Ομογενής κρίθηκε ένοχος για βιασμούς που έγιναν πριν 36 χρόνια

Ο δικηγόρος του ανέφερε ότι ως μόνιμος κάτοικος αντιμετωπίζει την προοπτική να ακυρωθεί η βίζα του και να σταλεί πίσω στην Ελλάδα

0
Το δικαστικό μέγαρο της Μελβούρνης. Φωτογραφία: AAP Image / Con Chronis

O ομογενής Θεόδωρος Τσάλκος (Theodoros Tsalkos), 61 ετών, κρίθηκε ένοχος από τους ενόρκους για απαγωγή και βιασμό, δύο κοριτσιών, ηλικίας 15 και 16 ετών, 36 χρόνια πριν, έγραψε η Herald Sun.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, ο ομογενής προσποιήθηκε ότι ήταν μυστικός αστυνομικός όταν στις 7 Μαΐου 1987, στο St Kilda, ζήτησε από τις δύο έφηβες να μπουν στο αυτοκίνητό του.

Στη συνέχεια, κατηγορείτο ότι τις κακοποίησε βάναυσα στο Elwood και το Balaclava.

Οι δύο κοπέλες, αρχικά αρνήθηκαν ότι ήταν ιερόδουλες, αλλά στη συνέχεια άλλαξαν την κατάθεσή τους.

Στο County Court έγινε γνωστό ότι είχαν αρχίσει λίγες ημέρες νωρίτερα μια «σύντομη εξόρμηση» ως εργαζόμενες στη βιομηχανία του σεξ, όταν ο 25χρονος τότε άνδρας, φέρεται να τις «επέλεξε» και απειλούσε να «τινάξει κεφάλια στον αέρα», σε μία επίθεση που διήρκεσε 4 ώρες.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, ότι 10 μήνες νωρίτερα, τον Ιούλιο του 1986, ο κατηγορούμενος οδηγούσε ταξί όταν φέρεται να απήγαγε μία πελάτισσα που ήθελε να τη μεταφέρει στο σπίτι της στο Northcote.

Εκείνη απέδρασε, αφού κατάφερε να δαγκώσει τη γλώσσα του καθώς τη φιλούσε, προκαλώντας του τραυματισμό για τον οποίο πήγε στο νοσοκομείο για ράμματα, έγραψε η Herald Sun.

Η Δικαστής Rosemary Carlin είπε ότι η υπόθεση ήταν σχετική με την ηθική του (moral culpability).

Ενώπιον της Δικαιοσύνης αναφέρθηκε ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε «καιροσκοπικά» όταν απείλησε τα δύο κορίτσια με σύλληψη και κατηγορίες για πορνεία, αφού τον πλησίασαν ενώ οδηγούσε στο St Kilda.

Το ένα θύμα, τότε 16 ετών, είπε στο Δικαστήριο ότι πίστευε ότι δε θα επιβίωναν, καθώς τις πήγαινε σε απομονωμένες τοποθεσίες για να τους επιτεθεί υπό την κάλυψη του σκοταδιού, στο κανάλι στο Elwood και σε δημόσιες τουαλέτες στο Balaclava.

Είπε ότι 36 χρόνια μετά, δεν έχει ακόμη ξεπεράσει το «αρρωστημένο, σαδιστικό παιχνίδι» του.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα λάθη που έκαναν στην εφηβεία τους, εξαιτίας σου, εγώ δεν μπόρεσα ποτέ να το κάνω», είπε.

«Συγχωρώ τον εαυτό μου, εσένα δε θα σε συγχωρήσω ποτέ».

Το άλλο θύμα, ηλικίας τότε 15 ετών, πέθανε έκτοτε από μια σπάνια ασθένεια.

Η κόρη της δήλωσε στο Δικαστήριο ότι ήταν συντετριμμένη και απογοητευμένη που η μητέρα της «δεν μπορούσε να δει (να αποδίδεται) Δικαιοσύνη».

Η Δικαστής Carlin έκρινε ότι ο κατηγορούμενος είχε πει ψέματα στο Δικαστήριο κατά τη διάρκεια μιας 7ήμερης δίκης πέρυσι, όταν είπε στους ενόρκους μια «περίτεχνη ιστορία» και κατηγόρησε τα κορίτσια ότι προσπάθησαν να κλέψουν το πορτοφόλι του.

Δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες μέχρι το 2020, αφού τα επιχρίσματα DNA που είχαν ληφθεί από τα κορίτσια εκείνη την εποχή και είχαν καταψυχθεί, ταυτοποιήθηκαν με τον ομογενή, ο οποίος ήταν πρόσωπο ενδιαφέροντος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Sai Ranjit ,δήλωσε ότι ο άνθρωπος που καταδικάζεται τώρα είναι «διαφορετικός» σε σχέση με τρεις δεκαετίες πριν, όταν διέπραξε τα εγκλήματα.

Είπε ότι ως μόνιμος κάτοικος αντιμετωπίζει την προοπτική να ακυρωθεί η βίζα του και να σταλεί πίσω στην Ελλάδα, όπου έχει «μηδενικούς δεσμούς» και δεν έχει ζήσει από παιδί.

Ο κ. Ranjit ζήτησε από το Δικαστήριο να δώσει στον πελάτη του το «πλεονέκτημα της αμφιβολίας» ότι δεν αποτελούσε κίνδυνο για την κοινότητα λόγω του χρόνου που έχει περάσει, δηλώνοντας ότι δεν είχε διαπράξει περαιτέρω αδικήματα.

Η ποινή του ομογενή θα ανακοινωθεί από τη Δικαστή σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Πηγή: https://neoskosmos.com/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.