναγνωστόπουλο από «To Steki», την Έφη Μηκιάδη από το «Laguardia Plaza Hotel», τον Άκη και την Μαρία Γερολαίμου από το «Sal’s Deli» και τους Σταμάτης και Άννα Μπιλιλή από το «Stamatis Restaurant», τους Γιούλη και Πέτρο Πανταζή από τον «Lefkos Pyrgos, τον Γιώργο Λαγό από το «Tasty’s” Ridgewood », και τον κ. Brendan από το «Marino’s Supermarket», επεσήμανε η κ. Καλοπαίδη – Μπονάτου», επεσήμανε.

Στιγμιότυπο από την παράδοση των γευμάτων στο νοσοκομείο του Μανχάσετ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκης Καλοπαίδη – Μπονάτου.

Η Νίκη Καλοπαίδη – Μπονάτου γεννήθηκε στα Λεύκαρα της Κύπρου και ήρθε στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 6.5 ετών με τους γονείς της Στέλιο και Έλλη Καλοπαίδη και τις αδελφές της Ρούλα και Ευανθία και μεγάλωσε στην Αστόρια.

Ο πατέρας της Στέλιος Καλοπαίδης ήταν δάσκαλος, αλλά ερχόμενος εδώ ασχολήθηκε με το οικογενειακό τους επάγγελμα του αργυροχρυσοχόου και για ένα τέταρτο του αγώνα εργάστηκε στην «Rolex», ενώ η μητέρας της, Έλλη, ασχολήθηκε με τα οικιακά και κοινωνικά της καθήκοντα. Το ζεύγος επένδυσε στην παιδεία των παιδιών τους και ο Θεός τους αξίωσε να τα βλέπουν να αποφοιτούν από τα καλύτερα πανεπιστήμια και να έχουν μια αξιοζήλευτη σταδιοδρομία.

Η Νίκη είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Μπονάτο με τον οποίο έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά την Σοφία και τον Θέο.

Οι νοσηλευτές ενώ εκφράζουν την ευγνωμοσύνη στην ομογενή Νίκη Καλοπαίδη – Μπονάτου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκης Καλοπαίδη – Μπονάτου.

——————————————————————————————————–

A Greek-American moTHER on a mission

A Greek-American mom is on a mission. While everyone is following orders to stay home and protect themselves from Covid-19,  Niki has been working ten to twelve hours each day delivering food to our first responders in the Metropolitan Area of New York City.

Niki Kalopedis Bonatos, a mom of two teens, decided on March 21, 2020 to give back to the doctors, nurses, staff in the intensive care units, as well as police departments.  To date, she has made approximately fifty deliveries in New York City, the five boroughs and Long Island. She has been making three to four deliveries per day, and as of now, her schedule is completely filled with deliveries until May 5th.

H Νίκη Καλοπαίδη – Μπονάτου, δεξιά ενώ παραδίσει τα γεύματα στο νοσοκομείο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκης Καλοπαίδη – Μπονάτου.

Niki’s spectacular work began with her own, and her friends’ money. Over time, her mission caught people’s attention, raising more than ten thousand dollars. Friends and acquaintances responded to her posts on Facebook and generously offered donations, while local establishments and restaurants provided meals at greatly reduced prices, while others contribute their own gifts.

Niki’s campaign is geared towards three objectives. The first is related to the expression of gratitude, love and practical support directed towards the medical staffs who battle covid-19 tirelessly on the front lines every day. The second is related to the strengthening of local establishments and restaurants affected by the coronavirus pandemic. The third is related to providing nourishment to families and friends who remain in quarantine.

Οι νοσηλευτές από το Long Island Jewish Valley Stream Northwell Health. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκης Καλοπαίδη – Μπονάτου.

Niki’s campaign is geared towards three objectives. The first is related to the expression of gratitude, love and practical support directed towards the medical staffs who battle covid-19 tirelessly on the front lines every day. The second is related to the strengthening of local establishments and restaurants affected by the coronavirus pandemic. The third is related to providing nourishment to families and friends who remain in quarantine.

Niki Kalopedis Bonatos, who has been an administrative officer at medical centers for more than twenty-five years said, “The gratitude and appreciation from the doctors and nurses gives me the strength and courage to continue my mission. I am not going to stop until life gets back to normal.”

Οι νοσηλευτές του νοσοκομείου του Φόρεστ Χίλς του Κουίνς. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκης Καλοπαίδη – Μπονάτου.

When New York was declared a state of emergency, her husband, George Bonatos, who is in the construction unit of North Shore Hospital, was at the forefront of the fight against coronavirus, feverishly building Intensive Care Units as well as Diagnostic Units at the hospital.

Like most offices, Niki’s place of employment temporarily closed, which meant staying at home and caring for her husband and two children, Sophia and Theo. Her drive to make a difference led her on this mission, not realizing that this would require a full time effort. Niki said “I thank my husband and children for their support, as well as my family and friends, who, while they have lost their jobs and are on unemployment, made donations to give me the opportunity to offer smiles to the men and women on the front lines, who have been fighting to defeat this silent killer. I also want to thank all the local restaurant owners and their employees for preparing all the meals with love.”

Στιγμιότυπο από την παράδοση των γευμάτων. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκης Καλοπαίδη – Μπονάτου.

Niki Kalopedis Bonatos also added that “Words cannot express my gratitude for the generosity and compassion the local restaurants have shown. Particularly, Nick Kontos from “Parkway Diner”, Leon Leandrou from “Nonnas 1977”, Nikos Kontomanolis and Alexis Varveris from “Tasty Grill”, Jordan Kalazaridis from “Aphrodite’s Sweets”, Dalia Hagooli from “Simply Fruit NY”, Gerardo Natale from “Bagel Parlor”, Ginous Moradi Assil from “ Nana Good Eats”, Teddy Gailas from “Chip NYC”, Lakis Anagostopoulos from “To Steki”,  Effie Mikedis from “LaGuardia Plaza Hotel” Akis and Maria Yerolemou from “Sal’s Deli” and Stamatis and Anna Bililis from “Stamatis Reastaurant, Giouli and Petros Pantazis from “Lefkos Pyrgos, George Lagos and “Tasty’s” Ridgewood, Mr. Brendan and “Marino’s Supermarket .”

Στιγμιότυπο από την παράδοση των γευμάτων στους Αστυνομικούς. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκης Καλοπαίδη – Μπονάτου.
Τα δώρα της ομογενείς για το νοσοκομείο Λένοξ Χίλ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκης Καλοπαίδη – Μπονάτου.
Στιγμιότυπο από την παραλαβή του γεύματος στο NYU Langone Health. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκης Καλοπαίδη – Μπονάτου.
Από την παραλαβή των γευμάτων στο νοσοκομείο Mount Sinai του Μανχάταν. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκης Καλοπαίδη – Μπονάτου.
Στιγμιότυπο από την παράδοση του γεύματος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκης Καλοπαίδη – Μπονάτου.
Ένα από τα γεύματα τα οποία η Νίκη Καλοαπαίδη – Μπονάτου προσφέρει στα νοσοκομεία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκης Καλοπαίδη – Μπονάτου.
Τα γεύματα που η Νίκη Καλοπαίδη – Μπονάτου προσφέρει στα νοσοκομεία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκης Καλοπαίδη – Μπονάτου.
Τα γεύματα που η ομογενής δωρίζει στα νοσοκομεία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκης Καλοπαίδη – Μπονάτου.
Τα γεύματα ενώ ξεκινούν για τον προορισμό τους. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκης Καλοπαίδη – Μπονάτου.
Η Νίκη Καλοπαίδη – Μπονάτου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκης Καλοπαίδη – Μπονάτου.
- Advertisement -

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.