ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η εθελόντρια και υποστηρικτής του Ιδρύματος  Ελληνικής Συμπαράστασης (HRF), Μαρία Ζαχαριάδη την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, συμμετείχε για δεύτερη φορά στο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, μιας από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις μαραθωνίου στον κόσμο, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων προς όφελος του H.R.F.

Η Μαρία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τύπου, ήταν ένας από τους 50.000 δρομείς που έτρεξαν τη διαδρομή μαραθωνίου διασχίζοντας τις πέντε κομητείες της Νέας Υόρκης με συμμετοχή δρομέων από περισσότερες από 125 χώρες.

Η Μαρία ολοκλήρωσε τον αγώνα διαδρομής 26,2 μιλίων σε 4 ώρες και 30 λεπτά. Είχε θέσει σα στόχο να συγκεντρώσει ένα σεβαστό ποσό μέσω διαδικτυακής υποστήριξης on line. Πρόκειται για το ποσό των τριών χιλιάδων δολαρίων το οποίο θα  διατεθεί για την ενίσχυση του Ιδρύματος  Ελληνικής Συμπαράστασης  για την παροχή βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη στην Ελλάδα που μαστίζεται ακόμη από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση. 

Η Μαρία Ζαχαριάδη η οποία συμμετείχε για μία ακόμη φορά στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης. Φωτογαφία: Ευγενική παραχώρηση Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης.

 Ήταν η τέταρτη φορά που δρομείς από την ελληνοαμερικάνικη κοινότητα της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης που αγωνίστηκαν στο μαραθώνιο εκ μέρους του Ιδρύματος  Ελληνικής Συμπαράστασης.

Αρχικά το 2013 με την Πηνελόπη Χωμενίδη, ακολούθως δύο χρόνια αργότερα με τον Τόνυ Ζαχαριάδη και τον Νίκο Αναστασάκη, στη συνέχεια το 2017 με τη Μαρία Ζαχαριάδη και τον Alex LaBua και τέλος ξανά φέτος με τη Μαρία Ζαχαριάδη. 

Το Ίδρυμα  Ελληνικής Συμπαράστασης με την ευγενική εθελοντική προσφορά χορηγών που υιοθετούν τις προσπάθειες μαραθωνοδρόμων έχει συγκεντρώσει πάνω από 12,500 δολάρια στις εκδηλώσεις μαραθωνίων στη Νέα Υόρκη.

Το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης, όπως έχουν έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός (non- profit, tax- exempt [501C3] organization).

Ιδρύθηκε τον 2012 με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων στις Η.Π.Α. προς αγορά και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε αναξιοπαθούντες στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί περίπου $630,000 δολάρια με τα οποία έχουν αγορασθεί και  διανεμηθεί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καθώς και κοινωνικές υπηρεσίες που ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο δολάρια καθώς εταιρείες στην Ελλάδα ενισχύουν τις διανομές με προϊόντα και ιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί προσφέρουν εθελοντικά πολύτιμες υπηρεσίες υποστήριξης. Τα έξοδα του ιδρύματος στην Νέα Υόρκη καλύπτονται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Για περισσότερες πληροφορίες κάνετε κλικ στο:  www.hellenicrelief.org

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.