Ομογενής από τη Νέα Αγγλία δώρισε μηχάνημα αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο της Κω

0
Το Νοσοκομείο της Κω το οποίο ευρεγετήθηκε από την δωρεά του ζεύγους Ανδρέα και Θέμιδος Καρπούζη.

Γράφει η Σάντυ Λαδικού *

Μία άκρως συγκινητική πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο αποκάλυψε η πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Κω κα. Καλλιόπη Χατζηπαναγιώτη μιλώντας στο Βήμα της Κω και Ράδιο Πρώτο.

Ο Κώος ομογενής κ. Ανδρέας Καρπούζης μαζί με την αγαπητή του σύζυγό κα. Θέμις Καρπούζη προχώρησαν στη δωρεά ενός καινούργιου μηχανήματος αιμοκάθαρσης για το τμήμα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Κω αξίας 15.000 ευρώ.

« Είναι πάρα πολύ συγκινητική η πράξη αγάπης της οικογένειας Καρπούζη από την Βοστώνη προς το Σύλλογο Νεφροπαθών Κω. Το καλοκαίρι οι άνθρωποι πληροφορήθηκαν τυχαία τις δράσεις του συλλόγου και την προσπάθεια που κάναμε για να αγοράσουμε ένα νέο μηχάνημα αιμοκάθαρσης και χωρίς δεύτερη σκέψη ανέλαβαν τη δωρεά αξίας 15.000 ευρώ. Το μηχάνημα λειτουργεί κανονικά έχει παραληφθεί και μένουν κάποια τυπικά ζητήματα για να ανακοινωθεί επισήμως από το νοσοκομείο Κω. Ευχόμαστε να γίνει φάρος μίμησης η δωρεά του ζεύγους Καρπούζη και να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες σπουδαίες πράξης ανθρωπιάς».

Η κα. Χατζηπαναγιώτη αποκάλυψε επίσης ότι έχει αγοραστεί ακόμη ένα μηχάνημα με χρήματα του συλλόγου. Μάλιστα εξαιτίας της αγοράς και των δύο μηχανημάτων υπήρξε μία σχετική έκπτωση και έτσι το κόστος ήταν 15.000 ευρώ το ένα.

Παράλληλα η πρόεδρος τόνισε την σημαντικότητα του να ανοίξει μία επιπλέον βάρδια για να εξυπηρετούνται περισσότεροι συμπολίτες.

« Με αυτά τα δύο μηχανήματα θα εξυπηρετηθούν ακόμη 8 ασθενείς και έτσι είναι μία λύση να μην φεύγουν εκτός Κω νεφροπαθείς όπως κάποια στιγμή συνέβαινε».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προέδρου άνοιξαν 3 θέσεις διότι 3 συμπολίτες μας έκαναν μεταμόσχευση όμως οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται.

Σε ότι αφορά την υποστελέχωση του νοσοκομείου τόνισε ότι « χρειαζόμαστε γιατρούς για να μας δώσουν ζωή όταν χρειαστεί. Πολύ καλό το γεγονός ότι θα χτιστεί νέο νοσοκομείο αλλά πως θα στελεχωθεί; Ποιος θα το δουλέψει; Αφού στην Κω δεν θέλουν να έρθουν γιατροί; Ποιο είναι το πρόβλημα και δεν έρχονται γιατροί; Αυτό πρέπει να δούμε. Είναι λάθος να έρχονται γιατροί για μόλις 10 ημέρες. Τις υπόλοιπες τι γίνεται;»

  • Πηγή: https://vimatisko.gr/
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.